Sprød mexi torsk med mangosalsa
Her får du en super lækker opskrift på saftig og sprød mexi torsk serveret med mangosalsa og pico de gallo. En dejlig ret fyldt med farver, smag og friskhed fra frugt, grøntsager og krydderurter, som passer virkelig godt til den sprøde pandestegte torsk.
Jeg giver torsken lidt ekstra krydderier i paneringen i denne opskrift, så den sprøde stegeskorpe giver et markant modspil til det milde kød.
Hvis der er behov for ekstra tilbehør – og ekstra mæthed – så servere jeg fx en skål med basmatiris eller noget godt brød til.
Prøv også: opskrift på tacos med torsk >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sprød mexi torsk med mangosalsa
- Mango salsa
- 1 mango, i små tern
- 2 avocado, i små tern
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 1 håndfuld frisk basilikum, finthakket
- 2 øko lime, saft og fintrevet skal
- 0,50 rød chili, finthakket
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Pico de gallo med agurk
- 300 g tomat, finthakkede
- 0,50 agurk, i små tern
- 1 rødløg, finthakket
- 0,50 rød chili, finthakket
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 2 øko lime, fintrevet skal og saft
- 30 g jalapenos, finthakkede
- salt
- sort peber
- Sprød mexi torsk med panko
- 800 g torskefilet
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk stødt koriander
- 0,50 tsk sød paprika
- 0,50 tsk cayenne peber
- flagesalt
- sort peber
- 1 æg, sammenpiskede
- 50 g pankorasp
- 2 spsk olivenolie
- 20 g smør
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Mangosalsa
Vend mango, avocado og krydderurter sammen i en skål. Smag til med limesaft og skal, chili, salt og peber og rør det godt sammen.
Pico de gallo
Kom alle ingredienserne i en stor skål – start med blot halvdelen af chilien – og vend det godt sammen. Smag godt til med mere chili, limesaft og lineskal, salt og peber efter smag.
Sprød mexi torsk med panko
Krydr fisken med krydderier, salt og peber. Tryk krydderierne lidt ind i fisken og vend den derefter i sammenpisket æg og tilsidst på en tallerken med pankorasp.
Varm en pande op med olie og smør. Steg fisken på alle sider til den er sprød, men kun akkurat netop gennemstegt.
Server fisken med pico de gallo og mangosalsa