Krydret kylling med grøn chilidip
Lækker og smovset krydret kylling med grøn chilidip, som er skøn at servere til fx et mexicansk måltid med majskolber, kartoffelbåde eller en dejlig salat med avocado og majs.
Kyllingen er saftigt og har den skønneste krydrede smag, som passer helt perfekt til den cremede grønne chilidip, som jeg laver med feta, syltede jalapenos og koriander. Den dressing smager så skønt og kan også serveres til andre retter, som fx grillspyd og brød.
Prøv også: min opskrift på tex mex majskolber >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Krydret kylling med grøn chilidip
- 4 kyllingebryst med skind
- Marinade til kylling
- 2 spsk sød paprika
- 2 spsk stødt spidskommen
- 1 spsk stødt koriander
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 lime, 2 spsk limesaft
- 4 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- Grøn chilidip
- 30 g jalapenos, syltede
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 fed hvidløg
- 75 g feta
- 0,50 øko lime, saft og fintrevet skal
- 0,50 dl cremefraiche 18 %
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 lime, i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kylling
Bland alle ingredienserne til marinade og vend kyllingestykkerne godt i marinaden.
Kom i en beholder med låg og stil i køleskabet i minimum 2 timer og gerne natten over.
Fordel kyllingen i en bradepande med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 40-45 minutter til kyllingen er gennemstegt.
Grøn chilidip
Kom alle ingredienserne, undtagen salt og peber, i en foodprocessor og kør til det er en glat cremet dip.
Smag godt til med salt og peber og eventuelt mere limesaft.
Hvad serverer du til? Jeg spiser ikke kartofler ris og pasta
Så vil en lækker fyldig salat – salat opskrifter her – eller bagt spidskål være et hit
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Tak for dejlige opskrifter. Ville prøve denne men hvor kan jeg købe jalapenos?
Venlig hilsen
Margrethe
Kære Magrethe
Mange tak for din søde hilsen
Jalapenos kan du finde i supermarkederne ved tex mex hylderne
Kh Ann-Christine
Uhmmmm lækker opskrift. Fik endelig prøvet den af i dag og lavede straks dobbelt op på dippen. Hele familien roste maden. Det er ikke sidste gang den er lavet. Nemt og ret hurtigt også og det er jo ikke dårligt. Jeg fryser til kylling ned i poser med forskellig marinade. Så marinerer det mens det tør. Bare er lille tip 😃
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre og godt tip du deler!
Dejlig sommerdag til dig
Kh Ann-Christine
Kan man bruge andet end feta? Jeg har aldrig været vild med den gedeoste smag feta har 🙈 og er koriander smagen gennemtrængende? ☺️
Jeg er vild med koriander, men synes ikke den er særligt gennemtrængende i denne opskrift. Erstat evt med bredbladet persille hvis du ikke bryder dig så godt om koriander. Du kan erstatte gedemælksfeta med en salatostlavet på komælk eller måske med ricotta.
Rigtig god fornøjelse og god weekend
Kh Ann-Christine
Supergod opskrift. Den grønne chilidip er prikken over i’en. Kyllingen var dog færdig efter 25 minutter. Måske havde jeg mindre stykker end i opskriften.
Tusind tak, jeg er også vild med den grønne chilidip :)
Kh AC
Hvis man kommer kyllingerne på grillen hvor lang tid skal de så ca have der?
Jeg tilbereder dem på indirekte varme og justere temperaturen til omkring 200 grader i grillen, så skal de have samme tid som i ovnen. Hold endelig øje med dem og tjek de er gennemstegte. Giv dem evt lidt direkte varme til sidst.
Kh Ann-Christine