Sprød crispy kylling


Sprød crispy kylling er et hit på middagsbordet og en god makker til alverdens dejlige salater og kartoffelretter eller ris, pasta eller hvad man ellers kan komme i tanke om at serveret til og sammen med.
Det er en skøn basisopskrift og kan bruges både som kyllingebøf i en lækker burger, skåret i skiver på salat eller serveret som tilbehør til andre retter.
Prøv også: min opskrift på de lækreste kyllingeruller >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sprød crispy kylling
- 400 g kyllingefilet
- 1 spsk hvedemel
- 1 tsk sød paprika
- 2 æg
- 100 g pankorasp
- 0,50 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- olivenolie, til stegning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Bank kyllingefiletterne lidt flade. Det sikre en kortere stegning, så kødet er saftigt, uden at paneringen bliver for mørk.
Pisk æg i en dyb tallerken og kom pankorasp i en anden dyb tallerken
Vend kyllingefiletterne med hvedemel, paprika, salt og peber. Vend dem derefter i sammenpisket æg og tilsidst i tallerkenen med pankorasp.
Steg på en pande ved middelvarme i olie i cirka 6 minutter på hver side til de er sprøde og gyldne. Tjek at de er gennemstegte.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
God aften 🤗 Har du et godt forslag til grønt tilbehør ( som gæstemad) til disse lækre crispy chicken? Dippen skal være ramsløg mayo.
Bh Ditte
Hej Ditte
Bagt spidskål og evt knuste kartofler vil være et hit!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Skal lave dem til en caesar salat til en stor fest. Kan man lave dem i ovnen flere dage i forvejen og fryse dem ned indtil de skal bruges- varme op i ovnen igen? Eller hvad kan du anbefale?
Vh Kirsten
Hej Kirsten
De kan risikere at blive tørre af at blive genopvarmet i ovnen, og jeg synes de er allerbedst helt frisklavede.
Hvis muligt ville jeg panere dem dagen før og sætte dem i køleskabet med paneringen. Så er de nemme at lægge på en bageplade og bege inden servering og de vil blot blive ekstra sprøde af at stå med paneringen natten over.
Kh Ann-Christine
Mange tak for endnu en fin opskrift – jeg kom til at købe fire kilo kylling på tilbud, og noget skal man jo gøre ved de kluk-dyr.