Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spiral-smaakager/ Afternoon tea Cookies og Småkager, Juleopskrifter, Julesmåkager, Kager og søde sager

Spiral Småkager

Sprøde søde spiral småkager … jeg kunne faktisk ikke helt beslutte mig for hvad jeg skulle kalde disse skønne småkager. Spiralsmåkager, rouladesmåkager eller måske kanelsneglsmåkager. Der er ikke rigtig et navn til dem der klinger helt rigtigt, men uanset det, så er de virkelig gode og hyggelige at bage.

Man kan jo faktisk lave dem i store cookies størrelser eller som små mundrette størrelser, som jeg har lavet her. De er så fine til julehyggen, til en kop te og til at give væk i en lille spiselig værtindegave.

Prøv også: Opskrift på de lækreste pebernødder >>

Spiral Småkager
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT45M40
Ingredienser
  • Lys dej
  • 150 g hvedemel
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 60 g sukker
  • 75 g smør, blødt og stuetempereret
  • 1 æg, sammenpisket
  • evt lidt koldt vand til at samle dejen
  • Mørk dej
  • 100 g hvedemel
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 40 g brun farin
  • 15 g usødet kakao
  • 1 tsk stødt kanel
  • 0,50 øko appelsin, 1 tsk fintrevet skal herfra
  • 50 g smør, blødt og stuetempereret
  • evt lidt koldt vand eller appelsinsaft til at samle dejen
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Lys dej
Rør mel, bagepulver, sukker og vaniljepulver godt sammen i en skål. Smuldr smør i melblandingen til det er godt smuldret sammen.

Pisk ægget sammen og kom halvdelen i dejen.

Rør det hurtigt sammen og saml dejen, brug evt. lidt koldt vand for at samle dejen.

Lad dejen hvile i køleskabet i min. 1 time eller til næste dag.

Mørk dej
Rør mel, kanel, kakao, appelsinskal, bagepulver, brun farin godt sammen i en skål. Smuldr smør i melblandingen til det er godt smuldret sammen.

Saml dejen med den anden halvdel af ægget fra den lyse dej. Brug lidt koldt vand eller appelsinsaft, hvis nødvendigt for at samle dejen.

Lad dejen hvile i køleskabet i minimum 1 time eller til næste dag.

Form småkagerne
Rul begge deje ud i en aflang firkant på køkkenbordet i lidt mel og pensl det ene af dejstykkerne med sammenpisket æg. Placer den anden ovenpå og rul de to deje sammen på den korte led til en rulle.

Sæt dejen på køl i 1 time og skær derefter tynde små- kager på knap 1⁄2 cm og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag småkagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter.

Tag småkagerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.