Spiral Småkager
Sprøde søde spiral småkager … jeg kunne faktisk ikke helt beslutte mig for hvad jeg skulle kalde disse skønne småkager. Spiralsmåkager, rouladesmåkager eller måske kanelsneglsmåkager. Der er ikke rigtig et navn til dem der klinger helt rigtigt, men uanset det, så er de virkelig gode og hyggelige at bage.
Man kan jo faktisk lave dem i store cookies størrelser eller som små mundrette størrelser, som jeg har lavet her. De er så fine til julehyggen, til en kop te og til at give væk i en lille spiselig værtindegave.
Prøv også: Opskrift på de lækreste pebernødder >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 40 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spiral Småkager
- Lys dej
- 150 g hvedemel
- 0,50 tsk bagepulver
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 60 g sukker
- 75 g smør, blødt og stuetempereret
- 1 æg, sammenpisket
- evt lidt koldt vand til at samle dejen
- Mørk dej
- 100 g hvedemel
- 0,50 tsk bagepulver
- 40 g brun farin
- 15 g usødet kakao
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 øko appelsin, 1 tsk fintrevet skal herfra
- 50 g smør, blødt og stuetempereret
- evt lidt koldt vand eller appelsinsaft til at samle dejen
- 1 æg, sammenpisket til pensling
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Lys dej
Rør mel, bagepulver, sukker og vaniljepulver godt sammen i en skål. Smuldr smør i melblandingen til det er godt smuldret sammen.
Pisk ægget sammen og kom halvdelen i dejen.
Rør det hurtigt sammen og saml dejen, brug evt. lidt koldt vand for at samle dejen.
Lad dejen hvile i køleskabet i min. 1 time eller til næste dag.
Mørk dej
Rør mel, kanel, kakao, appelsinskal, bagepulver, brun farin godt sammen i en skål. Smuldr smør i melblandingen til det er godt smuldret sammen.
Saml dejen med den anden halvdel af ægget fra den lyse dej. Brug lidt koldt vand eller appelsinsaft, hvis nødvendigt for at samle dejen.
Lad dejen hvile i køleskabet i minimum 1 time eller til næste dag.
Form småkagerne
Rul begge deje ud i en aflang firkant på køkkenbordet i lidt mel og pensl det ene af dejstykkerne med sammenpisket æg. Placer den anden ovenpå og rul de to deje sammen på den korte led til en rulle.
Sæt dejen på køl i 1 time og skær derefter tynde små- kager på knap 1⁄2 cm og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag småkagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter.
Tag småkagerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.
Hej. Kan dejen fryses og først bruges 1 måned efter Vh Anna
Hej Anna
Ja, den kan sagtens holde sig en måned på frost.
Når de skal bages tager du dem blot ud af fryseren, lader dem tø 30-45 minutter på køkkenbordet og skære dem i skiver med en skarp kniv.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vi har haft dejen på køl siden i går og skal nu rulle dejen ud som har ligget på bordet en halv time….men den er sten hård. Skal dejen hvile længe inden den udrulles efter at have været på køl?☺️
Den kan fint lige stå 30 minutter ved stuetemperatur, hvis den er meget hård at rulle ud.
Håber det gik og I fik bagt nogle lækre småkager
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Der er vist noget galt med sukker indholdet i denne opskrift. De bliver bare mærkelige bolle-agtige
det synes jeg ikke selv, jeg har oplevelsen af
Kh Ann-Christine
Hej, jeg skal snart på den årlige julebagedag med mine venninder og vil prøve denne variant . Hvor stor en firkant ruller du dejen ud i? mvh Dorte
Jeg har ikke målt l/b, men så det passer med at dejen er 2 mm i højden.
Rigtig god fornøjelse, jeg håber I får en hyggelig dag :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Jeg havde svært ved at få den mørke dej til at hænge sammen. Har du et trick til, hvordan man kan få den til at hænge lidt mere sammen?
Mvh
Stine
Hej Stine,
jeg kommer et par dråber appelsinsaft i, til den hænger godt sammen. Du kan også bruge et par dråber æggehvide.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Uh, de ser lækre ud. Tænker at de måske skal være en del småkagefadet juleaften :o)
Jeg foretrækker dog at småkager generelt er så nybagte som overhovedet muligt, da jeg desværre altid synes at ligemeget hvilken opskrift jeg bruger, så bliver de hurtigt bløde – også selvom de er puttet i en lufttæt kagedåse når de er helt kølet af.
Derfor vil jeg høre om du tror man evt. kunne lave dejen og rulle den i løbet af december måned, og så tage den op dagen/aften før de skal bages og lade rullen tø stille i køleskabet, så det er lige til at skære skiver og bage på selve dagen?
På forhånd tak for svar
Ja, det kan du fint gøre. Denne dej kan sagtens fryses.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg tænker der er en fejl i denne sætning “Pisk æg og æggehvide” – mener du blot ægget skal pisket sammen, eller mangler der æggehvide på ingredienslisten?
Hej,
Jeg er lidt i tvivl med hensyn til den del hvor dejene skal rulles ud og en pensles med æggehvide.
Er det den lyse dej der skal pensles, hvorefter den mørke placeres ovenpå den penslede flade?
På forhånd tak :)
I den mørke dej, står der i beskrivelsen bagepulver og rørsukker, men det står der ikke i ingrediens listen?
Den er fluks tilrettet nu.
Hvor ser det lækkert ud! Men kan det passe, at der mangler at blive angivet mel mængde i den lyse dej? :-)
Mange tak, mel er med igen nu :)
Er det den type dej, hvor man kan gemme rullen i køleskabet og så tage den ud og bage skiver efter behov? Nybagte småkager er altid bedst :)
Ja, det kan du sagtens med denne :)
Åhhhhh jeg savner så meget , at der er video til hver opskrift:) jeg er ikke så god til, at bage og dine videoer hjælper så meget,- specielt mine børn , da de bager hver 14 dag
God aft en til jer alle
Vi vil gerne lave flere videoer, når vi får lidt ekstra tid til det igen
SÅ skønt at høre at du er glad for dem vi har lavet allerede.
God aften til dig
Kh AC
Min 7-årige datter synes de skal hedde “svirvler” eller “svirvel-småkager”… Hun synes også at vi skal se at få lavet nogen i en fart :-)
Jeg synes det er en skøn ide ♡
God fornøjelse med dem
Kh AC
De ser lækre ud, dem må vi prøve! I dag bagte sønnike og jeg din jødekager. De er altså også rigtig gode :)
ja de er meget gode
Uhmm, ja – de er så juleskønne :)
Hvor er de lækre ud
Tusind tak ♡