Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spinatvafler-med-hytteostdip-og-roeget-makrel/ Aftensmad Efterår, Festmad, Fisk & Skaldyr, Forår, Forretter, Frokost, Sommer, Vinter

Spinatvafler med hytteostdip og røget makrel

Lækre grønne spinatvafler med cremet hytteostdip, toppet med røget makrel, avocado og grønt. En dejlig ret med masser af næring, velsmag og gode sager og som man nemt kan tilpasse med lidt andet af hvad man nu har.

Jeg servere gerne denne ret som en let aftensmad, måske med en salat til. Det er også en skøn frokostret og vil du have den med i madpakken, kan vaflen bruges som wrap om fyldet. Ved gæstemiddage kan vaflerne skæres ud i hjerter og portionsanrettes som en lille forret eller appetizer – fx til påskefrokosten eller sommerfesten. Simpelt, super lækkert og indbydende.

Prøv også: bagt gnocchi med krydret tomatsauce >>

Spinatvafler med avocado, hytteost og røget makrel
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • Hytteostdip
  • 300 g hytteost
  • 1 avocado
  • 0,50 dl purløg, finthakket
  • 0,50 dl persille, finthakket
  • 1 fed hvidløg
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Spinatvafler
  • 150 g hvedemel
  • 75 g fuldkornshvedemel, eller grahamsmel
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 125 g spinat, frisk eller frossent
  • 4 æg
  • 2,50 dl mælk
  • smør, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 75 g rucola
  • 1 avocado, skåret i skiver
  • 1 rødløg, finthakket
  • 200 g røget makrel, revet i mindre stykker
  • 1 øko citron, til at dryppe over
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Hytteostdip
Kom hytteost, avocado, purløg, persille, salt og peber i en blender og blend til det er helt cremet og ensartet i konsistensen. Sæt i køleskabet, mens du laver vaflerne.

Spinatvafler
Rør hvedemel, fuldkornshvedemel og bagepulver godt sammen i en skål.

Skyl spinaten grundigt og kom derefter spinat i en blender sammen med resten af ingredienserne, inkl. mel.

Blend det sammen til en helt ensartet lind dej. Lad gerne dejen hvile i 15 minutter, så melet lige kan absorbere lidt af væden og tykne.

Fordel lidt olie eller smør i et vaffeljern og steg vaflerne til de er gyldne og gennembagt.

Servering
Top vaflerne med hytteostdip, avocado i skiver, rødløg og røget makrel, rucola, samt lidt citronsaft dryppet over.