Spinatvafler


Spinatvafler er et hit hos hele familien og de flotte grønne vafler er geniale til både frokoster og nem aftensmad.
De lækre spinatvafler er en skøn måde at få lidt ekstra grønt i maden, samtidig med at de færdige vafler kan fyldes med endnu mere grønt, hummus, guacamole, kød, falafler eller hvad man nu lige har lyst til.
Jeg topper dem med grønt, dip eller dressing og så kan de varieres med fisk, rejer, kylling, halloumi og alverdens lækkerier.
Prøv også: mange flere opskrifter med spinat her >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spinatvafler
- 150 g hvedemel
- 75 g fuldkornshvedemel
- 0,50 tsk bagepulver
- 125 g spinat, frisk eller frossent
- 4 æg
- 2,50 dl mælk
- smør, til stegning
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør hvedemel, fuldkornsmel og bagepulver godt sammen i en skål.
Skyl spinaten grundigt og kom derefter spinat i en blender sammen med resten af ingredienserne, inkl. mel.
Blend det sammen til en helt ensartet lind dej. Lad gerne dejen hvile i 15-30 minutter, så melet lige kan absorbere lidt af væden og tykne.
Fordel lidt olie eller smør i et vaffeljern og steg vaflerne til de er gyldne og gennembagt.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man lave dem med broccoli også? Enten alene eller blandet med spinat. Og ville du rive eller blende broccoli?
Hej Ghita
Ja, det kan de godt. Broccoli er dog noget mere fiberrigt, så resultatet bliver anderledes. Jeg plejer at hakke broccolien helt fint i en minihakker
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har lige lavet vaflerne og jeg kunne ikke lige finde babyspinat i en pose der svarede til opskriften, så hos mig kom der kun 76 g spinat i. Jeg havde heller ikke rugmel så det blev kun hvedemel, de blev virkeligt gode og nydt på terrassen.
Hej Stine
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften, hvor er det dejligt at høre – og det lyder hyggeligt med middag på terrassen :)
Kh Ann-Christine
Jeg har ikke lige noget spinat, vil man kunne lave vaflerne uden?
ja, så kan du blot lave alm madpandekager
Kh Ann-Christine