Spinatvafler
Spinatvafler er et hit hos hele familien og de flotte grønne vafler er geniale til både frokoster og nem aftensmad.
De lækre spinatvafler er en skøn måde at få lidt ekstra grønt i maden, samtidig med at de færdige vafler kan fyldes med endnu mere grønt, hummus, guacamole, kød, falafler eller hvad man nu lige har lyst til.
Jeg topper dem med grønt, dip eller dressing og så kan de varieres med fisk, rejer, kylling, halloumi og alverdens lækkerier.
Prøv også: mange flere opskrifter med spinat her >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spinatvafler
- 150 g hvedemel
- 75 g fuldkornshvedemel
- 0,50 tsk bagepulver
- 125 g spinat, frisk eller frossent
- 4 æg
- 2,50 dl mælk
- smør, til stegning
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør hvedemel, fuldkornsmel og bagepulver godt sammen i en skål.
Skyl spinaten grundigt og kom derefter spinat i en blender sammen med resten af ingredienserne, inkl. mel.
Blend det sammen til en helt ensartet lind dej. Lad gerne dejen hvile i 15-30 minutter, så melet lige kan absorbere lidt af væden og tykne.
Fordel lidt olie eller smør i et vaffeljern og steg vaflerne til de er gyldne og gennembagt.
Jeg har lige lavet vaflerne og jeg kunne ikke lige finde babyspinat i en pose der svarede til opskriften, så hos mig kom der kun 76 g spinat i. Jeg havde heller ikke rugmel så det blev kun hvedemel, de blev virkeligt gode og nydt på terrassen.
Hej Stine
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften, hvor er det dejligt at høre – og det lyder hyggeligt med middag på terrassen :)
Kh Ann-Christine
Jeg har ikke lige noget spinat, vil man kunne lave vaflerne uden?
ja, så kan du blot lave alm madpandekager
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for mange gode opskrifter.
Kan dejen gemmes til dagen efter, hvis man ikke får brug for det hele?
Ja, det kan den godt, bagepulveret vil dog miste lidt af sin styrke.
Alternativt kan de færdigbagte vafler gemmes og lunes dagen efter
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvor længe kan dej hvor man har brugt frossen spinat, holde sig ubagt i køleskabet.
mvh Inge Marie
Det skal jeg ikke kunne sige med sikkerhed. Jeg ville selv lave vaflerne med det samme :)
Kh Ann-Christine
Vi har lige lavet “trolde” vafler, for at få noget sund i en tre årige😅 men selv følgelig blev de for brune da vi bagte dem, har du et foreslag til hvordan de bliver lige så fine grønne som på billederne ? Vi brugte frossen spinat
Hej Julie
Sikke en skøn ide!
Kan dit vaffeljern mon have været varmere end mit – eller måske blot varme anderledes. For hvis du ser på mine vafler, så er de også lettere brune på den ene side.
Kh Ann-Christine
Hejsa
Dine spinatvafler/pandekager er skønne!! Vi har spist dem så mange gange!
Jeg har prøvet mig af med forskellige gulerodsvafler… men syntes ikke rigtig de bliver ligeså lækre som dine spinatvafler.. vil du tro at man kan skifte spinaten ud med fintreven gulerod i din opskrift?
Hilsen Mette
Hej Mette
Det kan du nok fint gøre, men konsistensen vil blive noget anderledes end ved spinat – jeg tror dog det vil være lækkert og det er endelig bare at prøve det af :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge din opskrift til et belgisk vaffeljern?
Det har jeg ikke testet med denne, så det må blive et forsøg værd.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Dejlige vafler. Jeg havde ingen grahamsmel og erstattede mængden med havregryn – det fungerede fint og vaflerne var sprøde og lækre. Om det skyldes havregrynene ved jeg ikke, men kan længere oppe læse at vaflerne ville være bløde.
Hej Birthe
Det er dejligt at høre! Tak for din hilsen.
De kan være blevet sprøde af indstillingen på vaffeljernet, hvis de bages lidt længere og ved lidt højere temperaturer. Uanset, så synes jeg også selv at de både er lækre når de er bløde og ‘foldbare’ og sprøde.
Kh Ann-Christine
Kan de laves som belgiske vafler?
Hej Skal de helst serveres lune?
Hvis man smider lidt vaniljesukker i, er de super gode også til morgenmad, de blev spist med vaniljeskyr ovenpå :)
Hej, jeg er løbet tør for grahamsmel, mon jeg kan benytte rugmel i stedet for?
Ja, sagtens :)
God fornøjelse
Ville man kunne bytte spinaten ud med squash? Jeg synes, at de opskrifter jeg kan finde med squash skal der alt muligt mærkeligt i. Din opskrift er så dejlig simpel. Og min have producerer squash lige nu?
Jeg har ikke testet det, men tror sagtens du kan lave nogle lækre pandekager med squash blendet i – måske blot komme en anelse mere mel i, hvis squashen er meget vandig.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hvis man nu ikke har et vaffeljern, kan opskriften så bages som pandekager
Sagtens :)
Jeg havde ikke lige set at spørgsmålet allerede var stillet ?
Vil blot sige, hvor er du kreativ, jeg er vild med dine opskrifter<3
Kh ulla
Tusind tak! Hvor er det sødt af dig at skrive det ♡
Rigtig god sommer
Kh Ann-Christine
Virkelig lækre! Jeg lavede dem i dag i glutenfri version, hvor Jeg erstattede grahamsmel med boghvedemel, og hvedemel med rismel.
Vil man kunne bytte spinaten ud med squash? Jeg synes, at de opskrifter jeg kan finde med squash skal der alt muligt mærkeligt i. Din opskrift er så dejlig simpel. Og min have producerer squash lige nu?
Hej Tascha
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Tak for en skøn blog ?☀️
Hvis man vælger at bruge frossen spinat (har jeg lige liggende i fryseren), skal den så tø op inden brug?
Tak for din søde hilsen :)
Ja, jeg ville tø den lidt op inden brug i en sigte, så væde kan dryppe fra,
Kh AC
Kan de steges på en pand du stedet for i er vaffeljern? De kan vel sagtens holde formen nogenlunde? ???
Sagtens – spinatpandekager er også virkelig lækkert :)
Kh AC
Kan man bruge almindelig salat hvis man kun har lidt spinat og ikke har lyse har lyst til at handle i disse tider?
Det har jeg faktisk ikke prøvet … men mon ikke det også godt kan fungere, det vil jeg tro og det er da helt sikkert et godt forsøg værd :)
Kh AC
Jeg har lige lavede dem til frokost, lækkert!
Valgte at lave en dobbelt portion til fryseren.
Personligt synes jeg nok de kunne brug lidt mere salt og peber.
Jeg kom 2 spsk olie i dejen, så slipper de selv vaffeljernet og man skal ikke stå og smørre.
Kan de mon laves i et belgisk vaffeljern?
Måske … det er da værd at prøve :)
Hej.
Jeg har tænkt at prøve disse vafler til forret med varmrøget laks, hvilken tilbehør kan jeg lave til? Evt. som mousse…..er lidet tom for ideer :)
Det ville være lækkert! Jeg ville anrette dem med ærteskud, citron og måske kapers.
Kh AC
Ville du lave en dressing til?
Det tror jeg ikke … måske lidt avocado blendet med cremefraiche og citron, ville passe godt til – men ellers ville jeg ikke
Kan man man fryse spinatvafler ?
ja, det kan du godt
Dejlig opskrifter.mange go idet og ny tænkning.og ledt fårstålig opskrifter.
Hej
Elsker disse vafler og vender tilbage til opskriften igen og igen – familien spiser op hver gang.
Vi steger kylling, nuggets og hvad vi ellers har lyst til, spiser det sammen med rødløg, rød peber, agurk og salat dertil en creme fraiche dressing med hvidløg og lidt karry.
Tusind tak for at åbne mine øjne for denne ret, som bruges til aftensmad hos os.
Hej Ulla,
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften.
Kh AC
I dag købte jeg din bog og på side 66 er der en opskrift på spinatvafler men den er ikke identisk med den på nettet.
Det undre mig.
Hej Ulla,
Det skyldes at opskriften på spinatpandekager og vafler i bogen er slået sammen til én opskrift.
Begge dele fungere glimrende – men denne med bagepulver, hæver lidt ekstra op i vaffeljernet.
Kh AC
Hej Valdemarsro.
Kan disse lækre spinatvafler fryses, tænker på at lave en røvfuld og smide i fryseren.
Og stor ros til jeres app. Den er så god
Mange hilsner
Ole
Hej Ole
Hvor er det dejligt at høre du er glad for appen!
Spinatvaflerne kan sagtens fryses, det vil gå helt fint :)
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
De er super gode. Bl.a med rygeostcreme, forårsløg, krølsalat og fersk laks.
Så skønt at høre! – og hvor lyder det lækkert :)
Super gode spinatvafler – skal bages igen??
Så skønt at høre :)
Hvor mange bliver der af en portion? :-)
Ca 6, måske lidt flere
Hej Ann-Christine
Er det frokost/aftensmad eller mere morgenmads-egnet disse vafler?
Hvad serverer du til?
Mange hilsner
Lisbeth S.
Hej Lisbeth,
Det er primært en frokost/aftensmadsopskrift som kan anvendes som madpandekager. Der er ingen sødme i, men jeg kunne nu sagtens spise dem til morgenmad med grøntsager, guacamole og dip.
Kh Ann-Christine
Hvad for en dip bruger du til vaflerne
Denne creme fraiche dressing
Jeg lavede dem som glutenfri/cøliaki venlige i går med 75 g fuldkornsmajsmel, 75 g boghvedemel og 50 g fuldkornsrismel. De blev også rigtig gode og min datter var meget begejstret for dem. Også som rester til frokost dagen efter kolde ?
Min kæreste er intolerant.
Kan jeg købe det mel i en alm. SuperBrugsen?
Jeg har nogle silikone vaffelforme til ovnen. Kan opskriften bruges deri.
Mvh Lene Hededal
Hej Lene
Det skal jeg ikke kunne sige, da jeg ikke har testet produktet – men prøv det endelig af :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor er det godt at høre. Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Tak for opskriften, de blev mega lækre. Vi spiste dem med feta, purløg og tomater :)
Så skønt at høre :) Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Kh AC
Hej – kan jeg evt lave spinatvaflerne dagen før og varme dem op pakket ind i folie ?
Tak for super god inspiration ?
Spændende jeg skal prøve dem i dag man kan vel bare bruge lidt mindre væske hvis man synes den bliver for tynd
De kan fint laves dagen før. Jeg plejer blot at lune dem mellem to tallerkener, så det er ikke nødvendigt at bruge folie :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Vil du anbefale at spise dem lune eller kolde? Eller bare begge muligheder?
De er allerbedst lune og frisklavet, men fungere også glimrende kolde.
Ved du hvor mange kalorier sådan en vaffel indeholder ?
Kan man lave dejen, aftenen før de skal bages?
Nej, det kan jeg ikke hjælpe med, men tror der er forskellige steder hvor du kan plotte ingredienserne ind og så regner de det for dig.
Vil rigtig gerne lave grønne vafler/pandekager – kan jeg bruge rejer i dem, og hvad ville du foreslå som yderligere fyld. Ville du bruge spinat eller grønkål?
Jeg fylder dem gerne med alt muligt dejligt og rejer vil passe rigtig fint til, her ville jeg nok vælge fintsnittet spidskål :)
Hvis de skal laves glutenfri, er der en mel som du vil anbefale? De ser vildt lækre ud :-)
Hvor mange bliver der ca af en portion dej? Skal lave dem som forret til 20 gæster. Bruger rigtig mange af dine opskrifter.
Vh Helle
Hej Helle,
Det er dejligt at høre –
Der bliver ca 7-8 vafler af opskriften
Kh AC
For info skiftede jeg hvedemel ud med rismel og grahamsmel ud med sorghummel. Det blev ganske fortrinligt 😊
Hvor er det godt at høre! Tak for at dele dit tip til opskriften :)
Kh Ann-Christine
Jeg tænker at de kan fungere fint med boghvedemel
Jeg har fulgt opskriften fuldstændigt, men synes at dejen bliver ret tynd.. ikke lind. Er det meningen?
Det kommer lidt an på hvor meget væde der er i spinaten og hvor godt melet absorbere væden … det kan justeres til med lidt mere mel
Kan de varmes op igen ??
Ja, sagtens :)
Tak for svar ?
De er vildt gode, serverede dem til tapas da flere af mine gæster ikke spiser brød. Kæmpe succes ?
Hvor længe kan de holde sig i køleskabet og kan de fryses? :-)
De kan nok fint holde sig 1-2 dage på køl og kan sagtens fryses
Jeg har lige lavet vaflerne. De blev gode, men jeg vil gerne vide, om dine er sprøde eller bløde. Og om, hvis de er sprøde, forbliver sådan.
Venlig hilsen Camilla
De bliver bløde. Lidt ala at sammenligne med tykkere pandekager.