Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spinattaerte-med-laks/ Aftensmad Madtærter, Nem Hverdagsmad

Spinattærte med laks

Spinattærte med laks er skøn og nem aftensmad!

Jeg er blevet helt vildt glad for at bage gode madtærter, efter jeg fandt på den grove tærtedej til Quiche Lorraine tærten. For mig er det nemlig langt fra tærtedejen der er omdrejningspunktet eller hovedrolleindehaveren, når det gælder madtærter. Det er derimod fyldet, som i denne tærte består af laks og spinat og som smager virkelig godt – tilmed er tærten ret så nem og enkel at lave og det skal man jo heller ikke kimse af. Og så synes jeg faktisk at den lidt anderledes og ret så sunde tærtebund, smager noget så dejligt og knasende sprødt, hvilket klæder en madtærte ret godt, efter min mening.

Spinattærte med laks
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT50MPT20M4
Ingredienser
  • Tærtedej
  • 2 spsk hørfrø, knust
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 100 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tærtefyld
  • 2 laksefilet, skåret i grove tern
  • 4 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 drys muskatnød, friskrevet
  • 150 g frossen spinat
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tærtedej
Bland alle de tørre ingredienser og smuldr smør i den tørre blanding. Hvis nødvendigt, så tilføj lidt vand for at samle dejen.

Smør en tærteform og pres dejen ud i formen, så den er jævnt fordelt.

Bag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.

Fyld
Tø spinaten op i en gryde ved lav varme, giv et hurtigt opkog og smag til med muskatnød, salt og peber.

Bland æg og mælk og fordel det på tærtebunden. Fordel derefter spinat og laks.

Sæt tærten i ovnen og bag den ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter til æggemassen er stivnet.

Server gerne en god grøn salat til tærten med spinat og laks