Spinattærte
Spinattærte smager så dejligt og den lækre tærte er både mættende, luftig og cremet på en gang.
Jeg topper den med mozzarella og pinjekerner for det passer bare virkelig godt til denne madtærte. Nyd den til både aftensmad, buffet og frokostretter. Den smager dejligt både lun og kold.
Du kan variere den med hvad du har på lager, fx med en god chorizo skåret i små tern, eller med feta. På denne måde kan man fint bruge opskriften til at undgå madspild og få ryddet op i køleskabet.
Prøv også: opskrift på kyllingetærte >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spinattærte
- Grov tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- Fyld
- 450 g frossen spinat, optøet
- 4 æg
- 200 g hytteost
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 125 g frisk mozzarella, i skiver
- 30 g pinjekerner
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.
Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform, min er 24 cm
Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.
Fyld til spinattærte
Pres væden fra den optøede spinat og rør den sammen i en skål med æg, hytteost, cremefraiche, muskatnød, salt og peber.
Fordel fyldet i den forbagte tærtebund. Fordel mozzarellaen i stykker henover fyldet og drys til sidst med pinjekerner.
Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter, til æggemassen er stivnet.
Hej Ann- Christine. Jeg skal ha´ gæster en lørdag, kan jeg lave tærten om fredagen og lune den lørdag ???
Mvh. Conny
Hej Conny
Ja, hvis du sætter den på køl straks den er tilberedt om fredagen, så kan den fint lunes inden servering om lørdagen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Må en spinattærte opvarmes, hvis man har en rest?
Har hørt at spinat, grønkål og persille ikke må opvarmes.
Hej Inge
Det er i følge fødevarestyrelsen en skrøne, så det kan du fint gøre. Blot det er varmet ordentligt igennem første gang og straks køles af efter tilberedning.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man erstatte hytteost med andet? Kan ikke få fat i det – ej heller ricotta (bor i udlandet)
Du kan erstatte med cremefraiche eller et tilsvarende produkt der minder om
Kh Ann-Christine
Har prøvet tærten for første gang. Det bliver ikke sidste gang superlækker tærte. Tak for opskriften. 🥰
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Kan tærten fryses?
Bedste hilsner
Judith
jeg vil tro den kan ændre konsistens efter optøning, men har ikke testet det.
Kh Ann-Christine