Spidskål tzatziki
Spidskålstzatziki er virkelig lækkert og en skøn ret som tilbehør til rigtig mange retter, hvor man ellers vil servere en almindelig klassisk tzatziki.
Jeg kan rigtig godt lide at spise kål og det udgør en stor del af basiskosten i vintermånederne. Gerne rå i fine tynde strimler vendt i en god dressing, let sauteret, dampet eller som her, hvor kålen drysses med salt og trækker væde i nogle timer. Jeg servere spidskålstzatziki som tilbehør til frikadeller, til fyld i tortilla med laks, boller i karry, osv.
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spidskål tzatziki
- 1 spidskål, finthakket
- 1 spsk salt
- 2 dl græsk yoghurt 10 %, eller drænet yoghurt naturel
- 2 fed hvidløg, presset
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom den snittede spidskål i en skål og drys salt over.
Vend godt rundt og lad den saltede kål stå og trække i 30 minutter.
Masser den saltede kål med hænderne og vrid al overskydende væde fra, og lad den dryppe godt af i en sigte.
Rør drænet yoghurt, presset hvidløg og peber sammen.
Vend rundt i spidskålen og server som tilbehør.
Hej Ann-Christine,
Jeg vil blot spørge, om du bruger groft eller fint salt til at salte spidskålen med?
Desuden en mega tak for al den velsmag, du delagtiggør os i❣️💚
Kærlig hilsen
Lone
Hej Lone
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er sødt af dig!
Jeg bruger saltflager til tzatzikien, hvis man bruger fint salt, så er 1 tsk rigeligt.
Kh Ann-Christine
Hej. Har der ikke tidligere stået i din opskrift at kålen skulle skylles efter at have ligget i salt? Eller husker vi mon helt forkert :)
Hej Sara
Det er helt rigtigt, men dengang havde jeg skrevet at der skulle 1/2 dl salt i og har siden eksperimenteret mig frem til at det går akkurat lige fint med 1 spsk og man dermed ikke behøver skylle den. Men synes du kålen bliver for salt efter 1 spsk kan du evt skylle den ;)
Kh AC
Mange tak for svaret. Vi tog chancen og fulgte den nye opskrift og det blev helt perfekt – uden skylning :) Mange tak for mange fantastiske opskrifter her på siden! Masser af inspiration til aftensmaden – og alt hvad vi har forsøgt os med herfra har været et hit :)
Så dejligt at høre! Tusind tak for din søde, søde hilsen og fine feedback til opskriften ♡
Skøn sommer til jer
Kh AC
?? Du har lige reddet min aftensmad!!!
… Havde glemt at købe agurk til Tzatziki (I. Know.. virkelig dumt ?)- men så havde jeg et spidskål i stedet ? Glæder mig til at smage endnu en af dine lækre opskrifter ??
Ej, hvor godt! Den er så lækker denne spidskålssalat og jeg håber du bliver lige så begejstret for den som jeg er ♡
Hej, der står både 1 og 2 spsk. salt i opskriften. Hvad er det korrekte?
Tak for at gøre mig opmærksom på det, det er rettet nu og det er en spsk salt :)
Din opdaterede side ser supergodt ud! Jeg savner dog en udskriftsvenlig printmulighed. Havde du ikke det tidligere?
Hej Charlotte,
Tusind tak :)
Den er der stadigpå langt de fleste opskrifter, den er bare flyttet op så den er højere oppe, lige før ingredienslisten. Se den fx her: http://www.valdemarsro.dk/rocky-road/
Nogle opskrifter mangler jeg at få opdateret (bl.a spidskåls tzatziki), men det bliver tilføjet snarest :)
Kh AC
Kål er rig med vitamin C – 100gr kål dækker din behov til en hel dag med vitamin C.
Derfor er det en god ide med den opskriften.
Spidskål er godt – og der er meget mad i sådan et kålhoved.
Jeg laver en version, uden hvidløg, hvor kålen marineres i citronsaft, det gør den lidt medgørlig og tyggevenlig, måske noget for dine børn?
Har du prøvet at lave rødkålstzatziki? Det er dælme også godt!
Dejlige opskrifter, tak for tippet. Det at spidskålen bliver drysset med masser af salt og ligger i saltlage i længere tid, gør også at den klasker helt sammen og bliver meget blød og perfekt til tzatziki.
Rødkålstzatziki har jeg ikke prøvet, men det var da en rigtig god ide :)
Det lyder som en rigtig lækker ting i det her dejlige vejr. Vi har alle glædet os sådan til foråret – og forår rimer på salat og lette retter. Tak for den fine idé. Den må vi prøve i morgen, hvis vejret holder.
Jeg får også ekstra lyst til salater og sommermad nu, der venter os meget godt i de næste måneder
Sikken et smukt kålhoved!
Dejlig salat, jeg eeeeeelsker også spidskål og selvom man efterhånden kan få dem året rundt, så hører de også til min række af yndlings-forårs-bebudere.
Hav en rigtig dejlig wekeend!!
Rigtig dejlig weekend til dig også, Mette. Det er den skønneste tid lige nu, med forårsmad på bordet :)