Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spidskaalsvafler/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Forår, Frokost, Nem Hverdagsmad, Sommer, Vinter

Spidskålsvafler med gulerødder

Toplækre spidskålsvafler med gulerødder er så lækkert til både frokost og til aftensmad.

Grøntsagsvaflerne mætter dejligt og her topper jeg dem helt simpelt med syltede gulerødder, mayo, sriracha, forårsløg og lidt drys. Enkelt og nemt. Man kan snildt variere både topping og grønt som man har lyst til. Kig i køleskabet og se hvad der gemmer sig af gode sager, for spidskålsvafler er også skønne med håndpillede rejer, lidt laks, en smule kylling eller hvad man har.

Prøv også: opskrift på vafler ala okonomiaky >>

Spidskålsvafler med gulerødder
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • Syltede gulerødder og agurk
  • 4 gulerødder, strimlet
  • 0,50 agurk, halveret og i tykke skiver
  • 1 dl vand
  • 1 dl riseddike
  • 30 g sukker
  • Spidskålsvafler
  • 200 g hvedemel
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 4 æg
  • 250 g spidskål, meget finthakket
  • 75 g gulerødder, groftrevet
  • 100 g spinat
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk sesamolie, til stegning
  • Til servering
  • 1 spsk sriracha chilisauce
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 avocado, i skiver
  • 75 g rucola
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 bakke karse
  • 2 spsk hampefrø
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Syltede gulerødder
Kom vand, sukker og riseddike i en gryde og giv et hurtigt opkog til sukkeret smelter. Tag gryden af varmen og kom gulerødder og agurk i den varme eddikelage. Kom på glas, læg låg på og sæt glasset i køleskabet, mens resten af retten tilberedes.

Spidskålsvaffel
Rør mel og grøntsagsbouillon sammen til en tyk dej og lad den hvile i en skål i 10 minutter.

Sauter imens løg på en pande med olie, til de er bløde. Rør løg, æg, spidskål, gulerødder, spinat, salt og peber i skålen med dej.

Steg vaflerne i et varmt vaffeljern med smør eller olie, til de er gyldne og sprøde. Lad dem hvile på en rist mens de andre vafler bages.

Servering
Server vaflerne på tallerkener, og top dem med striber af mayonnaise og sriracha, samt syltede gulerødder og agurk, avocado i skiver, karse og hampefrø.