Spidskålssalat med gulerødder og urter
Denne spidskålssalat med gulerødder og urter er dejlig nem at lave og smager skønt.
De saltede mandler giver sprødhed og knas til salaten og så giver de også lidt mæthed og fylde til den lette salat.
Det er en god allround salat som passer super godt som tilbehør til mange retter. Nyd den til alt fra pandestegt kuller, en helstegt rødspætte, madtærter, falafler eller kylling.
Prøv også: opskrift på kyllingetærte >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spidskålssalat med gulerødder og urter
- 1 spidskål, fintsnittet
- 2 gulerødder
- 1 håndfuld persille, finthakket
- saltede mandler
- 75 g mandler
- 3 spsk kogende vand
- 0,50 tsk salt
- Vinaigrette
- 1 spsk honning
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 tsk dijon sennep
- 4 spsk olivenolie
- salt
- sort peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Saltede mandler
Opløs salt i vandet og vend mandlerne deri.
Fordel mandler og vand ud på en bage plade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 150 grader varmluft i 15 minutter, til vandet er fordampet, og mandlerne er sprøde. Lad dem køle af på bagepladen.
Spidskålssalat
Kom spidskålen i en skål og skræl lange strimler af gulerødderne med en tyndskræller eller kartoffel skræller og vend dem i spidskålen.
Rør vinaigretten sammen og hæld den over salaten sammen med finthakket persille. Lad gerne salaten trække i 30 minutter og drys derefter med saltede mandler inden servering.
Klassisk vinaigrette
Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen, til vinaigretten er ensartet i konsistensen.
Under spidskål,gulerødder og persille står et ettal alene på en linie, er det en fejl eller har du andet i salaten?
Venlig hilsen Annette
En lille tastefejl, det er fikset nu :)
Kan man lave den dagen før den skal serveres?
Den kan sagtens spises dagen efter, hvis der er rester – men er mere blød og jeg synes den er allerbedst frisklavet, hvis jeg fx skal servere den for gæster mv.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg har tidligere spurgt om, hvad man kan erstatte ost med, når man absolut ikke kan lide det
Venlig hilsen
Lone Pedersen
Hej Lone
Der er ikke ost i denne opskrift, men hvilken opskrift tænker du på, så skal jeg gerne hjælpe med et forslag :)
Kh Ann-Christine