Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spidskaalssalat-med-guleroedder-og-urter/ Buffet Salat, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Spidskålssalat med gulerødder og urter

Denne spidskålssalat med gulerødder og urter er dejlig nem at lave og smager skønt.

De saltede mandler giver sprødhed og knas til salaten og så giver de også lidt mæthed og fylde til den lette salat.

Det er en god allround salat som passer super godt som tilbehør til mange retter. Nyd den til alt fra pandestegt kuller, en helstegt rødspætte,  madtærter, falafler eller kylling.

Prøv også: opskrift på kyllingetærte >>

Spidskålssalat med gulerødder og urter
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT20M4
Ingredienser
  • 1 spidskål, fintsnittet
  • 2 gulerødder
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • saltede mandler
  • 75 g mandler
  • 3 spsk kogende vand
  • 0,50 tsk salt
  • Vinaigrette
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk dijon sennep
  • 4 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Saltede mandler
Opløs salt i vandet og vend mandlerne deri.

Fordel mandler og vand ud på en bage­ plade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 150 grader varmluft i 15 minutter, til vandet er fordampet, og mandlerne er sprøde. Lad dem køle af på bagepladen.

Spidskålssalat
Kom spidskålen i en skål og skræl lange strimler af gulerødderne med en tyndskræller eller kartoffel­ skræller og vend dem i spidskålen.

Rør vinaigretten sammen og hæld den over salaten sammen med finthakket persille. Lad gerne salaten trække i 30 minutter og drys derefter med saltede mandler inden servering.

Klassisk vinaigrette
Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen, til vinaigretten er ensartet i konsistensen.