Spicy Ginger Syrup – En perfekt ledsager til latte og chai
Jeg fik en dejlig lille krydderisamling af min mor i en lækker decembergave. Blandt dem var den skønne ‘Pebernødder Cookie Spice’ fra Mill & Mortar, som laver lækre krydderier i særklasse. Krydderiblandingen blev brugt til pebernødder i december, til spicy dadelkugler i januar og her i februar har jeg igen haft fat i det skønne krydderi og har lavet en hot sirup med masser af smag! Hvis man behøver ikke Cookie Spice for at lave denne ingefærsirup, jeg har nemlig lige omformuleret opskriften og skilt krydderierne ad, så man kan tilføje dem enkeltvis.
Jeg drypper et par dråber ingefærsirup i min kaffe, kommer en smule i min chai latte og et par teskefulde på min morgengrød. Det er desuden også en ret fantastisk ledsager til de søde bananpandekager.
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ginger Spicy Sirup
- 135 g sukker
- 2,50 dl vand
- 1 spsk glukosesirup
- 1 spsk stødt ingefær, eller tynde skiver frisk ingefær (ca 10g)
- 1 knivspids sort peber, friskkværnet
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt kanel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom det hele i en gryde og kog op.
Lad det koge i omkring 15-30 minutter.
Tag derefter en sirupstest: en halv tsk sirup tages op og køler af, hvorefter det kan fornemmes om det skal have længere tid på varmen.
Hvis det skulle blive for tykt – tricket virker også efter det er kølet af i køleskabet – så koges det bare igen med lidt mere vand tilsat.
Opbevares på køl og smager helt vildt lækkert i en latte, chailatte eller på morgengrøden
Uhm, hvor lyder det lækkert! Elsker ingefær og laver en ret spicy marmelade med pærer, ingefær, revet citronskal og vanilje og den får gerne et gevaldigt skud ingefær. Har nu et spørgsmål til din opskrift omkring mængden af peber – du angiver den i tsp. Er det så en slåfejl for tsk eller er det den amerikanske tsp som jo er vores spsk? Der er jo noget af en forskel på de to ?
Godt spottet – det var en tastefejl og er rettet nu :)
Rigtig god fornøjelse, den er jo helt perfekt til det nuværende efterårsregnvejr ;)
Kh AC
Hvor længe kan sådan noget mon holde sig?
Tror måske jeg har lavet en lidt for stor portion :-/
Det kan sagtens holde sig længe … Det kan være at det gryner i sukkerkrystaller, men så skal det blot koges op.
meeeen, hvis nu du er til det, så kan du evt komme alt det der er lavet for meget i en gryde, sammen med 3 spsk glykosesirup og koge det op igen. Lad det koge i noget tid, til at det størkner på en ske – og så kan du lave de lækreste ingefærbolcher ;)
Jeg lavede siruppen i går eftermiddag. Mums den er lækker!
Hvor er det dejligt at høre :)
Her for nylig fandt jeg ind på dine herlige sider, hvilket også betyder at jeg bliver hængende. Der er da godt nok en masse inspiration at hente. Har f.eks. fået prøvet at lave brombærsirup og blåbærsirup, lækkert……
Ja og skulle da lige hilse og sige, at tørret banan ikke kun er lækkerier for børn – hunden er pjattet med de der små sjove stykker :-)
Ha´ en dejlig dag
Ulla
Hej Ulla,
Tusind tak for din dejlige kommentar, det er jeg virkelig glad for at høre :)
Skønt t du kan bruge mine opskrifter til inspiration hjemme hos dig!
Rigtig dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Passende pauseaktivitet i hjemmearbejdsdagen :)
Prøvede for øvrigt dine bananchips forleden – et hit hos husets lille hersker!
Der skal bare være plads til pauser, ik ;) Og hvor er det dejligt at høre at bananchipsene også hittede hos jer!