Spicy edamame med chili og ingefær
Jeg er netop færdig med frokosten som i dag var spicy og let. Så snacker jeg en hyggeskål med børnene senere ;) For faste læsere her på bloggen er det vist ingen hemmelighed at jeg er vild med de grønne edamamebønner. Oftest er min opskrift på edamamebønner ret enkel og nem, men en læser skrev en skøn opskrift til mig på Spicy Edamame bønner, som jeg blev nødt til at prøve! Det blev dagens frokost og det var virkelig lækkert, spicy uden at være for stærkt og helt perfekt. En god variation, som jeg helt sikkert vil prøve igen.
Johan og Julie er i øvrigt også vild med at få en lille skål edamamebønner med citronsaft med i madkassen i børnehaven. Efterhånden kan de bønner vist også købes i de fleste supermarkeder og er ret tit på tilbud til en 10´er for en pose (de ligger i frysedisken)
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spicy Edamamebønner
- 300 g edamamebønner
- 3 sesamolie
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 15 g ingefær, finthakket (ca. 1 spsk)
- 1 knivspids chili, finthakket
- 1 spsk soja
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Lad bønnerne tø lidt op.
Varm en wok eller en pande op med lidt olie. Tilsæt hakket ingefær og hvidløg, samt lidt hakket chili.
Vend bønnerne i og tilsæt lidt soja.
Lad det simre i et par minutter og så er de klar til at spise.
Husk: spis ikke skallen, kun de grønne bønner inden i ;)
Opskriften er til 2-3 personer
Hej
Har i opskrift til chili sauce til edemamebønner
Ikke endnu, men god ide! :)
Kh Ann-Christine
åhhhh det skal prøves, er blevet totalt afhængig af disse bønner efter et besøg på Sticks and Sushi. Nu skal jeg prøve selv at lave dem, og denne variant lyder da så lækker.
-så lige tippet om at de fåes fra Urtekram i Føtex, tak for det.
Jeg er også meget afhængig af disse ;) Helt klart en favoritsnack
Har lige købt de små grønne fra Urtekram i Føtex – med bælg:-)
Tak for tippet, dem må jeg lige holde øje efter :)
Har for nyligt fået smag for disse dejlige bønner.
Men får man noget ud af at tilsætte alle de ting, når man alligevel ikke spiser bælgen? Kan smagen godt trænge igennem?
:)
Ja, for man nipper dem ud af bælgen med munden og får dermed smagen med :)
Super blog du har gang i her. Skal til at følge den meget mere jævnligt.
Tak! Det er jeg glad for at du har lyst til :)
Det er bare rigtig lækkert, men hvad tænker du i forhold til økologiske/ ikke økologiske?Jeg er nemlig ret nervøs for de ikke økologiske, er meget sprøjtet ligesom alt andet fra de egne, der ikke er økologisk. På et tidspunkt købte jeg altid mine økologiske hos sticks & sushi, men så holdt vores lokale op med at sælge dem, og jeg har faktisk haft lidt svært ved at finde dem så..
Åh ja, det er en problematik jeg har valgt at lukke øjnene lidt for i dette tilfælde. Jeg har ledt og ledt efter en økologisk udgave, uden held. Jeg har besluttet mig for at når stort set alt andet jeg servere er øko, så går det nok med disse bønner. Og så overhælder jeg dem altid med kogende vand inden tilberedning … mon det hjælper en smule?!
Hep hep, for at der snart kommer en øko udgave på markedet!
Det kan være, at det er meget old news. Men der er i hvert fald kommet øko edamamebønner i føtex – har først set dem her for nyligt.
– Lærke
Ihh, hvor dejligt! Med bælg, for jeg har kun kunnet finde øko varianten hvor de har været uden bælg – og jeg vil meget gerne have en øko med bælg, til fx en ret som denne :)
Jeg mener bestemt, at det var med bælg.
Dét lyder godt! Dem vil jeg lige kigge efter næste gang :)
Tak for tippet!
Dejligt med en inspirerende blog!
Du skriver, at du giver Edamame bønner med i børnehaven… Hvordan tilbereder du dem – skal de bare tø op eller skal man gøre andet, så de er klar til at spise?
Jeg hælder kogende vand over den i en sigte, lader dem dryppe af og drypper med citronsaft og lidt salt. På den måde danner de ikke kondens i madpakken når de tøer op og smager faktisk friskt og skønt (selvom de er allerbedst når de er frisklavet)
Dejlige bønner, kan huske da jeg købte dem første gang, havde lige mødt min mand og ville lave noget spændende mad, så købte og puttede dem i en wokret. Begge vores halse var nærmest skåret op indvendigt, men vi spiste den alle sammen, for ingen af os ville indrømme at de måske skulle have været bælget:-) ha en skøn sommerdag.
Ha ha, hvor sjovt og jeg kender faktisk flere der havde afskrevet bønnerne, da de smagte for trævlede og hård i skallen ;D
Jeg er blevet virkelig begejstret for disse bønner siden du skrev om dem sidst. Skal straks afprøve denne opskrift. Er meget glad for, at jeg har fundet din blog. Tror næsten ikke, at jeg laver mad ud fra opskrifter andre steder længere. Så tak :)
Kære Sanne,
Tusind tak for din søde kommentar, den er jeg glad for! Fedt at du finder inspiration her :)
Kh Ann-Christine