Dadelkonfektkugler med pebernøddesmag
Dadelkonfektkugler med en dejlig pebernøddesmag, som er skønne på julens konfektbord.
Jeg mikser en rigtig lækker julet krydderiblanding, som kan udvides med stødt nellike, allehånde, fintrevet appelsinskal, alt efter smag og behag. Skønne krydderier som går igen i julens konfekt og julebag.
Hasselnødder giver en dejlig smag og hvis du har lyst kan du også komme en god finthakket mørk chokolade i.
Prøv også: alle mine dejligste opskrifter på konfekt >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 25 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Daddelkugler med pebernøddesmag
- 50 g hasselnødder
- 25 g mandler
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stødt ingefær
- 0,50 tsk sort peber, friskkværnet
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 2 spsk usødet kakao
- 150 g medjool dadler, uden sten
- Til drys
- 40 g hasselnødder, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist hasselnødderne i ovnen ved 150 grader i cirka 10 minutter, til skallen løsner sig. Kom hasselnødderne i et rent klæde og gnid hinderne af.
Hak hasselnødder og mandler fint i en foodprocessor. Kom krydderier, kakao og dadler i og kør til en ensartet masse.
Tril mundrette dadelkonfektkugler og vend dem i finthakkede hasselnødder.
Vildt lækre og de bliver ved med at smage længe efter de er sunket. Jeg supplerede med en cl rom, men så er de ikke helt børnevenlige. Det kostede en minihakker, så det blev håndskårne dadler og håndæltet grundigt.
Hej Jørgen
Det lyder også virkelig lækkert. Et godt trick til dadler i minihakkeren er at komme de tørre ingredienser i først, og derefter halvdelen af dadlerne. Så kan man hakke dem og derefter tage halvdelen af portionen tilside inden den sidste halvdel dadler hakkes. Lyder lidt omstændigt, men det er ikke så galt når man står med det og det kan de fleste minihakkere godt klare på den måde :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Tak for en fantastisk blog! Jeg er i gang med de her lækre daddelkugler, men mine dadler var knastørre, så jeg hældte kogende vand over dem et øjeblik for at ‘genoplive’ dem. Resultatet var fint – bortset fra at min daddelmasse er blevet så blød, at jeg nu ikke kan forme den til kugler…
Hvad kan jeg tilføje for at gøre den mere fast, uden at det går ud over smagen?
Kh Anne Mette
Hej Anne Mette,
Tusind tak for din hilsen og de søde ord om bloggen. Jeg ville kværne lidt mandler til mandelmel og blande det i, eller blot en smule havregryn til at suge væsken, så tror jeg de bliver super fine
Kh Ann-Christine
Hov,der skulle stå “de tøede hurtigt op…”
Hvor længe kan de holde sig i køleskabet? Kan de fryses? Jeg husker en veninde som frøs nogle peanut-dadelkugler. De røde hurtigt op og smagte virkelig godt kolde og hårde.
De kan sagtens fryses og tør hurtigt op.
Jeg plejer at have dem i køleskab i op til en uges tid, det kan de fint holde til
Hej AC,
Hvilken minihakker bruger du til disse? Jeg har brugt min bamix hertil, men synes det er lidt hårdt for den.
De smager fantastisk og skal uden tvivl snart på bordet herhjemme igen :)
Jeg har også brugt min bamix. I små portioner af gangen og så hjælper det at hakke det groft på et skærebræt først.
Jeg er også vilde med dem – de er også så skønne her som en ‘efter jul’ snack :)
Årh hvor lækkert! Dadelkugler er virkelig en genial opfindelse, især fordi man kan variere dem så meget! (og aller mest fordi de er sunde. Knap så geniale fordi der ryger alt for mange ned…)
Jeg synes selv at jeg bliver hurtigt ‘mæt’ af dem, fordi de smager af så meget. Så 2-3 kugler er rigeligt fint. Helt sammen rygrad har jeg dog ikke når det gælder chokolade ;)
Mmm, jeg skal lige styre mit mundvand :) Ingefær er bare en god kammerat til chokolade!
Ja, det er den.
Når jeg tænker over det, så er ingefær faktisk en rigtig god ven til ret mange råvarer herhjemme ;)
Mmm dem tror jeg, vi skal have afprøvet, når der kommer lidt ro og raske børn her på matriklen.
Men jeg er simpelthen nødt til at spørge: vil børnene godt acceptere disse som erstatning for fredagsslik?
Især Trutten er overordentlig skeptisk ift hvad han putter i munden lige for tiden, så tips til at bryde den cirkel modtages MEGET gerne!
Krydser fingre for at I får raske og friske børn meget snart!!!
Tja, det vil de egentlig gerne. De har selvfølgelig fundet ud af, at der også er ‘rigtigt’ slik – og er som de fleste andre børn helt naturligt tiltrukket af den slags også. Og det får de også, for selv om jeg ville elske, hvis de foretrak mørk kvalitetschokolade, så er jeg også ok afslappet omkring alm slik (Og kan da bestemt også selv blive fristet indimellem)
Johan og Julie får hver fredag lov at vælge 10 stykker slik hver i ‘bland selv’ eller Martin køber 10 stykker med hjem til dem. Det er rigeligt for dem og de gemmer faktisk altid to stykker til dagen efter.
Jeg supplere ofte med et stykke chokolade eller et eller andet hjemmelavet – så på den måde synes jeg, at der er okay balance i det herhjemme.
Vi kalder dadelkugler for chokoladekugler herhjemme, det hjælper måske også lidt på det ;)
Jeg har også cookie-spice fra Mill & Mortar og nogle andre dejlige krydderier fra dem også og har også lavet pebernødder i december med cookie-spice og den opskrift der ligger i dåsen – de blev virkelig velsmagende :)
God idé med disse spicy daddelkugler – dem skal jeg helt klart prøve!
God weekend!
Det er altså også virkelig nogle gode ting de laver. Jeg elsker også deres kardemomme og kanel.
Jeg har faktisk slet ikke set at der ligger en opskrift i krydderidåsen, men det må jeg da lige tjekke efter :)
God weekend til dig
Uhm, hvor lækkert. Det tror jeg, at jeg vil til i aften, hvor det er første weekend efter årets første hele arbejdsuge. I aften skriger jeg garanteret efter sødt, og #sundejanuar bør ikke afgå ved døden allerede den 10. :)
Uh, ja – det er jo lige det. Har det på samme måde. På den ene side passer det mig glimrende at tage en periode med søde sager på meget lavt blus – på den anden side, så kan jeg sagtens få en lidt sød tand på en fredag aften ;) Og så er de her perfekte, uden at ødelægge de gode januar intentioner
Det lyder som en dejlig snack og en hyggelig, lille ting at bruge en lørdag formiddag på. Skal mandlerne smuttes først, eller kan de bruges med skal på?
Jeg bruger dem hele, men det kan man frit gøre som man har lyst til.
God fornøjelse med dem :)
Hvor ser de lækre ud! Det er lige sådan noget jeg kunne have lyst til her efter julen er officielt slut, men man stadig kan bruge lidt hjemmelavet lækkert til weekenden :)
Ja, ik´ Det er sådan en fin lille sag, som ikke gør oprør mod de gode januarintentioner ;)