Speltotto med ærter og citron
Speltotto er en perfekt sommerret og er vidunderlig, både som en lille lækker forret før grillen tændes, eller på en dag hvor man fx gerne vil have koldskål til dessert (aka hovedret). Lav gerne en større portion og nyd speltotto dagen efter til frokost eller i madpakken.
Vi spiser sådan en skål speltotto med friske salater til, ekstra mange friske ærter og andet grønt. Det mætter ret meget, så jeg er til små portioner i dette tilfælde – lidt men til gengæld utrolig godt!
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Speltotto med ærter og citron
- 180 g speltkerner
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 3 spsk mascarpone
- 40 g parmesan, groftrevet
- 200 g friske ærter, bælgede
- 1 øko citron, saft og skal herfra
- 1 dl hvidvin, (kan undlades)
- 30 g parmesan, friskrevet - til servering
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skyl speltkernerne og kom dem i en gryde sammen grøntsagsboullion.
Kog op under omrøring og lad det derefter simre indtil speltkernerne har suget væsken til sig. Tilsæt mere væske og rør løbende, smag til og når speltkernerne er lækre og stadig med lidt bid tages gryden af varmen.
Rør mascarpone, saften fra citronen og halvdelen af den revet citronskal i speltottoen.
Rør også parmesan og 2/3 af de friske ærter i.
Anret med resten af ærterne, flager af parmesan og fintrevet citronskal.
Hej
Bruger jævnligt din side og dine dejlige opskrifter. Tak for dem.
Jeg må dog lige kommentere på denne opskrift, som jeg var lige ved at bruge til middag med vegetarer. Men den går jo ikke, når du bruger kyllingefond. Det ville de blive ked af at få.
Med venlig hilsen
Louise
Du kan fint erstatte kylling fond med grøntsagsfond, det skriver jeg lige tydeligere ind nu :)
Har aldrig prøvet en korn Otto, men det skal a vist prøves. Har selv en opskrift på ærterisotto med frosne ærter, som også er rigtig lækker. Når jeg har rester der ikke rækker til os alle 5, laver jeg nogle gange “klatkager” af resten. De smager også skønt, både som hapser i madpakken og som pålæg.
Må ud og finde friske ærter…ha en rigtig god ferie, håber solen skinner hos jer.
Kærlig hilsen
Anne-Marie
Super god ide med klatkager af otto varianter, det skal jeg da prøve :)
Vi stornyder ferien – i solskin og regn.
Kh Ann-Christine
Åhh hvor ser det bare lækkert ud, det burde næsten prøves af :-)
God fornøjelse :) Det kan varmt anbefales
Uhh, efter dette indlæg skal jeg snart lave en korn-otto. Perlespelt er også min klare favorit til den nordiske risotto!
God tur i sommerhus! Billederne på instagram for mig til at drømme mig væk til den danske sommerland (startede på arbejde i sidste uge…)
Kh, Tanja
Det kan varmt anbefales at lave sådan en portion, Tanja.
Ren comfortfood med sommersmag – faktisk ret perfekt når man drømmer om lidt sommerstemning;)
Mange tak, du kan tro at vi vil stornyde den sidste uges sommerferie for i år
Kh Ann-Christine
Åhh det ser virkelig lækkert ud ♥ Elsker blandingen af ærter, citron og ‘otto… Har ikke prøvet at lave speltotto før, men det tror jeg da, jeg vil næste gang som alternativ til risotto. Lavede for et par uger siden risotto også med ærter og citron …og spinat + ribs, hvilket var et virkelig lækkert pift :)
Det er virkelig også en skøn blanding og jeg kan varmt anbefale at prøve med speltkernerne til en god speltotto, som kan varieres på mange måder :)