Specier med chokolade og kardemomme
Specier er en skøn julesmåkage, som er hurtig og nem at bage og her er de lækre småkager bagt med en skøn smag af chokolade, kardemomme og appelsinskal.
Den ubagte dejrulle kan opbevares i fryseren i op til to måneder, og hvis den er gennemfrossen, så skal den blot tages ud af fryseren, lægges på køl i 30-60 minutter, hvorefter der kan skæres skiver til småkagerne.
De færdigbagte specier opbevares i en småkagedåse, hvor de holder sig sprøde i en uges tid.
Prøv også: min bedste opskrift på brunkager >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 100 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Specier med chokolade
- 175 g smør
- 110 g flormelis
- 1 æg
- 1 knivspids hjortetaksalt
- 0,50 øko appelsin, saft og skal
- 220 g hvedemel
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 50 g mørk chokolade, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør smør og flormelis sammen i en skål til det er lyst og blødt. Rør ægget i og opløs hjortetaksalt i en spsk appelsinsaft, og rør det i skålen.
Rør hvedemel, kardemomme, chokolade og appelsinskal i dejen og saml dejen i to stænger, og kom dem i fryseren i en time eller i køleskabet til næste dag.
Skær småkagerne ud i fine tynde skiver, læg dem på en bageplade med god afstand mellem og bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 8-10 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
kan man med held fryse brune kager og jødekager ned fra jul til lidt senere brug
mvh Herdis
Jeg vil tro de mister kvalitet på smag og konsistens, men har ikke testet det.
Kh Ann-Christine
hej Ann-Christine
Tak for mange lækre opskrifter, som jeg ofte bruger.
Kan jeg undlade appelsinen eller bruge en ikke økologisk appelsin?
Jeg er nysgerrig på, hvordan det kan være at hjortetaksalten skal oplæses i vand inden det blandes med de øvrige ingredienser?
Hej Ann-Christine
Først tak for alle dine dejlige opskrifter, som jeg ofte kigger på :-)
Er det foodprocesser der skal bruges her, eller mener du røremaskine?
Jeg kørte dejen på foodprocesseren og så gik den i stå – kniven blev for “smattet” – nu håber jeg alligevel det er blevet godt nok samlet… ruller ligger i hvert fald i fryseren nu :-)