Spareribs – Opskrift på barbeque marinade
Hjemmelavede spareribs med den lækreste barbeque marinade. Det er en vinder og det smager bare vildt godt – og selv om det tager en smule tid med at marinere kødet og lave barbeque marinade/sauce, så er det ikke vildt besværligt og det er så absolut det hele værd!
Barbeque marinade er nem, passer perfekt til spareribs. Vi ganger ofte opskriften her med to eller tre og bruger marinaden til barbequemarineret kyllingelår, koteletter og andet godt. Det kan snildt holde sig nogle uger på køl i uåbnede skoldede glas.
Prøv også: opskrift på coleslaw >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spareribs med barbeque marinade
- 1,50 kg spareribs
- Marinade
- 2 løg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 1 spsk smør
- 0,50 dl vand
- 3 dl ketchup
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 0,50 dl æblecidereddike
- 3 spsk worcestershire sauce
- 1 dl brun farin
- 2 spsk honning
- 2 tsk dijon sennep
- 1 tsk røget paprika
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 knivspids cayenne peber
- 1 tsk tabasco
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Marinade
Smelt smør i en gryde og sauter løg og hvidløg heri. Tilsæt resten af ingredienserne, rør godt rundt og lad marinaden simre i en halv time uden låg.
Spareribs
Fjern den hinde, der sidder på bagsiden af spareribsene, og læg dem i et stort fad. Fordel marinaden over, så spareribsene er smurt godt ind på alle sider. Kom et stykke folie over og sæt fadet på køl til dagen efter eller i min. 10 timer.
Grill dem i en grill ved indirekte varme under låg ved ca. 150 grader i 2-3 timer, og giv dem gerne lidt røg til sidst – dette kan dog undlades, hvis man ikke har røgsmuld.
Tag spareribsene af grillen og pensl med ekstra barbecuemarinade.
Stor ros til den her barbeque marinade. Den sidder lige i skabet. Lavede den i går, og det er ikke sidste gang. Tak :-)
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Jeg er regnearkstypen og har derfor altid haft det svært m upræcise mængdeangivelser i opskrifter: Hvor meget er “et dryp”?
??♂️
Helt fair :) her er det nok cirka 1/2 tsk, men smag endelig til om du synes den skal have mere.
Kh AC
En ide til spareribs, hvis man ikke er til ben-gnaveri og snaskede fingre!
Køb en nakkekam og skær den ud i sparerib-størrelse. De kan laves i ovn, grill, og din marinade er perfekt til dem!
Det bedste måde, synes jeg, er først at tilbered dem i sousvide. Fem timer v/60 grader. Derefter 3-5 minutter på hver side på grillen, hvor de pensles med din marinade, når de er vendt (på oversiden). Tages af og pensles på den ‘tørre’ side. Jeg står faktisk og skal til lave din BBQ-sovs til morgendagens gæstemad :-)
Skøn ide! Tak for at dele tippet og rigtig god fornøjelse med middagen :)
Kh Ann-Christine
Jeg lavede det for 2 uger siden, mmen det smagte så godt, så nu må jeg til den igen. 2 1/2 kg ben til 4 personer, så går man ikke sulten fra terrassen. Det behøver ikke være kedeligt i denne Corona tid.
Det lyder skønt! – rigtig hyggelig aften til jer
Kh AC
Kære Ann-Christine jeg har fulgt dig og din blog længe. Jeg har lavet en masse af dine opskrifter og altid med stor succes. Bl.a. Din lasagneopskrift, mange kageopskrifter, luksus stjerneskud samt one pot pasta i mange variationer, dine opskrifter er en evig glæde blandt familie og venner . I dag kom turen til din BBQ marinade og jeg må indrømme at jeg troede at her kom nitten. Den syrlige duft bredte sig fra morgenstunden. Vi smagte til og blev enige om at holde på formen (opskriften). Og jeg må bare sige wow endnu engang. Baby ribs så mære som smør og en marinade som var lige til pas i smag og styrke. Tak for dig og din inspiration til nogle gange at lave opskrifterne fra bunden. Ja det tager tid men hold nu op hvor bliver vi belønnet gang på gang.
Ih, hvor godt! Det er jeg sørme glad for at høre og hvor er det dejligt at I har så stor glæde af mine opskrifter ♡
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Tak for super, skønne opskrifter.
Nu må jeg prøve jeres opskrift på spareribs.
Mange anbefaler for-kogning.
Det gør I dog ikke, og er sikker på jeres er garanteret møre uden kogningen.
De skal ikke grilles, men ovnsteges på en kold marts-dag.
Har du evt. anden god ide´ til tilbehøret. ?
Bedste hilsner
fra
Esther
Hvor lyder det som en skøn menu her på en kold marts dag.
Jeg vil anbefale coleslaw, råstegte kartofler og så måske en salat eller to herfra
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Opskriften på din marinade er rigtig god men den afviger desværre ikke ret meget fra de mange andre lignende klassiske opskrifter – og det er lidt en skam, da det ville være fantastisk hvis man havde turde gøre noget nyt og anderledes… Jeg er helt enig i at man bør lave en stor portion, da den sagtens kan holde sig på køl i et par uger.
Tilberedning af gode ribs – dvs ribs som er HELT møre og saftige – skal man gerne have god tålmodighed med og er svært at gøre på under 2 timer. Bedste resultat får man i en gas grill eller ved indirekte varme i en smoker eller kuglegrill. Til tider kan det godt tage op til 3 timer alt efter hvor tykke dine ribs er. I begge tilfælde bør man sigte efter en temperatur på 150-175 grader samt at anvende en holder til ribsene, så de står oprejst og derved undgår at blive sorte og brankede (hvilket er synd).
Hej Jess,
Det kan sagtens være der kommer mere eksperimenterende opskrifter på marinade på et tidspunkt, har du selv eksperimenteret med noget der blev særlig godt!
– jeg synes også den mere klassiske her er skøn! :)
Og tak for tips og inspiration til tilberedningen
Kh Ann-Christine
Tak for en dejlig blog, med lækre opskrifter :).
Er der noget særligt man skal tænke over når man køber sine spareribs? – Findes der forskellige “slags”/udskæringer man bruger, og i så fald,- hvilke skal man vælge?
På forhånd mange tak for hjælpen :).
Bedste hilsner fra Bianca
Mange tak :)
Det er der sikkert, jeg plejer dog blot at spørge mig for hos slagteren og beder om at få nogle gode ribs med godt med kød på.
Kh AC
Hejsa, skøn opskrift, hvor længe tror du marinaden kan holde sig ? Super skønne opskrifter du har i øvrigt, jeg benytter dem ofte ;-)
Mange tak, det er jeg glad for at høre :)
Jeg vil tro at den sagtens kan holde sig frisk i minimum en uge på køl – måske længere i uåbnede skoldede glas