Spansk Tortilla
Lækker klassisk spansk tortilla er så skønt!
Enkelt, simpelt og mættende til hverdage. En budgetvenlig ret, som sagtens kan skaleres ned til en lille pande – og skulle der være noget i overskud, så holder den sig glimrende frisk i 2 dage i køleskab og smager også godt kold, fx til madpakken eller frokosten.
Her er den helt klassiske opskrift på spansk tortilla. Hvis man har lyst, så kan man sagtens komme 50 g lækker chorizo skåret i små tern i retten, det vil også være super lækkert og give en god smag til retten.
Prøv også:min bedste opskrift på kyllingeburger >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spansk Tortilla
- 1 løg, finthakket
- 400 g kartofler, skåret i store tern
- 8 æg
- 4 fed hvidløg, presset
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- 3 spsk olivenolie
- Til servering
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg på en stor pande i olivenolie ved middelvarme, til de er bløde. Tag løgene af panden og sæt dem til side. Tilsæt kartoffeltern på den varme pande og steg disse, mens de vendes hyppigt, til de får blot en anelse stegeskorpe og bliver næsten møre.
Skrue ned for varmen, kom løgene på panden til kartoflerne igen og læg låg på.
Pisk derefter æg sammen med hvidløg, salt og peber og hæld blandingen over kartofler og løg op panden. Læg igen låg på og lad den spanske tortilla bage på komfuret i 30 minutter – temperaturen skal være mellem lav og middel. Efter 30 min har tortillaen fået en fin stegeskorpe og hvis den stadig er lidt utilberedt på midten kan den evt bages færdig i ovnen ved 175 grader varmluft i 5-10 minutter.
Lyder meget lækkert. Kan den laves dagen før og varmes op igen? Skal bruge den til en studenter brunch.
Tak for alle de dejlige opskrifter
Den kan fint spises kold, jeg har ikke prøvet at lune den igen efter den er afkølet.
Tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med studenterbrunchen :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Har lavet den for første gang i dag – så lækker, super opskrift!
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Med en spansk far og spansk omelet, som min yndlings ret, vil jeg påstå, at 3 skeer olie, på ingen måder er nok. For at få løgene søde, skal de simre i meget og nok olie og det skal kartoflerne også. Det er kombinationen af de søde løg og sprøde kartofler, der gør
Omeletten. Velbekommen og tak for en fantastisk blog’
Serverer du noget til? Eller spiser i den “rent”?
Servere den med salat – find masser af inspiration til lækre salater her
Spansk tortilla
Min mor var fra Barcelona og jeg husker med fryd når min bedstemor lavede Tortilla. Hun lavede den dog lidt anderledes.hn puttede masser frisk timian i og så vendte hun den på panden, så den var sprød på begge sider. Man så tit arbejderne og bønderne i marken havde kold tortilla med som madpakke. Jeg nyder i øvrigt dine opskrifter, så du må endelig ikke tage dette som en kritik, for sådan er det ikke ment.
Hej Georg,
Mange tak for din fine hilsen og fortælling. Det lyder virkelig lækkert og mon ikke også det er en opskrift, der hos de enkelte spanier varieres med lækre krydderier efter smag og behag :)
Kh AC
Er det rå eller kogte kartofler der skal bruges?
Det er rå kartofler
Den ser lækker ud :) Vil man kunne lave den i forvejen og fryse den ned? Og tænker du i så fald, den skal tø op og serveres kold, eller skal man varme den først? På forhånd tusind tak for svar!
Det er aldrig forsøgt, så skal ikke kunne sige hvordan den er efter optøning.
Kh AC
Åh, elskede at man i Barcelona kunne købe dem i små, håndholdte to-go snacks – så lækkert.
Enig – og Barcalona er jo virkelig en skøn by ♡