Spaghetti Vongole
Spaghetti Vongole er lækker pastaret fra det italienske sommerkøkken.
Det smager fantastisk og er et dejligt måltid at hygge med i haven eller på terrassen på en lun sommeraften med kold hvidvin i glasset.
Retten er hurtig og nem at lave, og god at servere til både gæster og på dage hvor man gerne vil nyde et lækkert måltid der er klar på kort tid, det kan tilmed serveres som en luksus nem hverdagsret.
Prøv også: opskrift på pasta med laks og citronsauce >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spaghetti Vongole
- 500 g venusmuslinger, eller hjertemuslinger
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 0,50 rød chili, finthakket
- 2 spsk olivenolie
- 1 dl hvidvin
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 400 g spaghetti, eller linguine
- 1 øko citron
- 2 spsk smør
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rens og børst muslingeskallerne under rindende vand. Kasser de muslinger der er knækkede, eller som ikke lukker sig, når de bankes let mod køkkenbordet.
Kog pasta al dente.
Sauter imens hvidløg og chili i en sauterpande med olivenolie i 1-2 minutter ved middelvarme. Tilsæt muslinger og hvidvin, læg låg på og lad retten simre i 5 minutter.
Kom spaghetti i sauterpanden til muslingerne. Tilsæt smør, finthakket persille og revet citronskal, samt saften fra halvdelen af citronen. Vend retten godt sammen og smag til med salt og peber.
Server straks, gerne med godt brød, en god salat og et dejligt glas hvidvin. Nip muslingerne ud af skallerne og kasser de muslinger der ikke har åbnet sig under tilberedningen.
Skal man ligge muslingerne i vand foerst? sidst jeg laved Vongole var de fyldte med sand… de blev ikke nemme at spise.
Jeg har ikke oplevet det var nødvendigt, men hvis du vil kan du lægge dem i en saltvandslage (saltet ala havvand) og på den måde drive sandet ud – spørg endelig hos fiskehandleren, måske har de et bedre tip til det.
Kh Ann-Christine
Fantastisk opskrift. Smager fuldstændig som den spaghetti vongole, jeg har fået i Italien masser af gange
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Findes denne opskrift i en af dine kogebøger?
På forhånd tak😉
Den er ikke i Aftensmad eller i Grøn Aftensmad. Måske den kommer med i en fremtidig bog på et tidspunkt :)
Altså…nu kan det godt være jeg spørger VIRKELIG dumt, men spiser man de små hjertemuslinger, åbner man dem lige og hapser dem?
Jeg har bestemt mig for, at få lært at spise muslinger, så er helt grøn i faget ?
På forhånd tak for hjælpen.
Ja, du nipper bare muslingerne ud af skallerne og kassere skallerne. Det smager virkelig skønt!
God fornøjelse
Kh AC
Vi bor i Grønland, hvor hvidvin er ret dyrt. Alle opskrifter jeg kan finde med muslinger er med hvidvin, synes jeg. Har du et forslag til et alternativ uden alkohol?
Vh Gry
Hej Gry,
Du kan evt bruge 2 dl grøntsagsboullion og 2 spsk hvidvinseddike som alternativ.
Kh AC
Hej.
Hvilken salat ville du lave til denne ret?
Mvh Camilla
Blot en helt enkel grøn salat vendt i lidt vinaigrette
Kh AC
Korrekt AC men i det italienske køkken: less is more…
Iøvrigt til en af de ovenstående kommentarer så læser jeg opskriften som venus- eller hjertemuslinger
AC – tak for en knald skøn hjemmeside, du inspirerer mangt og meget og please bliv ved med det, for du rammer den som oftest lige i r….
Hej. Jeg bruger ofte din hjemmeside, som er super god. Jeg skal også til at lave vongole i aften, og jeg vil blot sige, at muslingerne på dit billede ikke er venusmuslinger, men hjertemuslinger.
Ja, det har du da helt ret i :) Vi har netop opdateret vores opskriftssystem og tidligere stod der hjertemuslinger eller venusmuslinger i ingredienslisten. Der må den ene lige røget i farten. Det er opdateret igen nu.
Lyder som en skøn plan for middagen i aften, det kunne jeg virkelig også godt få lyst til nu.
Rigtig god dag til dig og tak for din søde hilsen
Kh AC
Det ser lækkert ud. Hvor kan den slags muslinger købes?
Rigtig god ferie ??
Hos fiskehandleren – og har de ikke hjertemuslinger, så er blåmuslinger eller andre muslinger også gode :)
Og mange tak ♡