Spaghetti Vongole


Spaghetti Vongole er lækker pastaret fra det italienske sommerkøkken.
Det smager fantastisk og er et dejligt måltid at hygge med i haven eller på terrassen på en lun sommeraften med kold hvidvin i glasset.
Retten er hurtig og nem at lave, og god at servere til både gæster og på dage hvor man gerne vil nyde et lækkert måltid der er klar på kort tid, det kan tilmed serveres som en luksus nem hverdagsret.
Prøv også: opskrift på pasta med laks og citronsauce >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spaghetti Vongole
- 500 g venusmuslinger, eller hjertemuslinger
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 0,50 rød chili, finthakket
- 2 spsk olivenolie
- 1 dl hvidvin
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 400 g spaghetti, eller linguine
- 1 øko citron
- 2 spsk smør
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rens og børst muslingeskallerne under rindende vand. Kasser de muslinger der er knækkede, eller som ikke lukker sig, når de bankes let mod køkkenbordet.
Kog pasta al dente.
Sauter imens hvidløg og chili i en sauterpande med olivenolie i 1-2 minutter ved middelvarme. Tilsæt muslinger og hvidvin, læg låg på og lad retten simre i 5 minutter.
Kom spaghetti i sauterpanden til muslingerne. Tilsæt smør, finthakket persille og revet citronskal, samt saften fra halvdelen af citronen. Vend retten godt sammen og smag til med salt og peber.
Server straks, gerne med godt brød, en god salat og et dejligt glas hvidvin. Nip muslingerne ud af skallerne og kasser de muslinger der ikke har åbnet sig under tilberedningen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Jeg elsker dine opskrifter og vil gerne lave noget med muslinger til mine børn som er ved at opdage glæderne ved diverse ting fra havet. Kan man bruge muslinger fra frost til denne opskrift? Og har du ellers nogle tips til hvad jeg kan bruge frosne muslinger til?
Tak og mange hilsener fra Christina
Hej Christina
Tusind tak, det er jeg rigtig glad for!
jeg har faktisk ikke prøvet at bruge muslinger fra frost, så det må da endelig komme an på en prøve. Jeg vil tro de blot skal tilberedes super kort og nænsomt for ikke at blive seje, men forhåbentlig står det på emballagen?
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge vongole på glas til denne ret. Dem kan man nemlig køve på nettet. Bl.a. hos Løgismose.
Hej Susanne
jeg har ikke smagt dem på glas, så det skal jeg ikke kunne sige – men prøv det endelig af :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man skifte hvidvinen ud med noget andet? :) Min mand bryder sig ikke om at servere den for vores børn med alkohol i
Hej Simone
Du kan erstatte hvidvinen med grøntsagsboullion og smage til med citronsaft eller hvidvinseddike.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine