Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sommerfavoritter/

Sommerfavoritter

Jeg elsker koldskål og vi får det mange gange sommeren over. I mange versioner, som skifter alt efter humør. I dag med kærnemælk, ymer, vanillekorn fra en halv vanillestang, rørt sammen med past. æggeblomme pisket cremet med lidt rørsukker til æggesnaps.

Oftest servere jeg med friske bær, men jeg har også planer om at bage kammerjunker snart. Nu må vi se hvornår det bliver … Det er nemlig ikke altid at alle de gode planer og drømme om, hvad jeg gerne vil nå at lave af små hyggelige projekter spiller optimalt sammen med de timer, der er til rådighed i døgnet. En lille detalje, som jeg kontinuerligt arbejder med at acceptere. Kammerjunkerne skal jeg dog nok nå … – på et eller andet tidspunkt i løbet af sommeren.

En af mine favoritsalater til aftensmad lige nu er små romainesalatblade blandet med friske asparges, som lynristes på panden i en lille smule smør, max 30 sekunder ved høj varme. Flager af frisk parmasan, dråber fra en citron, lidt olivenolie, groft salt og friskkværnet peber. Simpelt og vanvittig lækkert.

4 kommentarer
  • Annette skrev:
    11. maj 2011 kl. 22:12

    Præcis sådan har jeg lavet koldskål i dag, blot tilsat lidt citronskal og -saft.
    Den omtalte lille detalje kender jeg godt – det kan være temmeligt svært at acceptere ;-)
    Til gengæld kunne jeg sagtens acceptere at spise den der salat – gerne indtil flere gange!

    • Ann-Christine skrev:
      13. maj 2011 kl. 20:00

      Annette, nåh ja, citron det var det jeg manglede i denne her. Det plejer jeg også tit at have i. Sjovt at vi har lavet koldskål samtidig, skøn sommermad

  • Anne skrev:
    11. maj 2011 kl. 21:43

    Åhh AC du tager bare de lækreste billeder af mad!!! Må prøve at blande æggesnaps i min koldskål engang. Plejer bare at være kærnemælk + tykmælk og sukker og sådan. Glæder mig til at høre om Kammerjunkeprojektet og især om det kan gøres NEMT! ;)

    KH Anne

    • Ann-Christine skrev:
      13. maj 2011 kl. 19:58

      Tak Anne :) Og jeg er også spændt på om kammerjunkerne kan bages på en nem og toplækker måde. Og hvis det ikke er så nemt, så bare top top lækkert ;)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.