Små solsikkeboller med gulerødder
Haps, var det noget med små solsikkeboller med rugbrød
Disse solsikkebrød med gulerødder har jeg bagt i en fast muffinform, men de kan dog næppe gøre det ud for en kage – medmindre dog, at man smører dem generøst med honning og hasselnøddepasta, som jeg gjorde forleden dag …
De er sunde og lækre, og i mini størrelse, hvilket gør sig rigtig godt til de små frugtmadpakker, som vi smører dagligt til Johan og Julie. De er også gode til eftermiddagshygge, som brød til suppe, morgenmåltidet – ja, et minibrød som passer til det meste, faktisk! Solsikker og gulerødder er bare et ret godt match
Arbejdstid 20 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Minibrød med gulerødder og solsikker
- 3 dl vand
- 0,50 dl yoghurt naturel
- 20 g gær
- 100 g gulerødder, groftrevet
- 75 g solsikkekerner
- 30 g finvalset havregryn
- 1,50 tsk salt
- 220 g hvedemel
- 180 g grahamsmel
- 25 g solsikkekerner, til bunden af bollerne
- 1 æg, sammenpisket
- 1 spsk smør, eller olivenolie til at smøre formen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gær ud i en skål med vand.
Tilsæt yoghurt, salt, solsikkekerner, havregryn og revet gulerod.
Derefter røres melet i, lidt efter lidt indtil dejen er fast og der ikke længere kan røres med en grydeske. Ælt dejen kort på køkkenbordet med lidt mel.
Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 4-6 timer.
Smør en fast muffin form godt med olie eller smør. Drys solsikkekerner i bunden, så det dækker og med en ske fyldes formen med dejen fyldt op til omkring 1 cm fra toppen. Lad hæve en halv times tid og pensl med sammenpisket æg.
Bag i en forvarmet ovn i 18 minutter ved 175 grader varmluft.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Mon jeg kan følge opskriften indtil bollerne er i de smurte muffinforme, og så sætte dem i køleskab til næste morgen, og dernæst sætte dem i ovnen? Lidt ligesom dine lækre franskbrød , du også lader hæve i formen på køl….
Kh
Anna
Hej Anna
Ja, så nøjes blot med at lade dejen hæve i en time på køkkenbordet, og derefter kom dejen i smurte muffinsforme. Lad dem hæve i 30 minutter mere på køkkenbordet og sæt derefter på køl. Det tror jeg vil fungere glimrende.
God fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Hej..kan ikke dined grahams Mel her i den del af Verden hvor jeg bor….har læst mig frem til at fuldkorns mel er stort det samme..men vil du anbefale at bruge det i stedet for grahams mel.
Hej Carsten
I langt de fleste opskrifter kan du snildt erstatte grahamsmel med fuldkornshvedemel.
Grahamsmel er en smule grovere malet end fuldkornsmel, men det går fint med at erstatte det
Kh Ann-Christine
Hej,
Hvornår skal ægget i? Eller skal det bruges til at pensle overfladen med?
/Camilla
Det er til at pensle med – er skrevet ind nu :)