Solbærmarmelade
Solbærmarmelade smager så dejligt og er luksuslækkert på en lun nybagt bolle.
Vi har solbærbuske i haven, både hjemme og i vores sommerhus og jeg nyder det. Det er sådan en rigdom at plukke skåle med lækre bær og lave dem til lækre og søde sager i køkkenet. Det er nemt at have bærbuske, de kræver virkelig ikke meget og de giver hurtigt godt med bær.
Solbærmarmeladen er også lækker til desserter, kager og rørt i en vaniljeis med chokoladestykker.
Prøv også: min opskrift på solbærsaft >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 0.5 liter
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Solbærmarmelade
- 500 g solbær, nippede fra stilken
- 300 g sukker
- 0,50 citron, saften herfra
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom solbær, sukker og citronsaft i en gryde.
Kog op og skrue derefter ned for varmen til det simre.
Lad det simre ved lav-middel varme uden låg i cirka 30 minutter, til det koger lidt ind.
Hæld på et rengjort skoldet glas, skyllet i lidt stærk spiritus.
Hej, jeg har lavet syltetøj efter din opskrift, den smager virkelig godt, men nu, efter den er kølet af i køleskabet er den blevet nærmest vingummi agtig i konsistensen, kan du måske give et fif med på vejen?
Vh
En nybegynder 😃
Hej Jesper
Mange tak for din hilsen og spørgsmål.
Du kan komme syltetøjet tilbage i gryden og lune den ved svag varme til den smelter, tilføje en halv dl kogende vand og røre den godt igennem. Kog op og kom tilbage i et skoldet glas.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-christine
Jeg har lige lavet solbærmarmelade og det er blevet meget stiv, kan jeg koge det op igen og tilsætte flere bær for at få det tyndere eller hvad mener du
Hilsen Henning
Hej Henning, jeg er lidt i tvivl om pektinen i marmeladen vil holde til en opvarmning mere. Det må næsten blive et forsøg værd.
Kh Ann-Christine
Hej
Elsker dine opskrifter :)
Fjerner du den lille brune stilk? Jeg brugte timevis på projektet sidste år, og det vil da egentlig være meget rart at slippe for det i år :)
Hej Camilla,
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for.
Jeg plejer ikke at fjerne den, medmindre den er meget grov og kedelig :)
Skøn sommer til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Skal man bruge friske bær, eller kan man også bruge frosne?
Med venlig hilsen
Jakob
Hej Jakob,
Du kan fint bruge frosne bær. Det kan dog være at pektinindholdet er væsentlig mindre, men så kan du evt supplere med lidt geleringsmiddel.
Kh Ann-Christine
Tak for opskrifter jeg har som regel held med dem, men nu vi jeg gerne erstatte melis med rørsukker men marmeladen bliver ikke stiv, den bliver så det løber af brødet, stiver rørsukker mindre ?
Mange hilsener Annelise
Det er solbær denne gang
Hej Annelise,
mange tak for din søde hilsen.
Jeg oplever ikke det gør en forskel om det er rørsukker eller alm sukker, men nærmere at solbærrene måske har været for modne og derfor har et lavere pektin indhold.
Prøv at se tips under opskriften, hvor jeg skriver lidt mere om dette og forslag til løsning :)
Kh Ann-Christine
Solbærmarmelade med vanilje… men ingen vanilje i opskriften??
Dine opskrifter er altid først på listen, så denne her skal selvfølgelig også prøves
Tastefejl ;) Det er rettet nu, du kan dog fint komme vanilje i hvis du synes – den er både skøn med og uden.
– og tusind tak, det er jeg glad for ♡
Kh Ann-Christine
Prøv voksen udgaven med en god sjat god Rom i 😊perfekt til pandekager og vinterens æbleskiver
Uhmm ♡
Skal det opbevares på køl eller kan det godt stå i skabet så længe det er uåbnet?
Jeg opbevarer helst på køl, da jeg undgår atamon og på den måde kan forlænge holdbarheden lidt.
Men den kan også opbevares i et køligt mørkt skab.
Kh Ann-Christine
Af ren nysgerrighed – hvorfor undgår du atamon? :)
Det har jeg skrevet lidt nærmere om i kommentarfeltet under denne opskrift: https://www.valdemarsro.dk/raasyltede-blommer/
Kh Ann-Christine