Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/soede-appelsinskiver-chokolade/ Afternoon tea Julekonfekt, Juleopskrifter, Kager og søde sager, Konfekt og slik

Søde appelsinskiver med chokolade

Disse søde appelsinskiver med mørk chokolade smager virkelig skønt!

En lidt anderledes konfekt, som er sjov at lave og man skal ikke lade sig skræmme af at den tager et par dage, for selve arbejdstiden er ganske overkommelig.

De saftige juleappelsiner bliver så lækre, når de koges i en lage og virkelig får lov at trække smag. Man skal ikke være bekymret for smagen af bittert bliver kogt væk under kogningen.

Søde appelsinskiver med chokolade
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2dagePT30M40
Ingredienser
  • 3 øko appelsin
  • 300 g sukker
  • 3 spsk glukosesirup
  • 2,30 liter vand
  • Til overtræk
  • 100 g mørk chokolade
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær appelsinerne i tynde skiver. Kasser enderne.

Kom 1 liter vand i en gryde og lad det koge op. Kom appelsinskiverne i det kogende vand og lad dem simre under låg i 5 minutter. Hæld vandet fra og hæld en frisk liter koldt vand over appelsinskiverne. Kog op igen og lad det simre i yderligere 5 minutter. Hæld vandet fra.

Kom 3 dl vand, sukker og glykosesirup i gryden og kog det op. Lad der simre i et par minutter til sukkerkornene er opløst.

Kom appelsinskiverne i sukkerlagen. Læg låg på og lad det blot simre svagt under låg i en halv time.  30 minutter. Tag af varmen og lad appelsinskiverne stå i lagen til næste dag.

Tag appelsinskiverne op af sukkerlagen dagen efter og læg dem på en rist til at tørre. Dæk dem med et rent klæde og lad dem tørre til dagen efter.

Dyp alle appelsinskiverne i tempereret mørk chokolade. Lad chokolade størkne.