Snobrød – i 10 skønne varianter
Snobrød over bål, var lige hvad vi spiste til aftensmad i går – og det er virkelig bare sommerhygge, så det basker!
Snobrød er sjov og nem aftensmad – og så kan det få en hverdagseftermiddag og aften til at være noget helt særligt. Det er simpelthen så hyggeligt at sidde der sammen med sine børn ved bålet, snakke, falde i staver, spise det lune nybagte brød. Tidligere var det mig der endte med at sidde med alle snobrødene, men nu er Johan og Julie så store at de sagtens kan selv – og sætter lidt en ære i at få perfekt bagte snobrød.
Arbejdstid 60 min.
Antal 8 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Snobrød
- 40 g smør
- 5 dl mælk
- 30 g gær
- 1 spsk sukker
- 0,75 tsk salt
- 500 g hvedemel
- 250 g grahamsmel, ølandshvede eller lign
- 3 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt smør ved lav varme i en gryde.
Tag gryden af varmen og tilsæt mælk og gær. Rør gæren godt ud i blandingen og rør sukker, salt og fuldkornsmel.
Rør blandingen godt sammen og tilsæt resten af melet lidt efter lidt, til dejen kan æltes til en smidig lækker dej på køkkenbordet smurt med lidt olivenolie.
Dejen skal være lækker smidig, men ikke hård.
Smør en ren skål med olivenolie og lad dejen hæve deri på køkkenbordet i en times tid. Kan også koldhæves med halv mængde gær i omkring 10 timer på køl.
Ælt dejen godt igennem og del den i 8-10 stykker som trilles til lange strimler, så de er klar til at blive snoet omkring snobrødspinden. Rul dejen tyndt om hver pind, form så dejen er ens fordelt og bag snobrødet over bålets gløder til de er gennembagte og gyldne. De er klar når dejen ikke klistre til pinden og de er nemme at få af .
Spis snobrødene, mens de er varme eller fyld dem med lækkert fyld.
Når du tilsætter mælk til smeltet smør, vil smøret så ikke størkne? Der står ikke at mælken skal lunes.
Hej Britt
Smørret skal ikke være varmt, blot smeltet, så oplever jeg ikke at det størkner.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vi skal mødes til familie arrangement kl. 13 og jeg skal have snobrødsdej med, som først skal bruges kl. 17. Kan dejen stå så længe uden problemer? Eller hvordan griber jeg det an?
Hej Carina
Du kan sætte dejen på køl efter den har hævet i 45-60 minutter, så kan den fint klare et par timer på køl.
Kh Ann-Christine
Fungerede temmelig dårligt.. Øv.
Men det var underholdende hvor dårligt snobrødet blev!!
Jeg tror det skyldes kanelremoncen, det var som om den fik snobrødet til at opløses.
Hvor ærgeligt! Hvor meget remonce lavede I til dejen? – der skal kun en smule på, da for meget remonce ikke fungere godt til snobrød (imodsætning til fx kanelsnegle ;)
Kh Ann-Christine
Jeg ved ikke, hvor store I laver jeres snobrød, men jeg lavede dej til 8 stk, men der var nok til 16 ;) Måske skal du justere lidt ift antal ;)
Jeg laver 8 snobrød af opskriften :)
Kh Ann-Christine
Hej
Hvordan bør man bage snobrødet over bålen så brødet ikke er overbagt udenpå og dej indeni. Tak
Bag langsomt over gløderne, og vend hyppigt, så bliver dejen bagt hele vejen igennem – til de lækreste smobrød
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
En simpel men super lækker variant er at rulle snobrødsdejen i en blanding af kanel og sukker, inden den snos på pinden. Kanelsukkeret karameliserer og giver snobrødet en skøn smag af kanelsnurrer
♡
Helt enig! Så lækkert :)
Kh Ann-Christine
Vi puttede flødeboller i forleden. Det var så godt 😄
Synes du er en moderne Kirsten Hyttemier ( efternavnet er vist ikke helt rigtigt, bruger altid dine opskrifter, sendte din bog om vegetar retter til min søster i usa. Stor glæde derovre. 👍
Mange tusind tak, det er en meget flot kompliment ♡
Så dejligt at din boggave skabte skøn glæde hos din søster.
Tak for din søde hilsen.
Kh Ann-Christine
Kan man lave dejen til snobrød dagen før?
Ja, hvis du koldhæver dejen og bruger 5-10 g gær
Kh AC
Vi elsker dine snobrød her hos os!! Men jeg har lige et lille spørgsmål. Kan man godt lave dejen nogle timer før man rent faktisk skal bruge den også bare lade den stå og hæve indendørs så man ikke koldhæver den?
Så dejligt at høre.
Ja, det kan du sagtens gøre, jeg plejer at bruge 15 g gær hvis den skal hæve nogle timer før (det bliver den også kun ekstra god af)
God fornøjelse
Kh AC
Hej
Et andet snobrød er at pensle snobrødet med vand, og dyppe den i sukker inden man bager den. Det bliver ligesom karamel.
Og man kan også saften tilsætte chokolade til dejen istedet for når den er færdig. Så sker der nemlig ikke noget ved, at der er hul i toppen.
Hej Ann-Christine,
Jeg har et lille issue, som jeg håber du kan hjælpe mig med.
Jeg og et par veninder skal på teltcamping næste weekend og jeg kunne godt tænke mig at lave en snobrødsdej hjemmefra, så vi kan lave snobrød når vi ankommer om fredagen. Vi skal dog køre lige når jeg har fri fra arbejde, så jeg ville gerne lave dejen aftenen før, men kan dejen godt holde sig? Eller vil den blive mærkelig? For den vil jo komme til at være i køleskab i noget længere tid end 10 timer, plus en køretur på to timer.
Og tak for virkelig lækre opskrifter, som er nemme at lave. Også når man ikke er så klog på madlavning ;)
Hej Fie,
hvor lyder det super hyggeligt!
jeg tror det kan fungere, hvis du bruger 10 g gær, sætter dejen i køleskabet og først tager den ud af køleskabet lige inden I kører. Lad den blive i skålen og lad den evt hæve en halv time ekstra efter køreturen.
Hvis dejen i skålen kommer til at ryste for meget på køreturen, kan det være den falder lidt sammen, så tag lidt mel med til lige at forme den rund og fin og lad den efter hæve en times tid mere efter ankomst hvis nødvendigt.
God fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Endnu en dejlig opskrift. Og rigtig god inspiration til at give anden smag.
Jeg hakkede oliven med lidt krydderurter. Jeg dyppede det i olivenolie og salt, da jeg spiste det. Dejligt ?
Og så lavede vi kanelsnegls-varianten også. Det holder !! Jeg og min 11-årige datter er fan !! ? (Vi spiste to – hver ?)
Kommer reven ost og skinketern i dejen.,,
Dine opskrifter er en fast del af min madlavning/bagning og dine opskrifter er bare super! Nu skal jeg så holde fødselsdag og her er planen at vi skal lave snobrød i haven. Kan dejen evt. laves en dag i forvejen?
Knus
Ja, du kan sagtens lade den koldhæve.
Rigtig god fornøjelse. Det lyder så hyggeligt.
Kh AC
Det er bare den nemmeste og skønneste dej jeg har prøvet at arbejde med. Det er bliver min go-to fremover
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
VIRKELIG LÆKRE SNOBRØD ?
Dejligt at høre! Mange tak for din søde tilbagemelding
Kh AC
Tror du, at det er muligt at tilsætte lidt loppefrøskaller til dejen?
Ja, det kan du fint – fx erstatte en halv dl mel med 1 spsk loppefrøskaller
marcipan stykker og nougat i snobrød er også en himmelsk oplevelse
Pizza snobrød, bland skinke, ost, ketchup og krydderier i dejen.
Da jeg var på højskole lærte jeg at fylde marabou chokolade med nødder i snobrødet når det tages af pinden så det smelter ned i det er så godt.
Uhm, det lyder også skønt ♡
Vi har netop lavet snobrød og kom rejesalat i da brødene kom af pinden – SUPER lækkert:)
Fyld til Snobrød : små stykker guldbarre , det er bare mums
Dejlige gode ideer. Til den søde variant laver vi et mini snobrød, dypper det i koldt vand, har bare en kande vand med ud til det, og drysser det med alm sukker. Få minutter over gløderne, og så har vi en lækker “småkage”.
Sikke en skøn ide. Det skal vi prøve ♡
Mmmmm lige den opskrift jeg have behov for. I aften skal vi lave snobrød i haven sammen med ungerne :)
Vi plejer at komme rørsukker ud i hånden, og så ligesom presse sukkeret ind i dejen imens den sidder på pinden. På den måde bliver snobrødet karmaliseret.. Smager skønt med en god kop chailatte til en sommeraften.. :)
Dejlig side med mange fantastiske opskrifter!! Tak – og god sommer.
/Annette
Hvor lyder det hyggeligt! Håber I havde en skøn aften med bål og snobrød.
Godt tip med sukker, det skal vi prøve ♡
Tak for din søde hilsen og rigtig skøn sommerweekend til dig
Kh AC
Må jeg foreslå at rulle en dej pølse, læg et stykke parmaskinke på, ville nu om pind så Parma og brød fælles er snoet om pind. Når det er færdig fyld ost i der smelter ved varmen.
Fint tip! Tak for at dele det :)
Vores to piger elsker også når vi tænder bålet til snobrød. Vi har altid stor succes med, at bruge en købt crossaintdej. Det tager ikke så laaaaang tid, og brødene bliver virkelig lækre med lidt mørk chokolade i, når brødene er taget af pinden.
Sikke en skøn ide med croissantsnobrød! Dét må prøves :)
Lækkert. Er også fan af bålmad og laver ofte snobrød.
Må afprøve dine varianeter – er fetagris, så den er på næste gang
Jeg er vild med kombinationen serano og pesto snoet ind sammen med dejen. Perfekt tilbehør
Sikke et skønt indlæg, og fedt med så mange svar. Jeg har slet ikke været så avanceret i mit snobrødsbageri, men er sikker på, at ungerne hjertens gerne hjælper til med at afprøve lidt henover sommeren.
God Sankt Hans derude – håber det holder tørt.
PS – er vild med dit nye køkken. Kunne godt nyde en kop langsom morgenkaffe i så lækre omgivelser – eller nyde hvad som helst…. Tillykke med det
Mange tak ♡ Vi er også super glade for det :)
Rigtig god fornøjelse med snobrød – håber der bliver mange skønne sommeraftener med bålhygge
Kh AC
Mums det er nogle rigtig gode varianter.
Vi holder selv meget af den, hvor den er lavet som fransk hotdog. Dog griller vi pølsen ved siden af, og så bruger vi fransk dressing. Og så har vi lavet en kombi med både skumfiduser og chokolade. Vi proppede det bare skriftevis ned i hullet og klemte sammen?. Glemte jeg at sige, at jeg kom til at spise 2??
Uiii, det lyder også skønt! :)
I morgen skal vi fejre Fridas 7 års fødselsdag for pigerne i klassen. Frida er blandt vennerne, kendt som hende der altid har elsket farven grøn. Derfor skal vi selvfølgelig bage grønne snobrød. Vil bruge denne opskrift og så tilføje lidt grøn frugtfarve. Det gør vi ofte med pandekager, så mon ikke det også virker med snobrød.
Sejt! Lyder som den skønneste fødselsdagsplan og jeg er sikker på at det kommer til at virke glimrende på snobrød også.
Vi holdt fødselsdag for min søns klasse igår -menuen stod på snobrødshotdogs og s’mores, men jeg skulle på arbejde imens ungerne var i skole, så dejen blev rørt sammen aftenen forinden og koldhævede indtil vi skulle bage snobrødene. Det var et KÆMPE hit, snobrødene blev virkelig gode (også dem der blev brændt af og var halvrå indeni fik stor ros af ungerne) det var første -og helt sikkert ikke sidste gang vi har lavet snobrød efter din opskrift!
Tak for gode opskrifter, som bare duer hver gang! Og for masser af inspiration og ideer til stort og småt.
Louise
Hej Louise
Stort tillykke med din søn!
Og tusind tak for din søde hilsen, hvor er det bare dejligt at høre at det blev en succes. Det er jeg glad for! – det er jo altså bare ekstra skønt når børnene er vilde med det man får lavet :)
Rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
M&Ms var klart en favorit som FDF’er! Men også marcipan evt sammen med chokolade er lækkert. Marcipanen røres i dejen, som med bacon-opskriften og så chokolade i når brødet er bagt færdigt :-) mums..
Uhmm, jeg kunne godt tænke mig at smage sådan en marcipan variant meget snart :) Og måske med nougat i også! Mums
Uhh…sikke mange lækre snobrødsvarianter. Tænk engang…selv efter en helt liv som spejder og utallige snobrød på pinden, har jeg aldrig overvejet at peppe dem op med andet end pølser og ketchup eller marmelade. Men det skal vi da helt klart prøve næste gang?
Til gang æld har jeg mange gange peppet bålpandekagerne op ned hyldeblomster. Enten har heg drysset småblomsterne i dejen eller også dyppet en hel klase i dej og herefter stegt. Det er vildt lækkert og jeg glæææder mig til det snart bliver sæson for der igen?
Og den helt klassiske er jo også både skøn og hyggelig ;) Men så hyggeligt at du har lyst til at prøve nogle nye varianter af – tip endelig hvis du kommer på nogle nye jeg ikke har med på listen.
Hyldeblomstpandekager, hvor lækkert! Det må vi prøve så snart de fine hyldeblomster springer ud. Tak for tippet, den sæson glæder jeg mig også til :)
Kh AC
SÅ fantastisk inspirerende :o) Det er sådan en god ide, også på en hverdag. Børnene elsker det, og så er det lidt snyd at man kan nå det en hverdagsaften. Vi skal helt sikkert have det i aften!!! Skønne billeder og inspiration – skønt at følge med herinde på alle årstider :o)
Ej, hvor dejligt at du fik lyst til at lave en hverdagsaften lidt anderledes hyggelig med snobrød – er sikker på at det var et hit hos børnene :)
Og tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at du synes
Kh AC
vi hygger også gerne omkring bålet med snobrød mm. Her er favoritten at lægger et stykke skinke omkring pinden inden dejen trilles omkring. Når snobrødet er bagt, erstattes pinden af en ostebjælke – uhmm, og på lørdag gør vi det igen ?
Uhmm, det lyder også dejligt!
Tak for tippet :)
Uhn, vi elsker også snobrød her i huset. Men jeg kan se, vi har et par stykker til gode at prøve:-)
Her har vi suppleret skinke og ost med lidt tomatsovs, så det lugter af indbagt pizza.
Desuden har vi et par gode søde, som vi ynder: enten at stoppe det med orangestænger efter bagning eller før bagningen at pensle med lidt smeltet smør og drysse med kanelsukker. Får helt lyst til snobrød igen, igen:-)
Tak for inspiration og god aften.
Kh Vivi
Sikke lækre varianter du tipper om, der er jo virkelig anledning for at bage mange snobrød hen over sommeren – og de søde varianter skal vi da prøve :)
dejlig aften til dig også
Kh AC
Dejligt indlæg! Super gode ideer, billeder og så må jeg sige at jeg virkelig tror det er oprigtig rart og skønt af være barn hjemme hos jer! Jeg bliver helt glad af billederne og fornemmelserne i dine indlæg om dine børn.
Årh, hvor er du sød!
Jeg synes også vi har det rigtig rart og hyggeligt herhjemme :)
Tusind tak for din søde hilsen
Nej, hvor fint!
Jeg må straks have gang i bålfadet i gården, og mobiliseret alle nabobørnene til snobrød. Det er et fint alternativ til s’mores med ristede(brændte) skumfiduser ;-)
Lyder som en skøn plan :)
Og det kan jo virkelig fint kombineres med s´mores også ;)
Det plejer også at være en succes ved mine FDF’er hvis jeg har købt en pose m&m’s som de kan stoppe ind i dejen rundt omkring på snobrødet inden det bages.
uiii, det vil helt sikkert også være et hit hos mine børn! Tak for tippet :)
Lækkert og hyggeligt! Herhjemme er vi mest til de helt almindelige snobrød, som vi så bare dypper i syltetøj eller ketchup. Jeg er selv helt pjattet med bare at spise brødet – må være noget barndomsminde noget – så det fører jeg glad videre. Kh Dorte
De er altså også gode, enkelt og godt! :)
Hvor er det bare en god ide! Jeg har aldrig tænkt i flere og anderledes varianter af snobrød end den klassiske “dej-på-pind”. Det er bestemt noget jeg vil prøve af i løbet af sommeren og som jeg vil kunne bruge senere hen, når min søn får den rette alder. Tak for god inspiration!
PS. bestilte din bog i april, og hvor har jeg dog hygget mig med dine små fortællinger og bogens lækre og nemme opskrifter. Den er blevet min favorit kogebog på hylden og jeg håber på at vi en gang i fremtiden vil blive beriget med en mere.
Hav en dejlig sommerdag.
Hej Nathalie,
Hvor er det skønt at høre at du er glad for min bog og at den er blevet favoritten er jeg helt stolt over :)
Det kunne da være sjovt at skrive en mere en dag, er dog ikke i gang med en lige nu – nu koncenterere jeg mig 100 % om bloggen i øjeblikket. Men det skal da overvejes snart, tror jeg.
Rigtig dejlig sommerdag til dig, lad os håbe at vi får mange af dem i år
Kh AC
Åhh hvor hyggeligt. Nu må jeg vist hellere se at få købt det bålfad, for det er bare så hyggeligt.
Hvor er dit bålfad fra, for det er da smart med askeopsamleren.
Det er nemlig bare super hyggeligt.
Jeg ved desværre ikke hvor det er fra, det er et jeg fik i fødselsdagsgave for et par år siden.
Det smager rigtig godt hvis man dypper det bagte snobrød i kogende vand, og derefter drysser det med kanelsukker og så lige giver det en hurtig tur på bålet:-)
Uhmm, det lyder skønt og skal helt bestemt prøves næste gang :)
Mmmm – vi spiser også uanede mængder af snobrød lige for tiden, men vi har faktisk slet ikke overvejet de søde varianter – det må der fluks rådes bod på :D
Ja, for søren da ;) Det treat må I ikke gå glip af! :)