Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/snickerskage/ Kager Kager og søde sager

Snickerskage

Snickerskage med en uimodståelig kombination af smovset chokoladekage, peanuts, karamel og sprød chokoladeovertræk. Uhm! Det er så godt ☆

Min favorit chokoladebar er snickers og er du enig i det, så er tanken om en chokoladelækker snickerskage været uimodståelig.

En snickerskage er en tung sag – som en konfektkage ala brownie, hvor man næsten kun kan nyde et lille stykke. Den holder sig frisk i nogle dage og er også stjernelækker i 2-3 dage efter den er bagt.

Prøv også: min opskrift på brownie >>

Snickerskage
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT30M10
Ingredienser
  • Karamel
  • 130 g sukker
  • 130 g piskefløde
  • Chokoladekage med peanuts
  • 150 g smør
  • 150 g mørk chokolade, finthakket
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 1,50 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 50 g saltede peanuts
  • Chokoladeganache
  • 150 g piskefløde
  • 200 g mørk chokolade
  • Til pynt
  • 25 g saltede peanuts, hele + grofthakkede
  • 1 knivspids spiseligt guldstøv
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Karamel
Smelt langsomt sukkeret i en tykbundet gryde ved lav varme. Hav lidt tålmodighed, det kan godt tage lidt tid. Kom et par skefulde af piskefløden i, når halvdelen af sukkeret er smeltet. Rør igennem og rør resten af fløden i. Lad karamellen koge til den er 106 grader. Mål med et sukker termometer.

Sæt gryden med karamel i køleskabet.

Chokoladekage
Smelt smør i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør chokolade i, til det er helt ensartet. Skil æggeblommer og æggehvider i to skåle. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps og vend chokolade- og smørblandingen i. Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og rør det godt sammen. Pisk æggehviderne, til de er luftige og stive. Fold dem nænsomt i dejen uden at slå luften ud.

Kom bagepapir i bunden af en springform på 20 cm i diameter, smør siderne med smør og kom dejen i. Drys peanuts over dejen og bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i ca. 30 minutter. Den skal føles lidt ubagt i midten. Lad kagen køle helt af i formen.

Chokoladeganache
Kom piskefløde og chokolade i en skål over et vandbad og varm op under omrøring, til chokoladen er smeltet og helt ensartet. Lad den køle af i køleskabet, til den er smørbar.

Pynt kagen
Hæld karamelsauce over kagen og smør derefter op med ganachen over kagen. Vend et par peanuts i guldstøv og pynt kagen med hakkede peanuts og guldpeanuts.