Kyskager med lakrids
Sprøde og lækre lakrids kyskager ♡
Lakridsmarengs bagt som kyskager som er skønne til desserter, at pynte kager med, spise i en trifli som Eton Mess med søde sommerjordbær, eller de kan serveres til is eller koldskål.
Jeg bruger flormelis for at få helt hvide, fine og glatte marengskys. Men du kan også bruge sukker eller rørsukker for et mere rustikt look og en lidt karamelliseret smag.
Prøv også: min opskrift på Eton Mess >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 40 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lakrids kyskager
- 125 g æggehvide
- 200 g flormelis
- 1 knivspids rålakridspulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk æggehviderne helt hvide, luftige og til de danner toppe.
Pisk flormelis i lidt efter lidt til al flormelis er brugt og pisk derefter et nip salt i. Pisk til marengsmassen er blank sej og danner flotte toppe, der kan holde formen.
Kom i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt kyskager på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 80 grader varmluft eller med tørrefunktion ved 80 grader i 45-60 minutter.
De er færdige, når de slipper bagepapiret uden problemer.
Sluk ovnen, sæt lågen lidt på klem og lad kyskagerne stå i ovnen, til den er kold.
Drys med lakridspulver inden servering
Super opskrift har lige lavet to plader små kys bagte den 55 min nu står de til tørre i ovnen og er flotte og smager dejligt.
Mvh Rie
Så dejligt at høre! Tak for din søde hilsen
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Nu har mine kyskager fået 2 timer, kan jeg sætte temperaturen op for at fremme processen?
Hej Josefine
Hvor længe de skal have kommer meget an på hvor store du har lavet dem + din ovn. Her har jeg lavet dem små, lidt mindre end en 2 krone i diameter.
Men ja, du kan skrue lidt op for temperaturen, hvis temperaturen bliver for høj risikere du at de tager farve, så hold gerne temperaturen på under 110 grader, igen meget afhændig af ovnen.
Kh Ann-Christine
HEJ – TAK for dine mange opskrifter, som jeg tillidsfuldt går i gang med, – og det er faktisk lykkes at lave noget der lever op til mine forventninger og smager dejligt :-)
Nu vil jeg prøve at bage marengs, og har fået en opskrift af min faster, men den er der eddike i…..
Hvorfor har du ikke brug for det?
Vh Iben
Hej Iben
Tusind tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter :)
Lidt eddike i marengs kan man sagtens – det fungere også fint. Jeg bruger det ikke i disse små kyskager, men fx i min pavlova
prøv evt ved lejlighed at bage halv og halv – med og uden og se hvad du synes bedst om :)
Kh Ann-Christine
Hej,
Hvis man gerne vil erstatte lakrids med mørk chokolade, gerne smeltet, hvor meget vil du så anbefale der kommer i ovenstående portion og skal de bages ekstra?
Mvh
Kaja
Det har jeg ikke testet af til en opskrift med mål og bagetid, så det må indtil videre komme an på en prøve :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
De ser gode ud! Hvordan opbevarer du dem, hvis de ikke skal spises samme dag?
Mange tak :)
Lufttæt i en kagedåse – samme som småkager
Kh Ann-Christine
Jeg har bagt mine i godt over 1 ,5 time nu og de vil stadig ikke af bagepapiret uden alt “indmaden” bliver siddende. Hvad har jeg gjort forkert ?
Det kan variere fra ovn til ovn og alt efter hvor store du har lavet dem. De skal blot have lidt længere tid til de slipper bagepapiret
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
125g æggehvider, hvordan måles det
med en bagevægt … ;)
– og så kan du blot justere mængden af flormelis tilsvarende til, hvis du fx bruger æggehvider fra 3 æg og lige mangler lidt for at komme op på de 125 gram.
Kh AC