Om aftenen når Johan og Julie er puttet i seng og sover sødt, så er det noget så hyggeligt at putte sig i sofaen til en god serie og et glas julet kirsebærvin. Portvin hører ellers til en fast juletradition herhjemme, men så smagte jeg kirsebærvinen fra Frederiksdal … uhm!
Martin lavede en lækker marokansk ret med lam og Ras el Hanout, cous cous og løgrelish i går til aftensmad. Jeg lavede en kålsalat til og imens vi hyggede i køkkenet med madlavning, spillede Johan og Julie Ludo med deres bedsteforældre.
Lys, hyacint og grankogler …
Jeg var et par dage i København sidste uge, og stoppede for at beundre juleudsmykningen hos D´angleterre
Honningerkagerne er færdige – og de blev gode! Vi hyggede os med at pynte dem i lørdags, og opskriften kommer på bloggen senere på ugen.
Hej Ann-Christine !
Vil lige fortælle lidt om ras el hanout.
Det er et krydderi fra Marokko . Det er faktisk et “blandingskrydderi”.
Oversat betyder det alt det bedste fra butikken. I Marokko køber man sine krydderier fra små boder/butikker i souken. Mega hyggeligt og en fantastisk oplevelse. Det er hver butik som selv blander deres ras el hanout, så ikke en er ens. Nogle har f.eks. rose i , andre køre den lidt mere klassiske med de almindelig marokkanske krydderier .
Det siges også at hvis man ikke kan lave mad, så skal man bare bruge lidt ras el hanout, så kommer det nok til at passe *-)
Glædelig December
Hej Trille,
Det er virkelig et velsmagende krydderi, og hvor lyder det ret fantastisk at gå på krydderi-opdagelse i de små boder i Marokko – jeg får virkelig lyst til at rejse nu ;)
Glædelig jul til dig
Kh Ann-Christine
Ohhh my !!!!!
Du vil ELSKE det.
Der er de bedste boder m .m. En lille bod med æg, en anden med løg endnu en med vandmeloner o.s.v.
Jeg rejser nu til Januar. Skal se om der ikke kan blive plads til nogle krydderier til dig/jer.
Måske jeg skal lave en miniferie til Marokko . En madtur ;-)
Happy day
Det lyder fantastisk dejligt! Rigtig god tur, det må være skønt at se frem til her i vinterkulden :)
Kh AC
Skønne juleglimt, må da vist lige kigge nærmere på kirsebærvinen – kunne da i øvrigt også godt tænke mig opskrift på lam og kålsalat :)
Hej Anita,
Opskriften på lam er ikke min egen
Og kålsalaten er denne: http://www.valdemarsro.dk/gronkalssalat-med-granataeble/ blot med tilføjelse af fintsnittet rødkål og uden valnødder (valnødder ville ellers også have været godt)
De der honningkager glæder jeg mig til at se opskrift på.
Den kommer på i morgen :)
:-) Jeg kommer lige med en lille rettelse til det fine billede hvor du skriver : Lys, hortensia og grankogler.. Synes nemlig det mere ligner en hyasint.. ;-)
Så smuk og anderledes den er juleudsmykningen fra D `angleterre.
Den kirsebærvin kan da vist være en god julegaveidé..
Ha, hvad hjertet er fuldt af! Du har ret – men da jeg skrev sad jeg lige og kiggede på en tørret hortensia i en vase på mit skrivebord … ;) Tak! det er rettet.
Fine inspirerende glimt af før-juletiden! Jeg får sandelig lyst til både at drikke kirsebærvin, bage honningkager, spise kålsalater i rå mængder og tænde lys på rustikke træstubbe. København besøgte jeg i onsdags og nød byens julepyntning – så D´angleterres imponerende juleudsmykning og var også lige ved at miste mælet da jeg så Illums vinduer!
Ej, hvor dejligt med lidt julestemningsglæde :)
Og der er simpelthen så smukt i København også her i juletiden – senere på ugen vil jeg have børnene med ind til Aarhus og se på juleudsmykning og juletræ :)
Ras el Hanout, er det ikke det der smør, der har været nedgravet i x-antal uger? Findes muligvis i en lidt mere spisevenlig version end det, jeg har hørt om :)
Og jeg har for øvrigt haft D med i køkkenet – udfordringen for lææænge siden. Meget fine pebernødder ;)
Uhh, det lyder specielt … Nææh, det er såmænd bare et nordafrikansk blandingskrydderi ;) Og smager skønt!
Hvor dejligt med pebernøddebagning, det er SÅ hyggeligt! Mon han ikke også lige fik smagt lidt på dejen undervejs ;)
Ja, det er nemlig ret specielt. Så det i et af Price-brødrenes programmer. Men vil nu hellere smage jeres :)
Åh ja, det gjorde han!
Mon ikke du tænker på det smør, som hedder smen?
Herligt med honningkagerne. Er lidt bekymrede for om fordejen kan holde sig endnu?
Det kan den sagtens, jeg tror faktisk den kan holde sig i 1-2 måneder. Jeg kommer opskriften på bloggen i morgen – men må hellere lige advare ;) De kan ikke spises lige med det samme de er bagt … det er sådan en langsommelig, men hyggelig proces med de honninghjerter ;) Mere om det i morgen
Du kan da ikke bare tease sådan om den opskrift, og så først komme med den senere på ugen :D
Ej, det er da faktisk lidt flabet ;)
Den kommer på i morgen så ;)
Næ, det tænkte jeg også. For nu fik jeg jo lyst til at lave dem i dag og jeg bryder mig ikke om at være illoyal mod min foretrukne opskriftsblog <3
Ha ha, jeg skynder mig at få opskriften skrevet færdig, Line ;)