Sliders – Miniburger


De sidste mange gange jeg har bagt boller til hjemmelavede burger, har det været med brioche burgerboller – og det er altså virkelig også lækkert, hvis man er til bløde luftige burgerboller.
Der er nemlig kommet efterspørgsel på den slags burgerboller herhjemme – de luftige, bløde, smørlækre og skønne brioche boller. Ifølge mine børn er brioche boller, de helt perfekte boller til hjemmelavede burgere. Små lækre hapsere, som er nuttede og nemme at spise for børn.
Perfekte til både søndagsburgere, børnefester, fødselsdage mv. – og de kan naturligvis formes i lige den størrelse man ønsker, hvis man nu ikke lige er til minimad.
Arbejdstid 60 min.
Antal 20 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sliders - mini burgere
- Mini Burgerboller
- 3 dl mælk
- 25 g gær
- 2 spsk honning
- 1,50 tsk salt
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 550 g hvedemel
- 2 æg
- 125 g smør, skåret i tern, stuetempereret
- Derudover til bollerne
- 1 æg, til at pensle med
- 1 drys sesamfrø
- Bøffer
- 400 g hakket oksekød
- 1 æg
- 1 dryp tabasco
- 0,50 tsk sød paprika
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk dijon sennep
- 2 dryp worcestershire sauce
- 1 skive bacon, sprødstegt og finthakket
- Fyld til Sliders
- 50 g blandet salat
- 20 skiver agurk
- 5 blommetomater
- 2 løg
- 10 skiver bacon
- 100 g cheddar ost, kan undlades, hvis man ikke vil lave cheeseburgere
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Miniburgerboller
Lun mælken og kom mælken i en skål, lad den køle af til lillefingervarme og rør gær ud i mælken.
Tilsæt honning, salt, æg, kardemomme, smør og 2/3 mel.
Rør godt sammen – evt. på røremaskine – til dejen er helt ensartet og glat
Rør derefter resten af melet i til dejen er smidig og elastisk. Lad den hæve på køkkenbordet i en ren skål med et rent klæde over i 2 timer. Form 20 små runde boller, som stilles til hævning på bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i 1 time og 30 min.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Drys med sesamfrø og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 12-14 minutter.
Lad dem køle af på en rist, inden de skæres op og bruges til burgere.
De små boller kan fint fryses ned.
Bøffer
Rør alle ingredienserne til farsen sammen og form 20 små bøffer. Steg bøfferne på en pande i olie og smør i 3-4 minutter på hver side, kom til sidst et lille stykke cheddar på bøffen – hvis det skal være cheeseburgere.
Saml miniburgerne / sliders
Skær bollerne over og fyld miniburgeren med et halvt blad krølsalat, en skive agurk, en skive tomat, en løgring, lidt mayo, lidt ketchup, et lille stykke god bacon, smeltet cheddar, og en god lille bøf …
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
kan man fryse bollerne ??
Hej Rikke
Ja, det kan man sagtens.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Jeg er I tvivl om de to æg du nævner begge skal i dejen eller du bruger et til dej og et til pensling?
Skal have lavet sliders i dag til nytårsaften, så jeg venter lige og ser.
Ellers checker jeg med andre opskrifter hvad de siger.
Tak for meget god inspiration, både her og i dine bøger som jeg også bruger.
Rigtigt godt nytår til dig og familien.
Kh. Anette
Hej Anette
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for!
– jeg bruger 2 æg til bollerne.
Rigtig godt nytår til dig og dine
Kh Ann-Christine
Det er virkelig en dårlig idé at bage dem med varmluft.
De bliver hårde i skorpen, virker tørre og hæver ikke særligt meget.
2. portion bage jeg ved 200 grader almindelig varme og de blev SÅ meget bedre. Ordentlig hævet og meget mere fluffy.
Jamen det kommer jo helt an på hvilken ovn man har! I min ovn fungere varmluft glimrende til disse boller
Kh Ann-Christine