Skipperlabskovs
Skipperlabskovs – eller måske nærmere bare labskovs, er sådan en dejlig mormor-ret.
Vi giver den et lille twist med tilbehør fra ovnbagte rødbeder, som er bagt så de stadig har lidt bid, samt en stor skefuld grovkornet sennep og et gavmildt drys purløg.
På denne måde bliver retten virkelig indbydende at se på og samtidig opdateret til vores smagsløg, som gerne vil have noget grønt, sprødt og farverigt tilbehør til.
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Skipperlabskovs
- 600 g oksebov, skåret i tern
- 4 løg, finthakket
- 1 tsk peberkorn, hele
- 6 laurbærblade
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 800 g kartofler, skåret i tern
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 spsk grov sennep
- 1 spsk smør, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Ovnbagte rødbeder
- 300 g rødbede, skåret i stave
- 1 spsk olivenolie
- salt, friskkværnet
- sort peber
- Til servering
- 1 rødbede, skåret i juliennestrimler
- 1 dl purløg, fintklippet
- 2 spsk grov sennep
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skipperlabskovs
Varm en sauterpande op med en god klat smør og brun kødet heri. Tilsæt løg, peberkorn, laurbærblade og bouillon og lad retten simrekoge i ca. 30-45 minutter.
Tilsæt kartofler og lad dem simre med, til de er møre og let udkogte. Smag retten til med eddike, sennep, salt og peber.
Ovnbagte rødbeder
Skær rødbederne i stave eller tern, vend dem i olie, salt og peber og bag ved 175 grader varmluft i 25 minutter. De må gerne have lidt bid.
Til servering
Server med tilbehør af ovnbagte rødbeder og purløg drysset over skipperlabskovsen.
Det ser så flot ud med rødbedestrimkerne. Er det kogt/rå/ bagte rødbeder?
Det er rå rødbeder der er skåret i tynde juliennestrimler :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Igen en supergod opskrift fra dig – den skal nok blive lavet igen og igen – tak!
Din nye bog er bare god !!!
Tusind tusind tak ♡ det er jeg virkelig glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Vi elsker skibberlabskovs. En af mine børnebørn synes også det er et sjovt ord. Men hun er også ved at sprutte af grin, når hun skal sige min mands navn: Jan. De er sjove de unger.
Nå labskovs: Jeg udskifter 1/3dl af kartoflerne med persillerødder og eller selleri.
Bruger dels bagekartofler og en mere fast eks. Equisa. Det giver en lækker struktur til retten. Hvis der er for meget væske ved søber jeg det af, og koger det lidt ind, så kan det bruges i retten andendagen. Ja, jeg laver altid til to dage.
Husk ikke at røre i rettenfør til sidst ellers kan den nemt brænde på. Derfor varmer jeg den altid i mikroen dagen efter.
Som tilbehør bruger jeg tynde skiver af det grønne på porrer istedet for purløg. Bladselleri i tynde både, hvis der ikke er selleri i retten. Samt det du også bruger. UHM.
Det ser godt ud, den ret må jeg lave til min bogklub. Vi plejer at mødes kl. 18 og spiser sammen. Efterhånden drejer det sig ikke så meget om bøger, derfor er bogklub erstattet af “Synkeglæden”
Venlig hilsen Kirsten
Hej Kirsten
Hvor lyder det virkelig hyggeligt med jeres bogklub
Tak fok for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Så sødt! Det er så fint at have den fornemmelse for sproget :)
Tusind tak for din søde hilsen og skønne tips til hvordan du laver din skipperlabskovs – den lyder også super lækker
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine. Tusinde tak for din hjælp med at lave gullasch, som blev fantastisk god. Nu skal jeg snart lave Skipperlabsskovs, og jeg er desværre lidt tungnem. Du skriver i din opskrift følgende:” Varm en sauterpande op med en god klat smør og brun kødet heri. Tilsæt løg, peberkorn, lauerbærblade og bouillon og lade retten simrekoge i ca.30-45 minutter.” Så vil jeg spørge om flg: Jeg mener da at retten skal i en tykbundet gryde hvor kødet skal være lige dækket med koldt vand og simrekoge i 30-45 minutter, og så tilsætte kartofler og lad dem simre med??” Når jeg på mit arbejde laver til 6 personer synes jeg ikke der er plads til kød og kartofler i en sauterpande. Jeg mener at først skal kødet brunes, og så derefter koge med vand der lige dækker kødet.? Hvor meget skal kødet brunes? Eller har jeg misforstået. Kan jeg brune kødet i gryden og så i samme gryde koge kød og kartofler? Jeg må indrømme at jeg den tungnemme forstår det ikke rigtigt. Så har jeg et spørgsmål mere. Hvilke kartofler er bedst at bruge. Er det melede kartofler ligesom til kartoffelmos? Jeg mener de skal skæres i tern og koges fra rå tilstand?? De skal være let udkogte skriver du, dvs. ikke som kartoffelmos, men hvordan kan jeg se de er møre nok? Skal jeg bare stikke med en gaffel, og hvis de er halvhårde, er de så næsten færdige? Tilsidst vil jeg spørge om der skal en sovs til? Så vidt jeg kan forstå skal der ikke det.– Det er første gang jeg skal lave retten på arbejdet til 6 personer, og jeg beklager mine mange spørgsmål Med venlig hilsen den dersværre tungnemme Peter Kristoffersen.
Hej Peter.
Det kommer helt an på størrelsen af sauterpanden, så du bruger endelig en tykbundet gryde hvis det passer bedre. Det har ingen betydning for retten.
Jeg bruger gerne melede kartofler der er gode til at koge lidt ud. Perfekt til en rigtig vinterret og de kartofler er nemme at skaffe nu. Kartoflerne er klar når de er helt møre og let udkogte.
Saucen er i selve retten, så jeg servere ikke ekstra sauce, men sennep og rødbeder til.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Ved du at retten på engelsk hedder lobscous og var kendt som en populær spise i Liverpools havnekvarter, Idag omtales Liverpools befolkning som Scousers, deres ret specielle dialekt kaldes scous og retten hedder også scous. Jeg har smagt den engelske udgave af retten som også kan laves med lammekød og tilsættes gulerødder, der er også godt.
Det vidste jeg ikke, men tusind tak for at dele. Den engelske udgave lyder også skøn :)
Kh AC
En lille opfordring til din kogebog: Min mand og jeg lavede retten for første gang i dag og havde ikke tænkt over, at det var afgørende hvilken kartoffel, vi brugte. Vi står nu med en ret, der har skulle have så meget meljævner, at den ikke længere smager af noget.
Ret ærgerligt at bruge tid og penge på.
Et lille opklarende spørgsmål: Skal kødet simre 30-45 min, inden du tilsætter kartofler?
Tak for alle dine fantastiske opskrifter ?☺️
De bedste hilsner
Birthe
Ja, præcis.
Tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Hej Ann-Christine!
Din side her er virkelig min “go-to”, når jeg skal lave madklub til mine medkollegianere :-)
I morgen tænker jeg at prøve kræfter med denne lækre skipperlabskovs – glæder mig!
Hvor lyder det dejligt! Jeg håber det bliver skønt.
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre ♡
Kh Ann-Christine
Tak tak tak for alle dine skønne opskrifter, madpakker og Guldkorn fra hverdagen – jeg er VILD med dig !
Hvor er du sød! ♡ TUSIND tak!
Er usikker på om jeg har gjort det rigtigt? Synes der er virkelig meget væske i overskud, selvom retten har kogt i 1 1/2 time?? ?
Det kan være at kartoflerne ikke har kunne optage så meget væske og blive melede?
I så fald kan retten sagtens smage dejligt alligevel. Jeg ville bare drysse en smule meljævning i og lige koge den op igen.
Den opskrift vil jeg prøve.
Forslag til dessert og evt. forret udbedes???
Måske du kan finde inspiration her https://www.valdemarsro.dk/slik-kager-soede-sager/
Tak for opskriften! Jeg prøvede den af her til aften, dog med halvt så meget kød og lidt gulerødder tilsat, det smagte brandgodt! Jeg lavede endda lige syltede rødløg i går, så det passede jo perfekt :-)
Dejligt at høre :)
Dejligt du slår et slag for skipperlabskovs. Det er min hofret og fast menu til min fødselsdag…. Min mand synes det er så mærkeligt at jeg elsker det men nu skal han bare se dit indlæg! Tak!
Det er altså også en dejlig ret! Og hvor fint at det er fast indslag på fødselsdagsmenuen hos dig :)
Jeg har faktisk aldrig prøvet en labskovs fra bunden af med fersk kød, men har ofte lavet Irsk Labskovs, hvor der bruges rester af lammekølle e.lign. Det er så lækkert og nemt. Super tilbehør du har lavet til, det skal prøves.
Kh.
Anne-Marie
Uhmm, det lyder virkelig bare godt! Jeg elsker godt lammekød, så det skal da prøves engang vi har rester fra det!
Skipperlabskovs er bare noget af det bedste! Jeg tænkte faktisk på det forleden dag, og tænkte, at det snart skulle på menuen. Så skøn sommer og forår end kan være, så synes jeg, at mange af de mere efterårs-vinter agtige retter er noget så skønne, og der er skipperlabskovs helt klart en af favoritterne :)
Jeg elsker også efteråret og efterårsretterne, der er bare noget hyggeligt og varmt over det!
Lige som jeg længdes efter rå, sprøde og enkle retter når vi nærmere os foråret og sommeren, så er jeg mæt nu og glæder mig til simreretter og suppe ;)
Det må være skønt med sådan en lille skør ordgøjler i dit køkken! :-) Jeg kan også godt følge Johan i at det er et pudsigt navn..
Så lækkert med det tilbehør du vælger, det får bestemt retten til at hælde til den sunde side!
Han er fantastisk! Han kan knække sammen af grin over ord, som vi slet ikke har opdaget er sjove.