Skipperlabskovs


Skipperlabskovs – eller måske nærmere bare labskovs, er sådan en dejlig mormor-ret.
Vi giver den et lille twist med tilbehør fra ovnbagte rødbeder, som er bagt så de stadig har lidt bid, samt en stor skefuld grovkornet sennep og et gavmildt drys purløg.
På denne måde bliver retten virkelig indbydende at se på og samtidig opdateret til vores smagsløg, som gerne vil have noget grønt, sprødt og farverigt tilbehør til.
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Skipperlabskovs
- 600 g oksebov, skåret i tern
- 4 løg, finthakket
- 1 tsk peberkorn, hele
- 6 laurbærblade
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 800 g kartofler, skåret i tern
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 spsk grov sennep
- 1 spsk smør, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Ovnbagte rødbeder
- 300 g rødbeder, skåret i stave
- 1 spsk olivenolie
- salt, friskkværnet
- sort peber
- Til servering
- 1 rødbeder, skåret i juliennestrimler
- 1 dl purløg, fintklippet
- 2 spsk grov sennep
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skipperlabskovs
Varm en sauterpande op med en god klat smør og brun kødet heri. Tilsæt løg, peberkorn, laurbærblade og bouillon og lad retten simrekoge i ca. 30-45 minutter.
Tilsæt kartofler og lad dem simre med, til de er møre og let udkogte. Smag retten til med eddike, sennep, salt og peber.
Ovnbagte rødbeder
Skær rødbederne i stave eller tern, vend dem i olie, salt og peber og bag ved 175 grader varmluft i 25 minutter. De må gerne have lidt bid.
Til servering
Server med tilbehør af ovnbagte rødbeder og purløg drysset over skipperlabskovsen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Så god en opskrift tusind tak
Hej Caja
Tusind tak, det er jeg rigtig glad for du synes :)
Kh Ann-Christine
Det ser så flot ud med rødbedestrimkerne. Er det kogt/rå/ bagte rødbeder?
Det er rå rødbeder der er skåret i tynde juliennestrimler :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Igen en supergod opskrift fra dig – den skal nok blive lavet igen og igen – tak!
Din nye bog er bare god !!!
Tusind tusind tak ♡ det er jeg virkelig glad for at høre :)
Kh Ann-Christine