Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/skaldyrsrisotto/ Aftensmad Fisk & Skaldyr, Grød, Sommer

Skaldyrsrisotto

Skaldyrsrisotto er en lækker og nem ret, som er smuk at servere for gæster og til de dage hvor man har lyst til noget lidt ekstra godt og lækkert.

Det er en nem ret at lave og man kan variere med fiskehandlerens bedste skaldyr man kan få på dagen.

Hummerhaler, rejer og muslinger smager fantastisk og er super lækker – og hyggelig – sommermad i en risotto, serveret med et godt glas vin til.

Prøv også: min opskrift på rejesalat >>

Skaldyrsrisotto
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT45M4
Ingredienser
  • 2 skalotteløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 280 g risotto ris
  • 2 dl hvidvin
  • 7 dl fiskefond
  • 1 tsk smør, til stegning
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • Forberedelse af skaldyr
  • 12 hummerhaler
  • 16 rejer med skal
  • 20 muslinger
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 fennikel, finthakket
  • 1 skalotteløg
  • 1 dl hvidvin
  • 1 spsk smør, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 øko citron, fintrevet skal
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Risotto
Kom skalotteløg og hvidløg i en sauterpande og sauter i smør og olie, til løgene er gennemsigtige og bløde.

Tilsæt ris og rør rundt i et minuts tid, tilsæt hvidvin og halvdelen af fiskefond. Rør godt rundt og kom låg på.

Rør jævnligt i risottoen og når risene har suget al væsken tilsættes mere fiskefond løbende til risene er perfekt tilberedte.

Smag til med salt og peber.

Skaldyr
Pil hummerhaler og rejer, lad evt et par enkelte være med skal til pynt ved servering.

Rens muslingerne, skrub skallerne med en blød børste under rindende vand. De må ikke ligges i blød. Bank muslingerne let mod køkkenbordet og giv dem et lille tryk – alle muslinger skal være friske og det ses ved at de lukker sig ved slag og tryk.

Lad muslingerne dryppe af på et tørt klæde.

Varm en gryde op med smør og sauter skalotteløg, hvidløg og fennikel i et minuts tid.

Skrue op på højeste varme, kom hvidvin i og derefter muslinger – læg låg på. Skrue lidt ned, men det skal fortsat simre.

Lad muslingerne dampe og simre i 5-7 minutter eller til de har åbnet sig.

Vend hurtigt rejer og hummerhaler i, bare lige en hurtig omrøring over varmen.

Vend skaldyr med risotto, server i dybe tallerkener og anret med dild og lidt fintrevet citronskal.