Skaldyrsrisotto
Skaldyrsrisotto er en lækker og nem ret, som er smuk at servere for gæster og til de dage hvor man har lyst til noget lidt ekstra godt og lækkert.
Det er en nem ret at lave og man kan variere med fiskehandlerens bedste skaldyr man kan få på dagen.
Hummerhaler, rejer og muslinger smager fantastisk og er super lækker – og hyggelig – sommermad i en risotto, serveret med et godt glas vin til.
Prøv også: min opskrift på rejesalat >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Skaldyrsrisotto
- 2 skalotteløg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 280 g risotto ris
- 2 dl hvidvin
- 7 dl fiskefond
- 1 tsk smør, til stegning
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- Forberedelse af skaldyr
- 12 hummerhaler
- 16 rejer med skal
- 20 muslinger
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 fennikel, finthakket
- 1 skalotteløg
- 1 dl hvidvin
- 1 spsk smør, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld frisk dild
- 1 øko citron, fintrevet skal
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Risotto
Kom skalotteløg og hvidløg i en sauterpande og sauter i smør og olie, til løgene er gennemsigtige og bløde.
Tilsæt ris og rør rundt i et minuts tid, tilsæt hvidvin og halvdelen af fiskefond. Rør godt rundt og kom låg på.
Rør jævnligt i risottoen og når risene har suget al væsken tilsættes mere fiskefond løbende til risene er perfekt tilberedte.
Smag til med salt og peber.
Skaldyr
Pil hummerhaler og rejer, lad evt et par enkelte være med skal til pynt ved servering.
Rens muslingerne, skrub skallerne med en blød børste under rindende vand. De må ikke ligges i blød. Bank muslingerne let mod køkkenbordet og giv dem et lille tryk – alle muslinger skal være friske og det ses ved at de lukker sig ved slag og tryk.
Lad muslingerne dryppe af på et tørt klæde.
Varm en gryde op med smør og sauter skalotteløg, hvidløg og fennikel i et minuts tid.
Skrue op på højeste varme, kom hvidvin i og derefter muslinger – læg låg på. Skrue lidt ned, men det skal fortsat simre.
Lad muslingerne dampe og simre i 5-7 minutter eller til de har åbnet sig.
Vend hurtigt rejer og hummerhaler i, bare lige en hurtig omrøring over varmen.
Vend skaldyr med risotto, server i dybe tallerkener og anret med dild og lidt fintrevet citronskal.
Kære Ann Christine . Jeg lavede skaldyrsrisotto iaftes , vi var to voksne og jeg halverede blot Din opskrift og det var mængdemæssigt helt perfekt. Smagen superskøn . Tak for lækker lækker opskrift.
Bedste hilsner,
Karen Bach, Søborg
Kære Karen
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre at I havde en skøn oplevelse med retten.
Kh Ann-Christine
Hvis man ikke kan tåle hvidløg, hvad kan man så bruge i stedet
Du kan blot undlade det
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg læser og bruger med stor fornøjelse dine opskrifter. Jeg har tænkt at prøve denne her også, men har ikke den store erfaring med skaldyr. Steger du skallen med jomfruhummeren ?
Tusind tak! Det er dejligt at høre :)
Jeg kommer bare hummerhaler i med skal, som du ser på billedet – og så piller man dem under måltidet
Kh AC
Hej,
Nu har jeg ikke den store forstand på risotto, men kan det virkelig passe at der ikke skal parmesan i den her opskrift? :)
Hej Katja,
Jeg elsker parmesan i risotto, men kommer det faktisk ikke selv i denne version med skaldyr. Det kan du dog sagtens hvis du synes :)
Kh AC
Tak skal du have :)
Mmh det ser lækkert ud, og vi har en halv flaske hvidvin der skal drikkes, så din opskrift kommer på et godt tidspunkt ;)
Forresten: jeg går i seriøse overvejelser om at købe en røremaskine, og jeg synes jeg kan huske, at du har skrevet en del om røremaskiner og været i tvivl ligesom mig om man skal købe en flot kitchenaid eller købe en med en stærkere motor (som jeg nok ikke ville lade stå fremme).. Hvad er du endt med?! Den eneste jeg har fundet, som jeg ville have stående på køkkenbordet udover en kitchenaid men skriv gerne hvis du har købt/fundet en anden der også er okay pæn? :)
Hilsen Charlotte
Jeg købte denne: http://www.valdemarsro.dk/koekkenmaskine/
Og er meget, meget glad for den :)
Kh AC
Jeg fandt godt dit indlæg (som jeg åbenbart havde glemt, jeg har læst tidligere!) inden du nåede at svare.. Og i dag har jeg faktisk købt den samme røremaskine som din og venter nu bare spændt på at få den leveret! Håber den er lige så god som alle anmeldelser siger :)
Ej, hvor spændende! Jeg håber du bliver lige så glad for din som jeg er for min :)
Rigtig god fornøjelse med den
Kh AC
Ej hvor ser det lækkert ud! – det virkelig sommer med og så med kold hvidvin til, så sådan en ret da på toppen :)
Lige præcis – det er sommerlækkert :)