Shepherds Pie


Shepherds Pie tilberedes traditionelt af hakket lammekød, men man kan også bruge hakket oksekød for en lækker og hyggelig og nostalgisk ret.
Jeg er barn af 80´erne, og kender retten fra min barndom, så derfor er det den periode som jeg forbinder med Shepherds Pie, som dengang egentlig var bedre kendt hos mig, med den mundrette titel; oksekød med kartoffellåg – eller lammekød, skal det være helt korrekt.
Det er en skøn ret til de kolde vintermåneder og smager virkelig dejligt.
Prøv også: min bedste opskrift på helstegt kylling >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Shepherds Pie
- 1 løg, finthakket
- 500 g hakket oksekød, eller lammekød
- 2 gulerødder, groftrevet
- 2 stængler bladselleri, groftrevet
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl rødvin
- 2 spsk worcestershire sauce
- 1 tsk tørret timian
- 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
- 1 spsk smør, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Kartoffelmos
- 1 kg kartofler, skrællede
- 75 g smør
- 3 spsk piskefløde
- 2 spsk parmesan, friskrevet
- 1 spsk rasp
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 dl bredbladet persille, finthakket til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sauter løg i en gryde med smør til de er bløde.
Tilsæt kød og brun det godt igennem ved høj varme. Skru ned for varmen og tilsæt gulerødder, bladselleri, hvidløg, tomatpuré, rødvin, worcestershiresauce, grøntsagsbouillon samt timian, rosmarin, salt og peber.
Kog op og lad det simre uden låg i 10 minutter.
Tilbered imens kartoffelmosen.
Kartoffelmos
Kog kartoflerne i en gryde med rigeligt vand uden salt, til de er møre. Kom kartoflerne i en stor skål sammen med smør og pisk godt igennem med en håndmikser, til kartoffelmosen er cremet og luftig. Tilsæt piskefløde og smag til med parmesanost, salt og peber.
Fordel kødsaucen i et smurt ovnfast fad og læg ‘et låg’ af kartoffelmos over. Glat kartoffelmosen pænt ud med en spartel og lav et mønster med en gaffel. Drys rasp og lidt ekstra parmesan over.
Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 30-45 minutter.
Drys finthakket bredbladet persille over inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann Christine.
Vil bare sige at alle dine opskrifter ( de mange vi har prøvet) virkelig er gode. De ‘holder’ bare hver gang. Ps. Citron fromagen er fantastisk 🥰tak.
Mvh Linea
Hej Linea
Hvor er det sødt af dig at skrive det! Mange tusind tak, det er jeg rigtig glad for ♡
Kh Ann-Christine
1 time og 15 minutter i alt er meget optimistisk sat; det tog os langt over to timer med fuld fart på. Kartoffelmosen blev total bastant, selv om vi tilsatte langt mere piskefløde og smør end opskriften beskrev, og den var nærmest umuligt at fordele ud over kødsovsen.
Hej.
Min kæreste og jeg lavet den i går aftes,det smagte helt fantastisk godt. Det skal vi helt sikkert gøre igen 😊Tak for en god opskrift og hjemmeside 😊
Hej June
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for :)
Kh Ann-Christine