Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/shepards-pie/ Aftensmad Efterår, Mad i fad og ovnretter, Mormormad, Vinter

Shepherds Pie

Shepherds Pie tilberedes traditionelt af hakket lammekød, men man kan også bruge hakket oksekød for en lækker og hyggelig og nostalgisk ret.

Jeg er barn af 80´erne, og kender retten fra min barndom, så derfor er det den periode som jeg forbinder med Shepherds Pie, som dengang egentlig var bedre kendt hos mig, med den mundrette titel; oksekød med kartoffellåg – eller lammekød, skal det være helt korrekt.

Det er en skøn ret til de kolde vintermåneder og smager virkelig dejligt.

Prøv også: min bedste opskrift på helstegt kylling >>

Shepherds Pie
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H15MPT30M4
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 500 g hakket oksekød, eller lammekød
  • 2 gulerødder, groftrevet
  • 2 stængler bladselleri, groftrevet
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl rødvin
  • 2 spsk worcestershire sauce
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
  • 1 spsk smør, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Kartoffelmos
  • 1 kg kartofler, skrællede
  • 75 g smør
  • 3 spsk piskefløde
  • 2 spsk parmesan, friskrevet
  • 1 spsk rasp
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 dl bredbladet persille, finthakket til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter løg i en gryde med smør til de er bløde.

Tilsæt kød og brun det godt igennem ved høj varme. Skru ned for varmen og tilsæt gulerødder, bladselleri, hvidløg, tomatpuré, rødvin, worcestershiresauce, grøntsagsbouillon samt timian, rosmarin, salt og peber.

Kog op og lad det simre uden låg i 10 minutter.

Tilbered imens kartoffelmosen.

Kartoffelmos
Kog kartoflerne i en gryde med rigeligt vand uden salt, til de er møre. Kom kartoflerne i en stor skål sammen med smør og pisk godt igennem med en håndmikser, til kartoffelmosen er cremet og luftig. Tilsæt piskefløde og smag til med parmesanost, salt og peber.

Fordel kødsaucen i et smurt ovnfast fad og læg ‘et låg’ af kartoffelmos over. Glat kartoffelmosen pænt ud med en spartel og lav et mønster med en gaffel. Drys rasp og lidt ekstra parmesan over.

Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 30-45 minutter.

Drys finthakket bredbladet persille over inden servering.