Shakshuka
Shakshuka er en vidunderlig varmende ret, som stammer fra Tunesien og spises i flere nordafrikanske lande, ofte til morgenmad.
Retten minder lidt om den fantastiske mexicanske ret Huevos Rancheros, blot i en mere enkel udgave. Men stadig mættende, nærende og fuld af den bedste velsmag.
En skøn ret til det nemme vegetariske aftensmåltid, men også til frokost eller til den grønne morgenmad. Her i de kolde vintermåneder er det ekstra dejligt med varmende morgenmad.
Prøv også: Flere lækre vegetar opskrifter >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Shakshuka
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk røget paprika
- 1 knivspids cayenne peber
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 rød peberfrugt, skåret i tern
- 4 æg
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket, til drys
- 75 g feta, smuldret til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist krydderierne på en varm tør pande under omrøring i et minuts tid, til det begynder at dufte fantastisk.
Kom olie, løg og hvidløg på panden og sauter løgene, til de er bløde.
Tilsæt hakkede tomater og lad det simre uden låg i cirka 10 minutter, til noget af væden er fordampet.
Rør peberfrugt i og smag til med salt og friskkværnet peber.
Slå æggene ud i panden og rør en smule af æggehviden rundt i retten. Sæt låg på panden og lad den stå, til æggehviden er fast.
Drys med feta og bredbladet persille inden servering.
Jeg vil gerne lave det portionsanrettet og i små ramakiner. Hvor mange grader og hvor længe vil du sætte det i ovnen?
Jeg skiftet den en ds tomater ud med en ds. Kikærter det virke rigtig godt
Skal man smage til med salt og peber, eller er det meningen feta-osten står for den salte smag
Godt du spørger, det må være sprunget ud af opskriften og er fluks med igen nu :)
du skriver ikke noget om fete selvom det faktisk ser ud som om du har drysset det henover (hvilket er superlækkert)
Du har helt ret, det er kommet til senere da jeg tog nye billeder men glemte at rette teksten :) Det er tilføjet nu, er nemlig super lækkert :)
Damn, du er en smuk kvinde, og hvilken fantastisk mad du kan lave.
Hvad vil du anbefale i stedet for peberfrugt (som min mand ikke kan tåle)? Kan være bange for at squash vil være for smagsneutral… Champignon eller blomkål måske…?
Tak for en skøn blog, go’e opskrifter og masser af inspiration ?
Jeg ville vælge squash, og champignon vil helt sikkert også være lækkert til. Derudover kan du måske tilføje 2 spsk finthakket soltørrede tomater
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡
Kh AC
I stedet for at komme panden i ovnen, og hvis man ikke har små ramakiner, kan man så ikke bage det hele i et ovnfastfad? :)
Jo, det er jeg sikker på at du fint kan lykkedes med :)
Mange tak for svar. Glæder mig til at smage det :D
Kan det laves dagen i forvejen og varmes igen? Fx hvis man har travlt om morgenen? ?
Smager det godt kold?
Det kan det sagtens. Jeg ville så vente med at komme ægget i, til når det varmes op igen
-og den smager dejligt kold også :)
Wauw det lyder lækkert. Den må på listen til weekendens morgenmad. De kolde dage skriger på lune retter og masser af krydderier. :)
Helt enig :)
God fornøjelse med den i weekenden
Mums. Du satte mig lige tilbage i tiden. Vi har engang holdt israelsk nytår (med en israeler), som lavede denne ret til os – og så fik vi nogle gode pølser på grillen dertil.
Perfekt opskrift, det er sådan Shakshouka skal smage!
Dejligt at høre :)
Åh, hvor hyggeligt! Mad med gode minder, det er altså skønt! :)