Scones


Vi har spist scones og den lækre traditionelle engelske afternoon tea servering adskillige gange – både herhjemme hos os selv og på skønne steder, når vi har været ude at rejse.
Scones er et helt fast indslag i sådan en servering, med små sandwich og kager til – men de er virkelig også alletiders serveret alene med flødeskum (eller clotted cream) og god syltetøj. Og så naturligvis en kande god te til.
Jeg har eksperimenteret mig frem til den helt perfekte opskrift, som ganske enkelt er blevet til de bedste scones jeg nogensinde har smagt.
Her får du min opskrift på de lækreste hjemmebagte scones …
Arbejdstid 10 min.
Antal 8 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Scones
- 180 g hvedemel
- 30 g sukker
- 0,50 tsk flagesalt
- 1 tsk bagepulver
- 70 g smør, koldt
- 1 dl kærnemælk
- 4 spsk piskefløde
- Til pensling
- 1 æg, sammenpisket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
Alle de tørre ingredienser røres sammen i en skål og derefter smuldres smøret i blandingen.
Når det er blandet godt, så samles dejen hurtigt med både kærnemælk og fløde.
Der skal endelig ikke røres i dejen, den skal blot samles hurtigt
Tril dejen ud på en bordplade og stik scones ud med et lille glas eller en rund udstikker. Dejen vil sikkert klistre lidt til bordpladen, og så bruger man blot en kniv til at skære den lille scones fri. Der skal endelig ikke bruges mere mel!
Sæt scones på bageplade med bagepapir, pensl dem med sammenpisket æg og bag i ovnen ved 175 grader varmluft i 12-14 minutter.
Nyd de lækre nybagte lune scones – de er allerbedst når de er helt friskbagte
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Undskyld. Jeg troede kun der var meget få kommentarer. Der er svaret på mit spørgsmål om fryseegnethed som ikke er en mulighed, kan jeg læse. Tak
Mvh
Vita
Tak for endnu en opskrift.
Er scones fryseegnede? – og hvis de er, hvilken optøningsmetode er så bedst?
Mvh
Vita
Hej:)
Jeg er stor fan af denne opskrift, som jeg har lavet mange gange. Men jeg undrer mig over at alle ingredienserne står angivet i gram. Plejer de det? Min datter lavede dem i dag og de blev alt for salte, men det er lidt svært at måle 5 gram af🫣
Vh Mathilde
Jeg tror du har læst forkert i opskriften. Der skal ikke 5 gram salt i, men ½ teske :)