Sandwichbrød


Sandwichbrød til madpakkerne og udflugterne ud i den dejlige danske natur.
Det er så lækkert med sådan et stort saftigt sandwichbrød, som er nemt at bage og kan skæres ud i lige netop den størrelse der passer til familien.
Man kan også bruge brødet som et paninibrød og det er lækkert at lave skønne hjemmelavede toasts af. Når jeg bager brødet til toast undlader jeg at drysse frø og kerner på brødet inden bagning.
Prøv også: min opskrift på de lækreste pølsehorn >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sandwichbrød
- 7 dl vand
- 10 g gær
- 2 spsk hørfrø
- 50 g græskarkerner
- 1 spsk sukker
- 150 g rugmel
- 2 tsk salt
- 700 g hvedemel
- Drys
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk hørfrø
- 2 spsk sesamfrø
- 1 tsk blå birkes
- 1 spsk solsikkekerner
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør gær ud i vand til det er opløst. Rør derefter hørfrø, græskarkerner, rugmel, sukker og salt i.
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt under æltning til dejen er blød, elastisk og smidig. Rør gerne dejen på røremaskine i 10 minutter ved mellem hastighed.
Kom dejen i en skål, læg et rent klæde over og lad den hæve i køleskab til næste dag eller mellem 10-18 timer i køleskabet.
Beklæd en stor bradepande (42×35 cm) med bagepapir. Rul den køleskabskolde dej på et meldrysset bord med en meldrysset kagerulle, til en firkant på størrelse med bradepanden. Kom dejen i bradepanden, pensl med olie og drys frø og kerner over.
Læg et rent klæde over og lad dejen efterhæve 2 timer på køkkenbordet.
Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 17-20 minutter.
Køl af på en rist og skær i 12 firkanter til sandwich.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej!
Hvad vil du anbefale ift. frysning? Jeg vil gerne bage en masse til madpakker, og så bare tø op efter behov. Tror du, man kunne nøjes med at tø dem op i brødristeren til brug?
Hej Bjørk
Det kan du sagtens. Blot lad dem tø i 15-30 minutter på køkkenbordet inden du rister dem, eller brug en lav varme på brødristeren hvis din har den funktion.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Savner fremgangsmåden med bagetid og antal brød til ét stort sandwichbrød.
Hej Jane
Mener du opskrift på et brød ala toastbrød: https://www.valdemarsro.dk/toastbroed/ – eller ?
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg har netop lavet denne dej, som er kommet i køleskabet til i morgen.
Jeg synes dog at dejen var meget tynd og puttede derfor også noget mere mel i, end hvad opskriften siger (jeg brugte Valsemøllens hvedemel med 25% fuldkorn).
Hvordan skal konsistensen på dejen være, når den sættes på køl?
På forhånd tak for svar!
Mvh. Kristina
Hej Kristina,
Hvis der kommer mere mel i, så er der stor risiko for lidt tørt og kedeligt brød. Dejen skal gerne være meget blød, elastisk og smidig – den vil sætte sig under hævning og i køleskabet.
Kh Ann-Christine