Sandwichbrød
Sandwichbrød til madpakkerne og udflugterne ud i den dejlige danske natur.
Det er så lækkert med sådan et stort saftigt sandwichbrød, som er nemt at bage og kan skæres ud i lige netop den størrelse der passer til familien.
Man kan også bruge brødet som et paninibrød og det er lækkert at lave skønne hjemmelavede toasts af. Når jeg bager brødet til toast undlader jeg at drysse frø og kerner på brødet inden bagning.
Prøv også: min opskrift på de lækreste pølsehorn >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sandwichbrød
- 7 dl vand
- 10 g gær
- 2 spsk hørfrø
- 50 g græskarkerner
- 1 spsk sukker
- 150 g rugmel
- 2 tsk salt
- 700 g hvedemel
- Drys
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk hørfrø
- 2 spsk sesamfrø
- 1 tsk blå birkes
- 1 spsk solsikkekerner
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gær ud i vand til det er opløst. Rør derefter hørfrø, græskarkerner, rugmel, sukker og salt i.
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt under æltning til dejen er blød, elastisk og smidig. Rør gerne dejen på røremaskine i 10 minutter ved mellem hastighed.
Kom dejen i en skål, læg et rent klæde over og lad den hæve i køleskab til næste dag eller mellem 10-18 timer i køleskabet.
Beklæd en stor bradepande (42×35 cm) med bagepapir. Rul den køleskabskolde dej på et meldrysset bord med en meldrysset kagerulle, til en firkant på størrelse med bradepanden. Kom dejen i bradepanden, pensl med olie og drys frø og kerner over.
Læg et rent klæde over og lad dejen efterhæve 2 timer på køkkenbordet.
Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 17-20 minutter.
Køl af på en rist og skær i 12 firkanter til sandwich.
Savner fremgangsmåden med bagetid og antal brød til ét stort sandwichbrød.
Hej Jane
Mener du opskrift på et brød ala toastbrød: https://www.valdemarsro.dk/toastbroed/ – eller ?
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg har netop lavet denne dej, som er kommet i køleskabet til i morgen.
Jeg synes dog at dejen var meget tynd og puttede derfor også noget mere mel i, end hvad opskriften siger (jeg brugte Valsemøllens hvedemel med 25% fuldkorn).
Hvordan skal konsistensen på dejen være, når den sættes på køl?
På forhånd tak for svar!
Mvh. Kristina
Hej Kristina,
Hvis der kommer mere mel i, så er der stor risiko for lidt tørt og kedeligt brød. Dejen skal gerne være meget blød, elastisk og smidig – den vil sætte sig under hævning og i køleskabet.
Kh Ann-Christine
Lyder lækkert – men kan man bruge andet end hørfrø og græskarkerner inde i brødet, da min teenager er lidt “forskrækket” for netop de typer? :-D
Ja, det kan du sagtens. Du kan erstatte med andre frø, kerner, nødder eller blot undlade det – alt efter smag og behag.
Kh Ann-Christine
Du skriver der bliver12 sandwichbrød – du skriver dog ikke at de 12 udskårne brød fra bagepladen skal halveres – men er det ikke sådan du har tænkt?
Mvh Bente
Hvert sandwichbrød flækkes inden det fyldes med fyld – lige som med fx burgerboller :)
Kh Ann-Christine
Det prøver jeg – tak for hjælpen
Hej Ann-Christine
Jeg har lige bagt sandwichbrødet, og det blev helt vildt godt – nu står den på clubsandwich til aften. Mit eneste problem er, at når jeg skar brødet ud faldt rigtig mange kerner af. Skal man trykke dem ned i dejen eller hvad gør du? Når jeg køber en sandwichbolle sidder kernerne rigtig godt fast og det smager jo dejligt.
Ha’ en dejlig dag!
Hej Ellen
Hvor er det dejligt at høre! Du kan prøve at pensle med æg i stedet, så sidder de endnu bedre fast.
Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig også ♡
Kh Ann-Christine