Samosa
Lækre sprøde samosa med kartofler, løg og ærter er en klassiker i det indiske køkken.
Jeg kommer gerne ekstra grønt i de sprøde trekantede hapsere og i denne opskrift er det blomkål som smager godt og mildt sammen med de lækre krydderier og passer perfekt til kartoflerne og ærterne. En skøn måde at få lidt ekstra grønt ind i måltidet.
Jeg servere gerne en skøn myntedip og min skønne indiske salat til samosa
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Samosa
- 200 g blomkål, skåret i små buketter
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 knivspids cayenne peber, (kan undlades)
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk stødt koriander
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 300 g kartofler, kogte, kolde og groft most
- 150 g frosne ærter, eller friske
- 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
- 1 pakke filodej
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 3 spsk olivenolie, til at pensle med og stegning
- Myntedip
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 2 håndfulde frisk mynte
- 2 håndfulde frisk koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 øko lime, saft og fintrevet skal
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 2 lime, skåret i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog blomkålsbuketterne i en gryde med kogende vand i 2 minutter og hæld vandet fra.
Varm olie op i en pande og sauter løg og hvidløg, tilsæt krydderier og fintrevet ingefær og rør godt igennem. Tilsæt derefter kartofler, den tilberedte blomkål, ærter, mynte og smag til med salt og peber.
Skær filodejen ud i rektangler på ca. 12 × 20 cm og pensl filodejen med olie på begge sider.
Læg 2 spsk fyld i et hjørne og fold hjørnerne sammen omkring fyldet, så det danner en trekant.
Fold igen et par gange, til der ikke er mere dej, og hver samosa har et par lag filodej.
Varm ovnen op til 200 grader varmluft. Pensl samosaerne med olie og bag dem i den varme ovn i ca. 15 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Dressing
Kom alle ingredienserne i en blender og kør til det er en ensartet dip. Smag til med mere salt, peber eller lime alt efter smag og behag.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Skal kartoflerne mv. Moses når de har været på panden? :) eller hvad gør du der?
Hej Kenneth
jeg tilbereder og moser dem groft inden, se under ingredienslisten
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej AC
Masser af inspiration til lækkerier hos dig, skønt!
Tror du man kan lave dem feks dagen før og lægge på køl – stege/bage dem på dagen lige til servering? Eller er det bedre at lave dem færdige direkte fra frost?
Mvh Gitte
Hej Gitte
Mange tak for din søde hilsen.
Jeg har ikke prøvet andet end at lave dem straks, så det må komme lidt an på en prøve at teste det af.
Kh Ann-Christine
Hej :) ved du, om man kan fryse samosaer ? Hvis jeg folde dem og kommer i fryseren og så bare tager det antal ud af fryseren som jeg skal bruge af gangen ?
Og hvordan bliver kvaliteten ?
Jeg kan se i kommentarfeltet at andre læsere skriver de har fin succes med at fryse dem
Kh AC