Saltmandler med rosmarin
Saltmandler er lidt af en favorit snack herhjemme – det er nemt og hurtigt at lave og det behøver ikke kun at være mandler vi bruger, men kan snildt tilberedes med andre nødder også. Min favorit er enten ren mandler eller en blanding af cashewnødder og mandler – perfekt til et glas rødvin fredag aften, til en skøn cocktail eller som en del af en tapas anretning.
Jeg har tilføjet finthakket rosmarin til de saltede mandler. Tre ingredienser og så har man en toplækker og stadig sund snack.
Prøv også: opskrift på 3 x popcorn med smag >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Saltmandler med rosmarin
- 150 g mandler
- 0,50 tsk flagesalt
- 0,50 dl kogende vand
- 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skyl mandlerne grundigt. Opløs salt i vandet og vend mandlerne deri.
Fordel mandler og vand ud på en bage plade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 150 grader varmluft i 15 minutter, til vandet er fordampet, og mandlerne er sprøde. Lad dem køle af på bagepladen.
Drys finthakket rosmarin over mandlerne og server når de er afkølet.
Opskriften giver ca 2 dl
Spændende med rosmarin, som jo i sig selv giver en dejlig smag!
Jeg tænkte dog på, om det når at afgive smag, når det først tilsættes til sidst?
Har du prøvet at blande rosmarinen i saltvandet og bage det med i ovnen? Det bør vel afgive mere smag til mandlerne.
Hej Michael
Det er så lækkert med rosmarin til saltmandler. Det fungere glimrende at tilsætte den friske rosmarin til sidst, du kan også vende det med fra start, og så kan man lige fint bruge tørret og frisk rosmarin.
Kh Ann-Christine
Første opskrift der ikke dur for mig.
Der er virkelig mange lækre opskrifter på salte mandler, denne er desværre ikke een af dem. De skrumper og taber skallen i forhold til dem der ligger i blød 20 min og bages uden vandet ved.
Hej Camilla
Det du beskriver har jeg aldrig oplevet, så det lyder lidt mærkeligt.
Hvilke mandler bruger du?
Kh Ann-Christine
Nem opskrift som jeg fulgte til punkt og prikke. Men desværre blev mine mandler ikke sprøde, men bløde. Øv. Gav dem ellers lidt ekstra tid i ovnen. Kan man på nogen måde redde dem?
Det kan ske hvis mandlerne ligger for længe i vandet. Prøv at se om din ovn har en tørrefunktion (det har en del nyere ovne) og så kan de evt tørres ved 50 grader.
Kh AC
Jeg er stor fan af dig og dine opskrifter. Har aldrig oplevet, at det slog fejl……. opskrifterne er gennemprøvede, velsmagende og dejlig krydrede.
Men denne opskrift på saltmandler fungerer ikke for mig.
Jeg fulgte din opskrift, men mandlerne blev alt for salte og uspiselige .
Næste gang vil jeg prøve at hælde saltvandet fra inden de kommes i ovnen.
Tak for din hilsen, det er dejligt at høre du er glad for mine opskrifter.
Kan du have fordoblet portionen eller mere? Vi synes nemlig de bliver helt perfekte, så det lyder som om noget kan være gået galt :)
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg vil gerne lave en stor portion til knap 30 gæster. Hvordan tror du, det bliver bedst? Hvor mange tror du, jeg skal lave?
Tak for dine dejlige opskrifter og dine søde anekdoter <3
Hej Marianne,
jeg tror det vil være okay at beregne 25 g pr person – alt afhængig af hvad der ellers serveres.
De laves blot i ovnen som beskrevet :) Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Nu spørger jeg nok lidt dumt, men hvis jeg nu laver dem af et helt kilo mandler, så skal jeg bruge en liter vand… Lader du dem dryppe lidt af, inden de kommer på bagepladen?
Hej Marianne
Du har helt ret! Beklager jeg ikke havde været vaks på den :)
Jeg ville bruge 2-3 dl vand, samme mængde salt og hvis du oplever der er for meget vand i bradepanden så hæld en smule fra inden det bages.
Kh AC
Tak skal du ha` Ann-Christine! Dejlig første-advents-weekend til dig og dine <3
Lyder som en lækker opskrift. Kan de mon holde sig i en tæt lukket plastic bøtte i 3 uger?
Ja, det vil jeg tro de fint kan :)
Lyder rigtig lækkert. Kan det passe der kun skal 1 tsk salt i?
Jeg synes det er rigeligt, for er ikke vild med når de er for salte.
– men det er jo smag og behag :) Og du må endelig bare justere op, hvis du synes de trænger til mere salt
Hvor er de bare lækre ud! Jeg elsker salte mandler, men jeg har aldrig prøvet at putte rosmarin i. Det glæder jeg mig til at prøve. God weekend :)
Jeg er så vild med smagen af rosmarin, så kan varmt anbefale det :)
God weekend til dig