Saltkarameller – flødekarameller
Hjemmelavede saltkarameller er så lækre og virkelig hyggelige at lave.
Bløde, søde og med en overraskende saltsmag, som smelter perfekt sammen med den søde flødekaramelsmag. Tænk at man kan lave så skønt og lækkert hjemmelavet slik med få ingredienser.
Jeg bruger også gerne flødekarameller til konfekt, hvor jeg skærer den i små stykker og ruller i marcipan eller til at komme i vanijeis om sommeren.
Prøv også: min opskrift på havregrynskugler >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 40 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Saltkarameller
- 5 dl piskefløde
- 250 g sukker
- 120 g glukosesirup
- 1 spsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en stor gryde og kog det op.
Lad det koge i 35-45 minutter. Mens karamellen koger vil det bruse meget op, så sørg for at der er god plads i gryden.
Rør indimellem i gryden, men ikke for ofte. Når karamelmassen slipper bunden og har en tyk og sej konsistens, samt en temperatur på 120 grader er den færdig.
Drys salt i, rør det rundt og hæld karamelmassen i en beholder på cirka 16×16 cm, foret med bagepapir.
Lad karamellen stå på køkkenbordet og køle af i mindst 3 timer og skær karamellerne ud i den størrelse du ønsker.
Hej! Tak for nogle lækre opskrifter. Opskriften ser dejlig ud – kan jeg mon koge den kortere og få en karamelsauce ud af det eller skal der fifles med ingredienserne for at det får rette konsistens?
Hej Else
Ja, det kan man fint gøre.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind mange tak for svar – det glæder jeg mig til at prøve 😀
Hvilken opskrift kan jeg bruge til og lave cookies ud af for blød karamel? 🤞🙂
Du kan fint komme stykker af blød karamel i denne opskrift: https://www.valdemarsro.dk/cookies/ eller denne: https://www.valdemarsro.dk/cookiesbars-opskrift/
Kh Ann-Christine
De lyder så lækre, dem må jeg prøve. Jeg tænkte på, om du har prøvet at erstatte sukker med brun farin? Overvejer det, da det giver sådan en dejlig brændt karamelsmag :)
Hej Lise
Jeg oplever at den brune farin nemt brænder på i en opskrift som denne.
Kh Ann-Christine
Hejsa :)
I din video startede du med at koge opskriften op på højeste varme trin (9) og skruede ned da det brusede helt op.
Der kan selvfølgelig være forskel fra komfur til komfur, så jeg skal selvfølgelig lære karamellen at kende på mit eget komfur, men jeg ville lige høre hvilket varme trin du brugte til resten af kogetiden så jeg har noget at gå ud fra? :)
Hej Maria-Louisa
Jeg koger den på 4-5 ud af 9, og tjekker den jævnligt. Det skal koge, men uden at bruse for meget op
Kh Ann-Christine
Hejsa,
Hvilken størrelse gryde bruger du. I liter mål?
Og hvad bruger du til at røre rundt i karamellen? En træske eller plastiske?
Mange tak for gode opskrifter.
Tak for din søde hilsen, Anne-Mette
Størrelsen af gryde/kasserolle variere, men omkring 18-20 cm i diameter, og jeg bruger en træske til at røre karamellen med.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Inden jeg kaster mig over en portion karameller så ville jeg høre om jeg kan bruge frossen piskefløde (optøet) eller om fløden skal være I “frisk” tilstand for at kunne lykkes med at lave karamellerne???
Og dernæst ville jeg gerne høre om du har erfaringer med at fryse karamellerne ned, vil det ændre på kvaliteten og konsistensen???
Jeg har faktisk ikke prøvet med fløde der har været frosset, eller at fryse karamellerne ned, så det må jeg være dig svar skyldig på og det må komme lidt an på en prøve
Rigtig godt nytår :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
For det første tusinde tak for alle de lækre opskrifter m.m
To små fif til denne opskrift
Hvis du smider din grydeske ovenpå gryden kan det ikke koge over.
Hvis du smider lidt flagesalt i mens det er ved at koge fremhæver du smagen af karamel og salt så behøver man ikke helt samme mængde salt bagefter (ihvertfald til mit behov)
Jeg er lidt mere over det i forhold til at følge processen og røre i det men er fordi jeg bruger det til fyldte chokolader m.m og er det fantastisk til men tager det nok af lidt før du anbefaler
Hej Morten
Mange tak for din fine hilsen og gode input.
Rigtig glædelig jul til dig
Kh Ann-Christine
Hvor køber du det fine prikkede indpakning til karamellerne…?
Det er købt for længe siden, og var vist fra mærket rice. Men jeg ved ikke om de stadig laver det madpakkepapir.
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Kan de fryses? Har nu lavet dem sindsygt mange gange og der sker et eller andet hver gang, de forsvinder før jeg får set mig om hmmm🤔🤔
Så tanken er at lave dobbelt portion nu og prøve og fryse dem ned evt, så der er til lidt længere tid?
Kender godt problemet, det samme sker herhjemme på mystisk vis ;)
Jeg har ikke testet at fryse dem, men lad mig endelig høre hvordan det går med det.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg lavede denne opskrift sidste jul uden problemer, men i dag lykkedes det ikke. Temperaturen kom aldrig over 105 grader uanset hvor længe det stod, til sidste brændte det på. Jeg kan se der i opskriften på guldkarameller står 100 g glukosesirup og denne 120 g. Hvordan kan det være? :)
Hejsa
Hvis jeg vil lave kaffe-whiskey karameller men med denne grund opskrift. Har du så nogle fifs til hvordan jeg kan tilsætte mere væske og stadig ende med samme lækre resultat.
Har forsøgt at tilføje lakridspulver til samme opskrift og det lykkedes helt fint. Det samme har jeg gjort med chai-sirup, det var også fint, men jeg er bekymret når det er flydende væske som whiskey og espresso – har du nogle tanker om processen?
Mvh, Cindie
Hej Cindie,
jeg har eksperimenteret lidt med det, men har ikke en målfast opskrift klar til dig. Jeg er dog ude i at tilføje ekstra sukker i samme forhold som den ekstra flydende væde. Du må endelig prøve det lidt af og sig til hvis du gør dig nogle gode erfaringer med det :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej 😊
Jeg prøvede at lave karamellerne i går, men da de var kølet af og skulle skæres ud var de meget fedtede, og “svedte” 🙈
Kan det være fløden, der er skilt i processen?
Der var også nærmest et fedtlag på, da jeg prøvesmagte een i dag (efter natten på køl).
Virkelig ærgerligt, for smagen er fantastisk 😊
Mvh Mette
Hej Mette
Jeg tror også det er fløden er der skilt, hvorfor den kan risikere at gøre det skal jeg ikke kunne sige, da jeg ikke selv har prøvet det. Men der sker som sådan ikke noget ved det, andet ned at der vil være overskydende fedt på. Tør det af med køkkenrulle og lad dem tørre lidt på køkkenbordet, så skal de nok blive fine og lækre.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
tak for en god opskrift..er begejstret for smagen og laver karamellerne med jævne mellemrum😋
Vil også gerne lave en lille karamelkerne i mine schokolademuffins og ønsker en lidt blødere konsistens. Ikke flydende, men alligevel lidt sej☺️
Ikke en bid med én klump karamel, men en masse som kan deles ud på flere skefulde, hvis du forstår🫣
Kan du sige mig hvilken temperatur massen behøver, så jeg opnår den ønskede konsistens, tak!🙏🏻
Hej Liselotte
Tak for din søde hilsen, det lyder som en lækker plan med karamellen i muffins.
Jeg ville gå efter en temperatur på 112 grader.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej fra Australien.
Hvor længe kan karamellerne holde? Og skal de opbevares i køleskab for at holde sig, eller er det mere for at de ikke bliver bløde?
Vi vil putte dem i den årlige hjemmebagskurv, vi giver til vores venner.
Hej Vibeke
Sikke en dejlig tradition med en julekurv
Du kan se minimums holdbarhed i opskriften – samme sted som tid, mængde osv. Jeg opbevarer dem i køleskabet, både for holdbarhed og fasthed, men det er endelig at prøve dig lidt frem. De kan fint holde sig ved alm stuetemperatur i et par dage – alt afhængig af om I har en dejlig varm sommer i Australien lige nu :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har lige lavet en omgang med lakrids. Jeg smeltede 1/3 af en æske kingfisher ægte lakrids og rørte det i hen mod slutningen. Det blev virkelig godt.
Uhm det lyder også virkelig lækkert
Kh Ann-Christine
Hej
Tak for mange lækre opskrifter – jeg nyder at kikke opskrifter både her og i bøgerne.
Jeg har lavet saltkarameller, og de skulle have noget mere tid end angivet i opskriften. De ramte 120 grader, men de er desværre blevet hårde som bolsjer (men de smager fantastisk).
Madpakkepapiret er fuldstændig klistret fast i karamellen, så den må skæres fra.
Tog mig derefter tid til at se videoen – og der siger du, at papiret skal smøres med lidt olie! God pointe! Det havde dog været rart at det stod i opskriften
Hej Birthe
Det er tilføjet under tips nu :)
Og dejligt at høre de smager skønt selv om de er blevet lidt hårdere end du ønskede
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej A-C,
Mine flødekarameller er blevet for bløde – kan jeg varme det hele op igen eller er det en dårlig ide?
Mvh Lachris-mor
Jeg vil umiddelbart tro det er en dårlig ide at varme det igen. Men du kan skære karamellen i stykker og vende den i vanilje eller chokolade is. Bage den i en chokoladekage, eller bruge den til Rocky Road konfekt
Kh Ann-Christine
Hejsa
Vil du mene karamellerne egne sig til at blive overtrukket med chokolade og ville jeg da kunne undlade at pakke karamellerne ind?
Glæder mig til at prøve din opskrift.
Ja, det kan du sagtens gøre!
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej
Mine blev hårde som sten kan man smelte dem om med mere fløde?
Har du målt temperaturen med et sukkertermometer?
Uanset, så ville jeg ikke smelte dem igen, men i stedet hakke karamellen og røre den i fx vanilje is eller røre den hakkede karamel i tempereret chokolade til en lækker konfekt.
Kh Ann-Christine
Kan man bruge et almindeligt Stegetermometer?
Det kommer helt an på om det måler præcist og kan måle de høje temperaturer.
Kh Ann-Christine
Hej,
Tak for en god opskrift. Dog skiller massen så smøret er for sig selv. Har du et godt tip? :)
Skiller det i gryden? Så skal det blot røres godt sammen og koges godt igennem.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære AC og andre.
Nu virker det, og trylleformularen var, at når massen var kogt op en enkelt gang, så satte jeg varmen så langt ned, at den netop lige blev holdt varm. D.v.s. jeg brugte “2” på kogepladen.
Efter en god halv time, hvor jeg kiggede og rørte lidt ind imellem, sneg temperaturen sig op på 120 grader, og massen blev god og sej. Men før den blev alt for sej tog jeg den op og lagde den i formen og nu nydes de lækre mundrette stykker til stor fornøjelse.
Kh fra Leon.
Hej, det her er en let og god opskrift, hvor alle burde kunne være med. Men hver gang brænder min karamelmasse på i bunden af gryden, og hvorfor? Jeg har gjort nøjagtig som på videoen, gryden ligner din og jeg har induktion, som du sikkert også har. Tre protioner er nu lavet, og de kan spises, men de første blev for bløde, og den sidste er blevet for hård. Kan du hjælpe?
Prøv med en anden gryde næste gang, det er sandsynligvis blot det der skal til. Jeg har ikke oplevet det brænder på, men der er helt sikkert et par af vores gryder i sommerhuset, hvor jeg godt tror det kunne ske …
Kh AC
Tak, AC.
Jeg har prøvet med to forskellige gryder med samme resultat. Og den ene tog det tre dage med diverse rensemidler at få klar igen. Sikkert min fejl.
Nu prøver jeg en lidt anden metode og hjælper det, så får du den.
Hilsen fra Leon.
Jeg har lige lavet dem for to dage siden og de blev gode! Jeg har før kæmpet med at lave karameller på kondenseret mælk (de måtte ligge i fryseren for ikke at smelte, ikke engang køleskabet var koldt nok) og også to portioner bolsjer er brændt på – men denne opskrift kan man altså godt kaste sig ud i som nybegynder :D
Hej 😃🎄🎅🏻
Hvordan opbevare du dine karameller efter de er pakket ind i madpakkepapir? Mine ligger i en dåse, men papiret hænger fast😬
Bare i en skål i køleskabet, men det bør ikke gøre nogen forskel.
Lader du dem køle af ved stuetemperatur i 3-4 timer før du skærer dem ud? Så oplever jeg ikke de hænger fast i papiret.
Rigtig glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Kan varmt anbefale at komme 2-4 dl espresso i, lige efter opkog. Det giver en dejlig eftersmag af kaffe, men massen skal lige koge lidt længere så vandet fordamper og karamellen kan tykne. Tak for din gode opskrift
Uhm, kaffekarameller det er så lækkert ♡
Tak for din søde hilsen og tip
Kh AC
Har lige lavet saltkarameller efter din opskrift.
Det skulle koge over 2 timer før massen fik den rigtige konsistens og farve.
Nu står det i et fad og køler af og tykner.
Er megaspændt på om de bliver gode.
Du skriver at det er vigtigt at det kommer af varmen lige på det rigtige tidspunkt- det måtte så blive en mavefornemmelse her, da jeg ikke har et termometer….😊👌🏻🎄
Hej Mette,
Hvor er det vildt! Jeg har lige lavet dem selv i denne uge, det tog 35 minutter i gryden … prøv evt at skrue temperaturen lidt højere op næste gang.
Jeg laver dem også oftest uden termometer det kan man fint gøre, når man har en god fornemmelse for hvornår den er klar :)
Håber de blev skønne
rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej det er en mega god opskrift. Jeg tænkte på om man kunne sætte dem i køleskabet hvis man er for utålmodig til at vente i fire timer.
Hej Ann-Christine.
Jeg bruger nogle gange dine opskrifter. Min mand er diabetiker, og jeg laver derfor alt uden sukker, men jeg er i tvivl: Er glucose-sirup sukker-fri? Jeg har noget Fiber-sirup fra Easis, men jeg ved ikke, om det kan bruges i stedet.
Tusind tak for alle de fine opskrifter, hvoraf mange kan laves sukker-frit.
Hej Sheila
Hvor er det dejligt du har glæde af mine opskrifter.
Glukosesirup er ikke sukkerfrit, for det er ren sukkersirup. Jeg har ikke prøvet med det produkt du skriver, så skal ikke kunne sige hvordan det virker, men det eer da forsøget værd.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge lys sirup?
Min søn Viktor på 7 år spurgte mig, om det ville blive til “snickers”, hvis jeg puttede saltede peanuts i med chokoladeovertræk? Men hvor mange gram skal der så i, og vil det mon smage godt med overtrækschokolade?
Gode julehilsner
Karin
Ja, det kan du sagtens. Brug bare mængde som du synes det passer fint, det behøver ikke være så nøjagtigt :)
Du kan også komme små skumfiduser på.
Kh AC
Skal de opbevares på køl?
Det kommer lidt an på hvor længe du skal opbevare dem. Mere end et par enkelte dage, så plejer jeg at sætte dem på køl.
Kh AC
Hej Anne Christine,
Jeg fik lavede nogleflødekarameller, nogle med salt og nogle med mint. I starten kogte den over men fik den så hældt over i en gryde med højere kanter.
Mit mellemlægsparpir var ikke så fint som dit men de blev fine alligevel.
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, det er dejligt at høre :)
Kh Ann-Christine
Hvor lang tids holdbarhed har karamellerne fra man har lavet dem?
Hej Magrethe
Det står i opskriften, øverst :)
Kh AC
Hej! Tak for mange gode opskrifter 🙂 denne glæder jeg mig til at prøve. Er der forskel på om man bruger hvidt sukker eller økologisk rørsukker? Jeg bruger som regel sidstnævnte, men ved ikke om det gør en forskel her?
Mvh Astrid
Hej Astrid,
jeg synes begge dele fungere fint til denne opskrift, men rørsukker har generelt en lille tendens til at brænde lettere på, så du skal holde lidt ekstra øje med det.
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej,
Nu har jeg ikke læst hele kommentarsporet, og misser måske noget der, men i opskriftens ingredienser står 1 spsk (= spiseske?) flagesalt og senere et nip flagesalt. Hvornår skal hele spiseskeen bruges??
Eller misforstår jeg noget?
Med venlig hilsen Teit
Halløjsa.
Så lækre karameller her.
Jeg vil spørge om det er muligt at købe piskefløde evt på tilbud, smide karton i fryser og så tø det op når man skal koge karamel, og bruge det? Risikerer man at det skiller og ligner en gang opkast, eller kan optøet fløde sagtens bruges til karameller??
Hej Karina,
jeg har ikke prøvet at lave karamel af piskefløde der har været frosset. Det kan jo godt gryne en smule efter optøning, så skal ikke kunne sige om det duer til karamel
Kh AC
Hej det er en lækker opskrift. Du taler i videoen om forskellige konsistenser. Har du en temperatur til den konsistens flødekaramel som du laver i videoen? 😊 på forhånd tak!
Vh. Christina
Hej Christina,
jeg laver den snart igen, så skal jeg nok lige måle og opdatere opskriften :)
Kh AC
Jeg lavede dem her den anden dag, og hold da op hvor er de gode. LIGE som jeg elsker flødekarameller. De skal absolut prøves igen!
Hvor har du købt det “papir” til at pakke dem ind i?
Hvor er det dejligt at høre :)
Papiret er vist nok fra rice.
Kh AC
Nu har jeg prøvet at lave dem et par gange, og de smager jo HJERNEDØDT godt!
MEN; hvordan faen får du kogetiden så langt ned?
Mit komfur går til 9, og jeg har hhv. forsøgt på både 6 og 7, men jeg kan lavest komme ned på 120 minutters kogetid.
Hvad gør jeg galt? For hvis jeg sætter temperaturen op, så koger det jo helt sindssygt (og brænder på i bunden). ?
Dbh Anne
Hej Anne,
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre.
Måske jeg bruger en større gryde end dig, jo større overflademål på gryden jo kortere tid. Jeg tror det normalt rammer omkring 30-45 minutter her.
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Jeg har netop forsøgt mig med disse karameller, og de smager herligt, men de er virkelig, virkelig fedtede. De er muligvis blødere end ønsket, jeg har lidt problemer med at skære dem ud, men nu har jeg stillet dem i køleskabet og håber det gør dem mere faste. Bliver de mindre fedtede hvis de bliver mere faste, eller tror du det er noget andet der er gået galt?
Tak for altid dejlige opskrifter, jeg har også din pizzadej til hævning.
Mathilde
Hej Mathilde,
Mange tak for din fine hilsen, hvor er det dejligt at høre.
Jeg synes det lyder til at de blot skulle have lidt længere tid, det er ikke så meget der skal til for at gøre forskellen, blot et par minutter.
Kh AC
Hvor ser de dog bare lækre ud!! ??
Mine spørgsmål er bare:
– Skal de være på køl?
Altså når man ikke spiser af dem?
Tænker bare om de smelter, hvis de ikke står i køleskab?
Jeg har nemlig prøvet at lave karameller før, for nogle år siden. Og smagen var også ganske fin. Men jeg pakkede dem ind i mad/bagepapir også i en bøtte og ind i køleskabet. Ligesom du gør.
Men jeg følte slet ikke at de forblev faste, som “rigtige” karameller jo ellers normalt bliver. Og de flød sammen selv om de lå i en bøtte i køleskabet. Og var pakket ind…. Jeg lover dig, det var klistret. Så de røg ud til sidst.
– Bliver dine karameller hårde næsten som bolcher? Eller er de så bløde, at de evt smelter og sidder fast i tænderne? (lidt som mine)? ;P
Hvis de bliver faste, hvor hårde/bløde, vil du så sige de er/skal være? :)
Mine forældre spiser nemlig helst ikke karameller, da de har skrøbelige tænder og er bange for at trække plumper ud osv. ?
Hej Alberte
Mange tak for din søde hilsen :)
Holdbarheden forlænges af at de er på køl, men det er ikke et must!
Når dine ikke blev faste og hold formen, så er det blot et spørgsmål om et par minutters ekstra kogetid, så bliver de hårdere. Når jeg laver karamellerne bliver de faste, og holder formen, men har stadig en blød/sej konsistens, så de kan bides over uden at splintre som bolcher.
Kh AC
Nu har jeg lavet dem to gange og de smager super godt.
Men hver gang har det skulle koge langt længere end de 40 min
Dejligt at høre.
Tiden kan variere alt efter temperaturen + bunden i og omkredsen af gryden
Kh AC
Hvis man koger det (alt) for længe kan man være heldig at få de lækreste flødekaramelbolcher ud af det. En lækker saltet udgave af Werthers Echte ?
30-40 minutter. Måske lidt mere. Jeg bruget 4 1/2 time. Men ok. Resultatet fejler ikke noget.
Har lige lavet en portion
De smager vildt godt
Men men de er blevet lidt for bløde. Kan jeg koge dem igen ??
Venligst lis
Hej Lis,
Måske, det kommer lidt an på hvor bløde de er blevet. Prøv evt at smelte dem ved lav varme og se om det ikke går
Kh AC
Hej.
Jeg prøvede din opskrift i weekenden – men mine karameller blev grynede. :-( Smagen fejlede ikke noget, men konsistensen var ikke rigtig. Hvordan kan det være?
På forhånd tak for svar og god jul. *<|:-)
Venlig hilsen
Mia
Hej Mia,
Mit bedste bud er at der er rørt for meget i gryden undervejs, men det er kun et gæt …
Håber de blev dejlige alligevel, måske lidt fudge agtigt?
Glædelig jul
Kh AC
De er vildt gode… men jeg synes det skal koge meget længere end opskriften siger.
Dejligt at høre :)
Tiden kan variere alt efter grydens bund, overflademål og temperatur
Kh AC
Hvis nu ens karameller ikke sætter sig som ønsket, men bliver til den flydende side, så kan jeg anbefale at bage dem ind i en brownie. Det er så dekadent, at det næsten føles helt kriminelt.
Jeg satte min karamelmasse på køl, skar den ud i firkanter efter bedste evne (selvom den var noget flydende) og lagde firkanterne ned i browniedejen. Hvis karamelmassen ikke kan skæres ud, er jeg sikker på, at det ikke gør projektet ringere, hvis man lægger karamel-klatter ned i dejen med en ske.
Uhm, skønneste tip! Det lyder jo så dejligt og det er sødt af dig at dele det ♡
De er blevet rigtig gode! Men… Nu står vi og snakker om, hvorvidt de kan holde sig helt til juleaften (Hvis vi altså sætter låg på, putter i køleren og ikke spiser dme inden ?). Ved du det?
Skønt at høre og ja, det vil jeg fint mene at de kan, opbevaret på køl.
Kh AC
Hej,
Nu er det lykkedes for mig, og de smager fantastisk!
Men hvor længe tror du, at de kan holde sig gode? :-)
Dét er dejligt at høre!
De kan finde holde sig 1-2 uger
Kh AC
Så fik jeg endelig prøvet denne spændende opskrift?
Nu venter jeg bare spændt på om jeg har lavet karameller eller bolcher?
Hej Jeg prøvede at lave de karameller for anden gang..men på mit komfur skal de have over 1 time..så der er meget forskel på hvilkem komfur man bruger må man nok have lov at sige :-) men de er super gode..valgte godt nok at bruge mørk sirup..det giver en god smag også.
Skøn at høre at de blev lækre :)
Ja, det kommer derudover også an på både grydens bund og omkreds, så der er flere faktorer der spiller sammen. – og lækkert med den mørke sirup, det kan jeg godt forestille mig vil være lækkert.
Kh AC
Sker der noget ved at man blander salt i fra starten af og noget det med?
Nej det sker der ikke noget ved :)
Hvor længe kan saltkarameller holde sig?
Jeg har prøvet at have dem til at stå i 2 uger på køl uden problemer, skal ikke kunne sige om de kan holde længere end det :)
Hej Ann-Christine,
Hvor mon du har fået fat i den fine indpakning til karamellerne? :)
Det er madpakkepapir fra Rice :)
Kh AC
Hej, ved du om man kan varme karamelmassen op igen og starte forfra hvis de er blevet for hårde? ?
Jeg tror du vil få svært ved at få det ensartet i konsistensen efter opvarmning. Istedet kan det knuses og røres i vaniljeis.
Kh AC
Var slet ikke tilfredse med karamellerne i første omgang, alt for seje og umulige at tygge – og tog virkelig længe at koge.
Men efter de har stået på glas nogle måneder er sukkeret krystalliseret og nu er de helt fudge-agtige med kort bid og smuldrer nærmest. Shit de er gode!
Hvor lang er holdbarheden
Omkring 1 uges tid, måske lidt mere :)
Hvorfor så kort? Det er jo sukker med sukker på?
Hej nu har jeg prøvet at lave dem to gange, føret lykkes godt og anden dårligt til bolsjer.
Mit to over 1 time men har også haft den på 2 på mit komfur (ude af 9 niveau) du skriver middel er det 5 på mit? Syntes bare da jeg sat den op på 5 at den bobblede og skummede meget men det måske normalt?
Det må gerne boble og skumme godt – se evt videoen til hvor jeg viser hvordan jeg laver dem :)
Det er til dato de bedste karameller jeg har smagt. Jeg smed en håndfuld valnødder i – det gør dem bestemt ikke ringere sammen med flagesaltet. MEN… Jeg bruger normalt soyamælk til musli og kaffe – så al den laktose har vist givet mig lidt maveondt. ( for det kan jo ikke være pga. for mange karameller – haha ) Kan de mon laves med laktosefri fløde ? Den er jo kun 36%. Har du prøvet ? :)
Hej Helle,
Hvor er det skønt at høre, tak for din søde hilsen ♡
– og mon ikke du godt kan bruge laktosefri fløde, jeg har ikke selv prøvet det – men forestiller mig at det fint kan lade sig gøre. Hvis du gør forsøget, så vil jeg rigtig gerne høre om det giver samme gode resultat :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine, så er den laktosefri version prøvet. Og det virker. Jeg synes jeg oplever, at laktosefri fløde ikke skummer så kraftigt op og risikerer at koge over, som den alm. gør. Det er jo positivt. Den er en anelse blødere end sidst, men den kommer under alle omstændigheder i køleskabet. Jeg tilføjer ud over saltet til sidst også en ordentlig gang valnødder. Det smager himmelsk. Og denne gang i kogetiden har jeg kommet vanilje i – vaniljepulver fra Urtekram. Selve karamellen er knap så kraftig i smagen, om det er fløden, eller fordi den skulle have haft en anelse mere sukker ved jeg ikke, ved du ? Jeg har dog endnu ikke – uanset hvilken fløde, lykkes at koge den færdig på 40 min. Jeg bruger min det dobbelte, men det kan jo selvfølgelig have noget med komfur og gryde at gøre. Så for dem der er intolerante – så brug bare laktosefri :)
Hej Helle
Hvor er det dejligt at du deler din erfaring med den laktosefri variant.
Jeg lavede faktisk selv disse karameller i går eftermiddags, og ift til din kommentar om karamelsmagen, så tænker jeg om det måske kan være at den bliver lidt kraftigere i smagen, hvis den indimellem lige ‘bliver lidt mørk i bunden af gryden inden den røres. Endelig ikke brænder på, men blot lige karameliseres lidt.
Ift kogetiden, så prøv evt med gryde du har med størst diameter, jeg tror det vil forkorte tiden en hel del.
Mange tak for din søde tilbagemelding og inspiration den anden vej – det er dejligt du deler.
God weekend
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg har nu lavet dem for fjerde gang. Jeg er helt forelsket i karamellerne.
De første tre gange har de været helt perfekte omend mine aldrig bliver færdige på under 1,5 time. ?
Denne gang er der dog gået noget helt galt. Hvad der skulle have været de møglækre karameller, er endt som noget der minder mere om fudge. Hvordan sker det lige? ??♀️
Det ved jeg sørme ikke … har du gjort noget anderledes, brugt en anden gryde eller andre råvarer end de tidligere gange.
Har ikke selv prøvet at det sker, så skal ikke lige kunne sige hvad der går galt denne gang.
Kh AC
Tak for svar. ? Ja, jeg har haft brugt en anden gryde og en træske i stedet for en i plast.
Måske det ikke helt kan bære, at blive lavet i større portioner. ?
Ja, måske det også kan være portionsstørrelsen … snup endelig den første gryde og alm portion næste gang, mon den så ikke bliver perfekt igen ♡
Garanteret. ?
God jul!
Jeg lavede karamellerne lige før nytår. Jeg brugte en halv liter piskefløde, stålgryde og en alm. stål spiseske til at røre rundt ( jeg bruger ellers altid træ) . Den skulle koge et par timer før den var god, men det tror jeg skyldes mit komfur – det er lidt gammelt. De blev absolut perfekte.
Halløj, og tak for en fantastisk blog med de lækreste opskrifter.
Jeg har nu prøvet en omgang flødekarameller, men det gik bare ikke. Jeg fik tjekket din video igennem og gjorde det som stod i opskriften.
Alligevel blev det bare noget rigtig øv, den begyndte at brænde på i bunden og var stadig meget fyldende efter 40mins kogning + opkogning.
Hvad gjorde jeg forkert? Vil vildt gerne lave en ny omgang i morgen, men ved ikke hvad jeg gjorde forkert… ?
Det er super svært at sige, men prøv måske med en anden gryde og måske prøv at justere lidt på temperaturen – op/ned efter hvad du tænker virker rigtigst.
Uanset, så brug endelig den karamel der ikke lykkedes som karamelsauce ;) Jeg hepper på at det lykkedes her i weekenden
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh Ann-Chrisitne
Har bare en lille anke i forhold til dine karameller – jeg synes du skulle have brugt Læsø-salt ;)
Men tak for en super god madblog – jeg bruger den ofte og altid med et godt resultat.
Tusind tak for din søde hilsen ♡ – Læsøsalt er også skønt!
Hej Ann-Christine,
Jeg elsker dine opskrifter og har afprøvet flere af dem med success. Men saltkaramellerne.. øv! Efter mere end en time kunne jeg stadigvæk ikke få massen til rigtig at samle sig, så skruede jeg op for varmen og så brændte det hele på.
Jeg har godt nok gas, men det boblede fint i den første lange tid uden dog at nå nok temperatur…. men jeg gad vide om det kan være gryden der er årsagen?
Jeg brugte en ganske almindelig gryde, kan det virkelig gøre så meget for varmen?
Jeg håber, at du kan komme med et svar inden jeg investerer i en anden gryde, de rigtig gode er jo meget dyre og jeg vil nødig ødelægge sådan en
Mvh og TPF
Esther
Har du mon set videoen til opskriften hvor jeg viser hvordan jeg gør, måske den kan hjælpe lidt.
Jeg tænker fint de burde kunne laves i en almindelig gryde, da jeg selv har lavet dem i flere typer gryde de seneste par år.
Kh AC
Hej Ann-Cristine,
Mange tak for dit svar
Mon ikke jeg har set videoen! Mange gange :)) jeg må bare forsøge igen måske med en mindre portion til at starte med
… og gas kan være noget mere besværligt at styre med regulering af varmen og det er nemt at give det for lidt eller for meget.. jeg må op på hesten igen :)
Mvh
Esther
jeg krydser fingre ♡
Hvis man er doven og ikke gider pakke ind i plast eller madpapir. Så kan jeg anbefale at putte dem i et tætsluttende glas med rismel. Det fungere super godt og klumper og søder ikke som flormelis.
Sikke et godt tip – tak for at dele det ♡
Det er så rart at vide at man kan skrive, hvis man har spørgsmål, og så er man sikker på at få svar – tak for det <3.
Jeg har nu læst kommentarerne og set videoen flere gange. Jeg har besluttet at give mig i kast med karamellerne som julegaver til hele familien. Smart at det kan bruges, hvad end det bliver blødt hårdt eller helt perfekt, som du siger i videoen. Så er pengene ikke spildt for en fattig studerende ;)
Jeg har lige et par spørgsmål:
Jeg ved ikke, om min gryde er tykbundet eller tyndbundet? Er der fare for at gryden går i stykker, hvis den er for tynd?
Jeg vil gerne lave flere forskellige smagsvarianter. Tror du det ville kunne gå at putte lidt rom-aroma i en portion så det bliver lidt som skildpadder, og har du et bud på hvor meget? Og hvad med hakket mørk chokolade i en anden?
Det er dejligt at høre ♡
Gryden kan umiddelbart fint holde til det, uanset om den er tyk eller tyndbundet, men jeg synes varmen er nemmest at styre når det er en tykbundet gryde.
Jeg er sikker på at det vil være toplækkert med både lidt rom og mørk chokolade. Jeg vil starte med en smule og så tage små stikprøver og smage til, for jeg har ikke et præcist mål du kan gå efter :)
Rigtig god fornøjelse – jeg håber det bliver et skønt projekt ♡
Kh AC
Tak for svar! :) Lige et sidste spørgsmål: Er det bedst at opbevare karamellerne på køl eller ved stuetemperatur, når de er færdige, skåret og pakket ind?
Jeg opbevarer dem gerne på køl, men ved ikke om de holder okay fint ved stuetemperatur også.
Kh AC
Uhh det ser så lækkert ud, jeg prøver lige at lave en portion. Hvor længe kan karamellerne holde sig, hvis man vil lave nogle portioner til jul ???
Jeg vil tro de fint kan holde sig nogle uger (men har ikke haft dem liggende så længe ;) )
Hej Ann-Christine
De ser bare lækre ud :-) Ender de med at blive bløde eller hårde karameller, når de er afkølede?
De bliver faste i konsistensen og ala karamellen i guldkarameller
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Hvor ser det bare fantastisk lækkert ud, dem vil jeg gerne forsøge at lave til næste gang jeg får veninder til kaffe. Har bare et enkelt spørgsmål.. hvor længe kan de holde sig? :-)
Jeg har prøvet at have dem til at stå i 1-2 uger uden problemer, men hvor meget længere end det, skal jeg ikke kunne sige.
God fornøjelse
Kh AC
Hvor lækkert! Ved du hvor læge sådan nogle kan holde? Altså jeg overvejer at lave en julekalender med forskellige karameller men det er jo ikke sjovt hvis de når at blive kedelige inden den 24. December ?
Jeg har ikke prøvet at have dem opbevaret i mere end max 2 uger, så skal ikke kunne sige det med sikkerhed … :) Skøn ide med kalenderen♡
Hej, jeg savner lidt om opbevaring og holdbarhed i dine lækre opskrifter på f.eks. karameller, konfekt og lign.
Du spørger endelig bare når du er i tvivl :)
Disse opbevares gerne i en småkagedåse og kan holde sig minimum en uges tid, måske lidt mere.
Kh AC
Jeg har lige forsøgt mig med karamellerne, og de smager rigtig godt! MEN.. de smuldrer helt vildt, og er slet ikke lækre og chewy som dine ? ved du hvorfor de smuldrer, så jeg kan lave dem anderledes næste gang? ☺️
Jeg har ikke prøvet at de smuldre, men tænker at det måske kan være temperaturen der driller?
Har aldrig turde lave karameller selv. Men det tør jeg nu. Totalt lækre karameller – jeg er igang med anden omgang ,som måske skal med på en fodbolds bane imorgen. Kommer an på om vi kan styrre os iaften – mums ??
Hvor er det dejligt at høre!
Virkelig god og nem opskrift !! Er vild med Karamel♡ jeg lavede mine til bare på ca 2×5 og dyppede dem i chokolade ? det var et hit! Ligesom slendrebaren fra Bornholm.
Uhmm, hvor dejligt ♡
Kære Ann-kristine
Du laver altså så mange lækre sager og du er så behagelig i dine videoer.
Har du en fornemmelse af hvor lang tid det kan holde hvis man laver det til crunch?
Pft Christina
Tusind tak, hvor er du sød! Det er jeg glad for at høre :)
Jeg vil tro det fint kan holde 1-2 uger.
Kh AC
Hvad hvis jeg vil have det lidt mere hårder karameller hvad skal jeg så gøre?
De skal blot koge lidt længere, så bliver de hårdere :)
Hvor har du købt bagepapiret, som du pakker karamellerne ind i? ☺️ Jeg kan simpelthen ikke finde frem til noget med mønster på?
Jeg mener det er fra Rice – jeg ved ikke om det stadig kan købes, men mener Nemlig har haft noget … prøv at google “rice madpapir”
♡
Kh AC
Hejsa, de er regtig gode og det er super at der også er en vidio det gør det nemt at forstå. Jeg har lavet dem flere gange. Og har i dag lavet med laktosefri fløde de smager ligeså godt, men vær over dem de skal kun koge ca 1/3 del af tiden?
Det er dejligt at høre – og tusind tak for tilbagemeldingen på laktosefri fløde, måske der er nogen der kan bruge tippet :)
Har ikke tidligere forsøgt mig med hjemmelavede karameller, men denne opskrift er både nem og mega god! Min familie var VILDE med mine hjemmelavede flødekarameller juleaften og de blev simpelthen revet af fadet :)
Saltet giver et ekstra lækkert pift :)
Hvor er det dejligt at høre, Lise.
Mange tak for den fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Jeg har prøvet at lave karamellerne i dag. Først var de meget bløde – jeg kom så mere sukker i, og de blev straks tykkere. Men efter at de er kølet er, er de i stedet blevet til en hård fudge og har slet ikke den der sejhed. Har jeg mon puttet for meget sukker i? Og er det muligt at opvarme massen igen?
Fudgen smager egentlig rigtig godt, men den er meget sød og kompakt i det.
Jeg tror blot du skulle have givet dem mere tid og ikke kommet mere sukker i – se evt videoen hvor jeg viser opskriften på karamellerne og giver flere tips til dem :)
Jeg tror godt du kan varme dem op med mere fløde, men det er ikke testet herfra :)
Okay, tak for svar – jeg vil i morgen prøve at lave endnu en portion ;) Men jeg gik lidt i panik, da min masse efter en time slet ikke lignede den du viste i videoen, da der var gået 30-45 min. Kan det have noget med gryden at gøre?
Ja, det er muligt … det skal jeg ihvertfald ikke kunne afvise :)
Har nu kogt massen i 45 min og den er stadig helt flydende. Hvad gør jeg galt?
Prøv evt at se videoen, hvor jeg viser opskriften. Forhåbentlig kan den hjælpe.
Umiddelbart kan det være fordi temperaturen ikke har været høj nok, så tager det længere tid, men de bliver glimrende tilsidst :)
Wow de er lækre! Er netop i gang med at lave nogle til juleaften ❤️ Hvad for noget glukosesirup har du brugt? Jeg synes, at min karamel er længe om at tykne, kan det mon have noget at gøre med glukosesiruppen?
Rigtig glædelig jul til dig og dine ????
Jeg har brugt en helt almindelig fra supermarkedet – tror den er fra dansukker. Har ikke kunnet finde andre (eller et økologisk alternativ) Men ellers kan det også sagtens være at det er gryden, der gør forskellen. Enten at den er mindre end den jeg har brugt eller har en tykkere bund.
Uanset, så håber jeg at de blev super lækre og ønsker også dig og dine en rigtig glædelig jul ♡
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet dem før, og de smager vildt godt.
Men nu, hvor jeg ser videoen igen, kan jeg huske, at jeg også var i tvivl om saltmæmngden sidst;-)
Du skriver 1 spsk. salt. Jeg bruger også Meldon flager, og nå jeg tager en ‘officiel’ skefuld (altså de de måleskeer – strøget helt flad, så har jeg omkring den dobbelte mængde salt af den, du drysser ud i hånden på videoen…
Jeg er jo bange for at lave den både for salt og for kedelig.
Kan du komme lidt nærmere på, hvad din erfaring siger dig om den perfekte saltdosering??
På forhånd tak og rigtig god jul!
Jeg kommer ca 2/3 af en spsk salt i karamellen og drysser resten over efterfølgende
Mange tak for svar:-)
Hold da helt op, sikke dejlige karameller❤️Jeg er helt glad i låget over at skulle servere så lækre sager for mine gæster juleaften
Tak for det og rigtig glædelig jul
Hvor er det dejligt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen
Rigtig glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Orv karamellerne ser virkelig lækre ud! Jeg kunne super godt tænke mig at prøve dem, men måske med soyafløde istedet for piskefløden – har du erfaringer med det? :-)
Nej, det har jeg ikke testet, så det må komme an på en prøve :)
Hej!
Jeg lavede dine karameller sidste år til jul – også mere end én gang – og elskede dem. Siden da er jeg af sundhedsmæssige årsager stoppet med at spise mælkeprodukter – så mit spørgsmål er, om du har erfaring med at lave dem på en eller anden form for plantefløde/mælk? Jeg tænker umiddelbart fuldfed kokosmælk, soyafløde eller havrefløde?
Jeg har ikke testet det – men det er da forsøget værd at prøve det af :)
God fornøjelse med det.
Kh AC
Dejlige lækre karameller. Lavet 2 portioner
Meget vellykket efter opskrift.
Købte så mere fløde
Karolines økologiske da det var på tilbud,
Men ak
Hvorfor virker det ikke med den fløde?
Det er 2 portion med dette fløde
Og det har smålig boblet i halvanden time nu
Og der sker ikke en dyt, ?
Første gang jeg brugte dette fløde
Blev de også meget underlige,
Hvad dælen er forskellen på piskefløden
Det skal jeg ikke kunne sige …
Oplever selv at der temmelig stor forskel på de forskellige brands af mælk, når mælken skal skummes til kaffe. Men har ikke oplevet det med piskefløde.
Kh AC
Mine begynder helt at “smuldre” når de kommer ind i munden… Hvad gør jeg forkert? For meget eller for lidt tid? :(
Hej Cimmie,
hmm, jeg har ikke prøvet det, men tænker umiddelbart at de måske har fået en smule for lang tid i gryden
Kh AC
Jeg kan se, at jeg skrev en kommentar sidste år ved denne tid (i anledning af en fest, vi holder) med inledninggen “HJÆLP!” ;-)
Nu er vi fremme ved samme fest og jeg er igen havnet herinde. Lidt sjovt;-)
Jf, min kommentar havde jeg tydeligvis problemer med at ramme konsistensen, og fik for hårde karameller. Jeg har læst alle kommentarer igennem, og det virker som om, der er en del, der enten får dem for hårde eller bløde.
Har du et godt tip til, hvordan de ser ud/føles, når det LIGE PRÆCIS er tid til at tage dem af (evt. temperatur? så en kommentar foreslå 121 grader, men har du selv erfaring med det)?
Jeg har også prøvet at lave karameller på kondenseret mælk nogle gange, og de har det også med at drille i konsistensen. Hvad er din oplevelse af forskellen på disse karameller og dem lavet på kond. mælk, hvis du har prøvet?
Endelig – hvor købes glykosesirup? Virker det fuldkommen på samme måde at bruge lys sirup, som nogen bruger jf. kommentarerne?
På forhånd tak for din fantastiske inspiration;-)
Susanne
Hej Susanne,
Jeg vil forslå at du ser videoen til opskriften, forhåbentlig den kan hjælpe: https://www.youtube.com/watch?v=TAOo_C_Jfp0&t=26s
Glykosesirup kan købes i langt de fleste supermarkeder og står ved sukkeret.
Rigtig god fornøjelse og tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Tak for svar, AC;-)
Kan du skrive noget om:
Jeg har også prøvet at lave karameller på kondenseret mælk nogle gange, og de har det også med at drille i konsistensen. Hvad er din oplevelse af forskellen på disse karameller og dem lavet på kond. mælk, hvis du har prøvet?
På forhånd tak;-)
Jeg har ikke lavet dem med kondenseret mælk, så må være dig svar skyldig på den.
Og glemte lige at spørge – hvordan overtrækker du dem med chokolade (er det kun mørk chokolade, der fungerer?)?
Jeg dypper dem blot i tempereret chokolade efter de er skåret ud, – foretrækker selv mørk chokolade, da den lidt bitre mørke smag gør at de bliver perfekt afbalanceret og ikke for søde. Men brug bare den du foretrækker selv :)
Ej, glemte et spørsmål mere…;-) Er det nødvendigt at pakke dem ind, eller kan de serveres i en skål?
De kan sagtens serveres i en skål
Nu er opskriften godt nok lagt op for længe siden, men jeg kan varmt anbefale at lave karamellerne med lakridssalt eller birkerøget salt fra Saltverk. Det giver lige et ekstra lækkert twist ?
Uhm! Det lyder også virkelig skønt
♡ Tak for tippet
Jeg er en sucker efter nemme og gode opskrifter på slik. Denne her vender jeg tilbage til igen og igen – og igen. Tusind tak!
Hvor er det dejligt at høre :)
Tak for din søde tilbagemelding
Kh AC
Mums! Tror du jeg kan bruge alm lys sirup i stedet for glykosesirup? Samme mængde? Tak for en super lækker blog, fantastiske opskrifter og skøn inspiration til næsten alt!
Hov, det har du jo allerede svaret på tidligere i kommentarsporet :) Jeg kaster mig ud i det. God søndag!
Godt du fandt det :)
– og tusind tak for din søde hilsen og pæne ord om min blog – det er jeg virkelig glad for at høre ♡
Kh AC
Hvor mange gram karamel bliver der ud fra denne opskrift?
Det må jeg være dig svar skyldig på – har ikke vejet dem … men jeg vil tro at der bliver omkring +400 g
Det gik ikke så godt… Det er blevet til daim :D
Kan man koge det op igen og tilføje mere fløde?
Ja, det kan du godt – det kan tage lidt tid før de smelter, men med tålmodighed, så går det
Kh AC
Hejsa?
De ser så lækre ude karameller? Min søn kan ikk tåle gluten og glukose sirup er lavet på hvede.. ved du om jeg kan bruge alm lys sirup istedetfor??
Er de hård eller bløde i konsistensen???
Glædelig jul☃
Hej Trine,
Det kan du sagtens, eller bruge honning i stedet.
De er bløde i konsistensen på den lidt seje måde – det er glykosen der gør dem bløde, så det kan være de bliver lidt hårdere i konsistensen ved valg af en anden sirup.
Kh AC
Tusind tak for svar? Jeg har lånt er bolsje termometer, så jeg kan få dem bløde? jeg synes ikk det er fedt når karameller er så hårde at ens tænder ryger ud?
Jeg overvejer også at få fat i sådan et – mest for at kunne sætte nogle temperaturer på i opskrifterne, det kunne være meget rart nogle gange :)
Rigtig glædelig jul ♡
Kh AC
Hej. Jeg har lavet dine saltkarameller igår, og de smager fantastisk… MEN de er ikke blevet stive nok. Jeg kan ikke skære dem skarpt ud, de flyder lidt sammen og er generelt ret bløde i det…? Er der noget jeg kan gøre, tror du? Evt varme det op igen, og koge det 10 min mere? Eller skal jeg bare spise blød karamel, (med ske??)?
Hej Sanne,
Jeg tror egentlig godt du kan varme dem op igen ved lav varme og lige koge dem op når de er smeltet og give dem et par minutter længere.
Rigtig god fornøjelse med det – jeg krydser fingre for at det fungere perfekt :)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Har netop prøvet din opskrift på karameller og de smager super godt. Dog fik jeg kogt dem lidt for længe, da jeg var meget i tvivl om konsistensen – jeg vil helst have lidt seje karameller og har tidligere haft erfaring med, at de skal koge længere end der står i opskriften.
Hvis muligt, kunne jeg godt ønske mig at se en video, hvor du laver karameller og gerne hvordan du overtrækker dem med chokolade (jeg tænker på dine meget runde guldkarameller:-))
Hej Julia,
Mange tak for din hilsen og hvor er det dejligt at de smager godt – trods at konsistensen ikke helt ramte.
Jeg laver gerne en video med disse karameller i det nye år :) Det glæder jeg mig til – og tak for ønsket!
Rigtig god aften til dig
Kh AC
Tak for en fantastisk opskrift! Jeg lod massen varme op til 121grader, og de er intet mindre end perfekte! Brugte islandsk – flagesalt og manden og jeg er hooked ☺️☺️
Jubii, hvor er det dejligt at høre :)
HJÆLP!
Jeg er i gang med at lave disse til vores fest i morgen.
Jeg ville fylde karamellen i chokoladeforme (altså overtrække dem), men karamelmassen er blevet temmelig hård og kan ikke fyldes i chokolader (og virker også temmelig hård til bare at spise.
1) hvad er mon gået galt?
2) Kan jeg gøre noget ved massen for at blødgøre den? Hvis jeg varmer den op, strørkner den vel bare igen? Kan jeg tilsætte noget, der blødgør den?
Bedste hilsner
Hej Susanne,
Jeg tror næsten den bliver for fast til at kunne fylde ordentligt i forme … men det lyder som om den er blevet kogt et par minutter for længe – og det er virkelig ikke meget der skal til. Jeg ville prøve at varme den langsomt op igen og komme mere fløde ved. Blot en spsk ad gangen til konsistensen er perfekt.
Kh AC
Tusind tak for ultrahurtigt svar!!
En smag vi ikke har kunnet glemme…Jeg har lavet karamellerne med min datter for længe siden, og vi var helt vilde med dem. Hun har fødselsdag på fredag og vil gerne have karameller med til at dele ud i klassen. Kan vi bruge sukker istedet for glukosesiru, da vi ikke lige har det? Sensommerhilsen Lisa :-)
Hej Lisa,
Hvor skønt! Og jeg kender det godt ;)
Jeg vil godt mene at du kan lave dem uden glykose, men de bliver nok lidt anderledes – det er glykosen der giver dem den der bløde, sejhed – jeg overvejer lidt om du måske kan prøve med en spsk honning i stedet, hvis du har det? Tror det kan blive ganske godt også
Kh AC
Det virker som om det altid er hos dig jeg havner, når jeg leder efter en opskrift på noget lækkert, sødt.Så tak fordi du deler dine opskrifter! Denne opskrift har jeg prøvet et par gange. Jeg har brugt termometer begge gange og kan da lige dele mine erfaringer. 1. gang gav jeg dem til de var oppe på 122 grader, da det var hvad min svigerinde havde researchet sig frem til, måtte være det rigtige. Jeg synes dog de blev for hårde, næsten på grænsen til bolscher, så 2. gang nøjedes jeg med 120 grader, men der blev de altså lige en kende for bløde. Jeg tror, den gyldne middelvej på 121 grader må være det rigtige til min smag. Bare lige fyi, hvis nogen er mere til termometer-tilgangen :-)
Det synes jeg jo bare er super hyggeligt ;) At du havner her, du er hjertelig velkommen! Og tusind tak for at dele din erfaring og gode tip med termometeret!
Kh AC
Nooooij… De er gode, hold nu fast… Lavede en halv portion i går… De er væk allerede… Så nu står jeg og rører i endnu en portion…. Måske nogle af dem får lidt lakridspulver i ?
Årh, hvor skønt! De er jo så dejlig nemme at lave og god ide at kombinere dem med lakrids – prøv også at overtrække dem med chokolade. Det er næsten som hjemmelavede guldkarameller :)
Hej Ann-Christine!
Jeg vil lige høre, hvor stor den beholder er, du hælder karamelmassen over i? Mål på den, mener jeg. Det er ikke så nemt at ramme en højde på 1-1½ cm, uden en cirkastørrelse på beholderen :-D
Glædelig Jul!
Hej Marie,
Det er så længe siden jeg har lavet opskriften, så det husker jeg desværre ikke præcist, men kan forestille mig omkring 15×20 cm
Kh AC
Hej.
Sikke en lækker blog du har. Jeg har været helt opslugt af dine mange opskrifter de sidste dage?
Jeg forsøgte mig med disse karameller i går, og vil lige dele mine erfaringer? Jeg havde nemlig ligesom så mange andre problemer med at det ikke ville blive fast nok, efter de havde kogt langt over en time. Jeg tror simpelthen, de blev kogt ved for lav varme. I hvert fald skruede jeg en del op for varmen, og så blev de perfekte i løbet af kort tid.
Mvh Line ( der allerede har spist alt for mange karameller)
Fedt du deler din erfaring med dem! Og rigtig dejligt at de blev fine og lykkedes perfekt :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Det er seriøst nogle af de lækreste karameller jeg har fået, har rullet halvdelen af dem i lakridspulver – det blev de ikke ringere af.. :)
Og nu minder du mig så lige om at dem må jeg bare lave igen i år ;) De er nemlig super lækre og rigtig god ide at rulle dem i lakridspulver!
Rigtig glædelig jul
Kh AC
Hej ?
Jeg har også lavet dem – og hold nu op! SÅ lækre ☺️
Ved du noget om holdbarheden af dem?
Mine står i køleskabet.
Vh. Kamilla
Hvor er det dejligt at høre! De holder sig ikke ret længe herhjemme … ;)
De bliver spist alt for hurtigt. Så har aldrig nået at teste hvornår de bliver for gamle, men jeg vil tro at omkring 14 dage
Kh AC
Jubiiiiii!! Har lige været i gang med mit første forsøg med hjemmelavetkarameller og de er bare blevet PERFEKTE:) Det plejer aldrig at lykkedes for mig når jeg kaster mig over sådan projekter, men skal love for at de her lykkedes ??? karamellen kogte dog noget længere tid end 40min, hvor lang tid ved jeg ikke (nåede at bage vaniljekranse i mens) men de er blevet så gode! Nu skal de overtrækkes med chokolade og pakkes fint ind :) tak for endnu en fantastisk opskrift – alle dine opskrifter ender altid med at blive mine ynglings ?
Ihhh, hvor fantastisk! Det er jeg da bare så glad for at høre ♡
Tusind tak for din skønne hilsen
Kh AC
Hej :) har lige prøvet at lave dine karameller Idag og de smager simpelthen dejligt men de er meget bløde – tror du det er fordi jeg skulle have givet dem
Mere ?
Uhm, skønt!
Ja, det lyder som om de skulle have haft et par minutter mere.
Kh AC
Hej,
De er virkelig lækre!
Jeg tænkte på om du måske også kunne lave en opskrift med Salt lakrids karameller.
Måske de her kan friste?
http://www.valdemarsro.dk/lakridskarameller-opskrift-pa-hjemmelavede-karameller-med-lakrids/
Du kan evt give dem et lille drys salt i karamelmassen, det vil være lækkert :)
Super lækre. Jeg gav mine 50 minutter og de blev helt perfekte.
Tak for opskriften.
/Michelle
Hvor dejligt at høre :)
Hej Ann Christine.
Tak tak tak tak. Denne opskrift er mit svar på dette års værtinde gave/ julegave kurv. :)
Jeg fik et link til din blog af en veninde og prøve at lave karamellerne her i weekenden. Og synes selv de blev ret gode i forhold til det er første gang. Jeg synes de er blevet lidt blød og jeg tænker, som jeg kan se du har skrevet til en del andre at koge tiden nok skulle have været lidt længere.
Tak for en super nem opskrift der giver lyst til at prøve flere varianter. Det åbner jo en verden af muligheder. :)
Glæder mig til at udforske din blog og prøve flere opskrifter.
Hej Cecilia,
Hvor er det dejligt at høre du fandt vej hertil bloggen, og ja – der er virkelig mange variationer i sådan en karamelopskrift her, så det er bare at slå sig løs og bruge fantasien :)
Det er dejligt at høre at du har lyst til at gå på opdagelse her på bloggen og i flere af mine opskrifter :)
Kh Ann-Christine
De er helt fantastiske. Første forsøg blev super gode med saltflager på toppen. Jeg har netop forsøgt mig med en portion med en smule lakrids-ekstrakt i massen og et lille drys lakridspulver og guldstøv på toppen. Er spændt på resultatet. Tak for endnu en skøn opskrift, der inspirerer til kreativitet.
Nu får jeg helt lyst til at lave karameller med lakrids og guldstøv!
Uhm, jeg håber de blev gode :)
Hej :)
Sikke nogle lækre karameller. Jeg har lavet dem en gang, og skal lige lov for at det var positiv feedback jeg fik retur :) tusind tak for opskriften.
Men ville lige høre dig, hvordan du gør når du skærer dem ud.
Jeg smurte en lille smule olie på bagepapiret, inden jeg hældte massen ned i formen. Efter 3-4 timer (på køkkenbordet) var det blevet fast, men det var rigtig svært at skære karamellerne ud, fordi det var lidt klistret. Så jeg fik ikke rigtig den fine firkantede form, som du har på dine karameller.
Kan det være fordi jeg ikke har haft sat formen med karamelmassen på køl, eller har jeg mon ikke kogt massen længe nok?
Men uanset hvad, så smagte de fantastisk :)
Vh. Sara
Hej Sara,
Hvor er det dejligt at høre :)
Jeg tror måske det kan være et spørgmål om et par minutters kodetid fra eller til. Der skal virkelig ikke ret meget til, når den er ‘lige ved at være der’. Jeg tror dog også de er noget nemmere at skære når de er kolde.
Kh AC
Hej :) jeg lavede en gang karameller igår, men idag synes jeg de er for bløde. Tror du at man kan varme massen op igen og at den så bliver hårdere?? :)
Camilla
Hej Camilla,
Beklager lidt sent svar, har været en del offline denne weekend :)
Jeg ved ikke om det kan lykkedes at koge karamlemmerne op igen, så det må komme an på en test. Alternativt, så kan du måske overtrække dem med chokolade, for en crunchy overflade.
Kh AC
Hvor lang tid kan karamellerne holde sig vil du tro?? Dejlig blog du har her, har brugt mange af dine opskrifter, og de er altid super gode. Elsker dit glade livssyn som du deler her på bloggen, man kan kun blive i godt humør :) og tillykke med dine bog, tror jeg skal have fingrene i den :)
Tusind tak, Christina :) Det er jeg virkelig glad for at du synes og jeg er jo virkelig glad for at samle alle de små rare ting her på bloggen, så det er særligt skønt at vide at det også skaber glæde hos andre ♥
Jeg vil tro at karamellerne sagtens kan holde sig minimum 2-3 uger, måske længere.
De ser super gode ud! Hvor stor er formen du bruger til afkøling – bare sådan ca?
Jeg er ikke helt sikker på hvilket fad jeg brugte, mener omkring 20×15 …
Hvor ser de lækre ud. Mon man kan benytte kokossukker i stedet og evt. Sirup istedet for glykose?
Vh
Janne
Måske, jeg har faktisk ikke så meget erfaring med hvordan kokossukker opfører sig i sådan en karamel – det må komme an på en prøve. Men lad mig endelig høre om det bliver godt
Kh Ann-Christine
Hvor ser de uimodståelige ud ! De må prøves her når julen kommer nærmere (:
Ellers en utrolig inspirerende blog du har! Kan godt se at jeg har lang vej endnu med min (;
Tusind tak, hvor er du sød :)
Jeg har faktisk lige lavet en ny variant af disse karameller, men lakrids denne gang: http://www.valdemarsro.dk/lakridskarameller-opskrift-pa-hjemmelavede-karameller-med-lakrids/ – har lige prøvesmagt dem, uhmmm ;)
Mums – er i fuld gang med at lave en omgang med lakridsrodspulver i, glæder mig til at smage det færdige resultat.
Tak for en skøn og nem opskrift på en bid af himlen
Uhm, det lyder som en dejlig ide :) Jeg elsker de karameller og er glad for at kunne dele opskriften
Hej, dejlig blog :)
Jeg har for første gang prøvet at lave karameller og det var ikke en succes desværre. Jeg hældte sukker, fløde og glukose i gryden og kogte og kogte (småboblede) men efter en time og 15 minutter var det stadig helt flydende – har du en ide om hvad der kan være gået galt? (kogte i starten med låg på – kan det være kondensvandet fra låget?)
Og nu når det er helt flydende kan man så redde det ved fx at koge det op med ekstra sukker? Læste bare andre der havde haft samme problematik og de mente der var for meget fløde til sukkermængden men tænker du har styr på dine forhold mellem ingredienserne :)
Nå enhver tanke vil være værdsat så forsøg nummer to forhåbentlig bliver mere succesfuldt.
Hilsen nathalie
Hej Nathalie,
Mange tak. Hvor ærgeligt med karamellen. Brugte du denne opskrift? Det er jo altid lidt svært at sige hvad der gik galt, men jeg kan godt prøve at sige lidt om hvad jeg ville gøre anderledes næste gang – eller hvordan jeg ville redde den flydende karamel.
Det kan måske være kondensen fra låget, der har haft betydning, på den måde er der kommet vand i karamellen, hvilket ikke er så godt. Jeg ville prøve at redde den ved at komme lidt mere sukker i og så lade den koge godt op, mens jeg rører konstant rundt.
Ved et nyt forsøg, så kan du måske prøve at skrue lidt op for varmen og lade det koge en smule hårdere. Undlad låget og hvis du efter en halv time synes det er for flydende så kom bare 50 gram sukker mere i. Jeg skal ikke kunne sige om det har betydning hvilken sukker man bruger. Jeg har altid kun økologisk rørsukker, jeg tror umiddelbart ikke det gør en forskel, men skal ikke kunne sige det.
jeg håber det hjælper og at du har mod på at prøve igen. De smager så fantastisk :)
Kh AC
hej AC
Det virkede :) tak for ideen for nu har jeg dejlige karameller – halvdelen af dem har jeg drysset med lakridspulver og frysetørrede hindbær. Det synes jeg også smager skønt :)
God weekend
nathalie
Hej Nathalie,
Skønt at det lykkedes og nu bliver jeg virkelig lækkersulten, for de lyder godt nok lækre!
Kh Ann-Christine
Hej, det er en dejlig blog du har her (:
Jeg vil spørge dig om hvor mange karameller (sådan cirka) du fik ud af opskriften. Jeg glæder mig til at prøve det her hjemme (:
Hej Magrethe,
Tak :)
Jeg kan faktisk ikke præcis huske det. Men mon ikke der var omkring en 50 stykker …
Kh Ann-Christine
Nu har jeg lavet karameller efter din opskrift flere gange, og hver gang har dem, som jeg har serveret dem for, fortalt mig hvor fantastisk de smager – så jeg ville bare sige TAK for en fantastisk opskrift :)
Hej Stine
Hvor er det godt! Dejligt at høre og tusind tak for at du skrev det til mig :)
Kh Ann-Christine
Mums de ser gode ud. Har ikke den bedste erfaring med karamel, men måske man skulle prøve igen :-)
Det kan godt kræve et par forsøg at lave den rigtige karamel. Denne er dog altid lykkedes for mig, håber den har samme succesrate hos dig :)
Hvor lækkert, lige den opskrift jeg står og mangler….:). Tænker på om man kan bruge cellofan til indpakning? Nogen erfaring med det?
Det kan du sagtens. Jeg havde lidt cellofan men vist ikke den rigtige slags for de var lidt svære at pakke fint.
Jeg håber de bliver gode, jeg har planer om selv at lave dem snart igen :)
Super, det prøver jeg. Min første portion fra forrige uge blev for blød, så jeg har lige sat en portion over igen. Så nu håber jeg at jeg får dem kogt godt igennem, så det bliver mere karamel end fudge:). God weekend.
Ja, det er lige det med at ramme den helt rigtige konsistens. Jeg opbevarede mine i køleskabet og vi spiste dem kolde. Næste gang vil jeg nemlig også prøve at give dem bare et par minutter mere
God weekend til dig
Ja, det er du da nødt til ;) Men jeg må lige advare, jeg frygter det er vanedannende … Har allerede tanker om forskellige variationer af karamel :)
Øj, hvor du frister! Det bliver jeg da også nødt til at prøve en af dagene :)
Uhh de ser gode ud. De er hermed blevet tilføjet til listen over ting som skal prøves :-)
Sådan en liste har jeg også, Merete – og den er lang ;-)
Mums det ser godt ud. Det skal 100% prøves en dag..
KH Rikke
Velkommen her, Rikke :) Og rigtig god fornøjelse, de kan varmt anbefales
Tror ikke jeg tør kaste mig ud i det der karamel sjov ;-) men har fået afprøvet din opskrift på iskaffe her i Pinsen og den var bare mums!
Jeg skal vist heller ikke gøre det for ofte, selv om det er fristende at prøve en omgang med pistaciekerner også … Dejligt at høre at iskaffen var et hit
Ej, dem skal jeg helt sikkert prøve!! Jeg har nemlig også forelsket mig i dem fra Karamelkompagniet :-)
Mange hilsner
Birthe
De er fantastiske :)
Hold nu fast det ser godt ud.. -jeg kan slet ikke stå for flødekarameller, så det skal helt sikkert prøves af en dag! Håber resultatet bliver ligeså godt, som dit ser ud :O)
De var faktisk ret nemme, det eneste er at de skal af på det helt rigtige tidspunkt. Måske man kunne bruge et termometer, har jeg hørt noget om – men jeg er mere til at lytte til mine fornemmelser af maden. Lidt mærkelig måske
Åh de ser skønne ud, kære Ann-Christine! :-)
Tak søde Anne, og du har om nogen forstand på søde lækkerier ;-)
Hvor er du altså sej! det vil jeg også prøve. Det er så inspirerende at være på besøg hos dig :)
Du er også sej, Heidi! :) Og tusind tak!
Ej hvor lækkert! Det må jeg da helt sikkert prøve en dag – tak fordi du ville dele opskrift mm. :-)
Det var så lidt, elsker at dele mine små projekter herinde :)
Jeg har lavet dine saltkarameller, kogt 45 min, brugt din opskrift 100 procent, syntes de er for bløde, smelter hurtigt når de kommer i munden. Skal de det. Hilsen ingrid.
Hej Ingrid,
Det handler ikke så meget om kogetiden, men mere om at karamellen skal have den rette temperatur. Vil du gerne have dem endnu hårdere, og knap så ‘chewy’ så kan du koge dem til 130-140 grader, så bliver de mere som karamelbolcher.
Kh AC