Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/saltkarameller/ Julekonfekt Juleopskrifter, Kager og søde sager, Konfekt og slik

Saltkarameller – flødekarameller

Hjemmelavede saltkarameller er så lækre og virkelig hyggelige at lave.

Bløde, søde og med en overraskende saltsmag, som smelter perfekt sammen med den søde flødekaramelsmag. Tænk at man kan lave så skønt og lækkert hjemmelavet slik med få ingredienser.

Jeg bruger også gerne flødekarameller til konfekt, hvor jeg skærer den i små stykker og ruller i marcipan eller til at komme i vanijeis om sommeren.

Prøv også: min opskrift på havregrynskugler >>

Saltkarameller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT45M40
Ingredienser
  • 5 dl piskefløde
  • 250 g sukker
  • 120 g glukosesirup
  • 1 spsk flagesalt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en stor gryde og kog det op.

Lad det koge i 35-45 minutter. Mens karamellen koger vil det bruse meget op, så sørg for at der er god plads i gryden.

Rør indimellem i gryden, men ikke for ofte. Når karamelmassen slipper bunden og har en tyk og sej konsistens, samt en temperatur på 120 grader er den færdig.

Drys salt i, rør det rundt og hæld karamelmassen i en beholder på cirka 16×16 cm, foret med bagepapir.

Lad karamellen stå på køkkenbordet og køle af i mindst 3 timer og skær karamellerne ud i den størrelse du ønsker.