Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/saltkaramel-muffins/ Afternoon tea Cupcakes og Muffins, Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager

Saltkaramel Muffins

Saltkaramel muffins med masser af chokoladelykke og masser af saltkaramel, som altid får smilet frem bare man tænker på det.

Forestil dig en smovset lækker muffins fyldt med chokolade og så gemmer der sig i midten flydende saltkaramel … Jamen altså, det er så godt!
En himmelsk mundfuld og helt fabelagtigt lækkert.

Jeg bager ikke karamellen med, for så risikere man at den flyder ud i kagedejen og jeg synes kontrasten mellem den lækre kagekrumme og den flydende karamel er enestående lækker.

Prøv også: min opskrift på brownie >>

Saltkaramel Muffins
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M12
Ingredienser
  • Saltkaramel
  • 2 dl piskefløde
  • 110 g sukker
  • 50 g glukosesirup
  • 0,50 tsk flagesalt
  • Muffins
  • 1 æg
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 170 g sukker
  • 125 g smør
  • 140 g mørk chokolade, finthakket
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
  • 165 g hvedemel
  • 10 g usødet kakao
  • 1 knivspids salt
  • 1,50 tsk bagepulver
  • Til servering
  • 0,50 tsk flagesalt, til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Saltkaramel
Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en stor gryde og lad det koge op. Rør i det indimellem. Når karamelmassen har en temperatur på 107 grader, er den færdig.

Drys salt i, rør rundt og lad karamellen køle af til stuetemperatur i gryden.

Chokolademuffins
Pisk æg, vaniljesukker og sukker sammen, til det er lyst og luftigt. Smelt smør i en gryde ved lav varme og tag gryden af varmen. Kom den finthakkede chokolade i og rør, til den er smeltet.

Kom chokoladeblandingen, cremefraiche og halvdelen af den grofthakkede chokolade i skålen med æg og sukkerblanding og rør det sammen.

Bland hvedemel, kakao, salt og bagepulver sammen, sigt det i dejen og rør den sammen. Fordel dejen i muffinforme. Drys det sidste chokolade over kagerne og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter, til de er gennembagte i midten.

Lav et lille snit i midten af hver muffin med en skarp spids kniv. Fyld karamellen i en sprøjtepose og sprøjt lidt saltkaramel ned i midten af hver muffin. Afslut med et dryp saltkaramel på toppen.

Drys de færdige muffins med et par saltflager inden servering.