Saltkaramel Muffins
Saltkaramel muffins med masser af chokoladelykke og masser af saltkaramel, som altid får smilet frem bare man tænker på det.
Forestil dig en smovset lækker muffins fyldt med chokolade og så gemmer der sig i midten flydende saltkaramel … Jamen altså, det er så godt!
En himmelsk mundfuld og helt fabelagtigt lækkert.
Jeg bager ikke karamellen med, for så risikere man at den flyder ud i kagedejen og jeg synes kontrasten mellem den lækre kagekrumme og den flydende karamel er enestående lækker.
Prøv også: min opskrift på brownie >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Saltkaramel Muffins
- Saltkaramel
- 2 dl piskefløde
- 110 g sukker
- 50 g glukosesirup
- 0,50 tsk flagesalt
- Muffins
- 1 æg
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 170 g sukker
- 125 g smør
- 140 g mørk chokolade, finthakket
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 50 g mørk chokolade, grofthakket
- 165 g hvedemel
- 10 g usødet kakao
- 1 knivspids salt
- 1,50 tsk bagepulver
- Til servering
- 0,50 tsk flagesalt, til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Saltkaramel
Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en stor gryde og lad det koge op. Rør i det indimellem. Når karamelmassen har en temperatur på 107 grader, er den færdig.
Drys salt i, rør rundt og lad karamellen køle af til stuetemperatur i gryden.
Chokolademuffins
Pisk æg, vaniljesukker og sukker sammen, til det er lyst og luftigt. Smelt smør i en gryde ved lav varme og tag gryden af varmen. Kom den finthakkede chokolade i og rør, til den er smeltet.
Kom chokoladeblandingen, cremefraiche og halvdelen af den grofthakkede chokolade i skålen med æg og sukkerblanding og rør det sammen.
Bland hvedemel, kakao, salt og bagepulver sammen, sigt det i dejen og rør den sammen. Fordel dejen i muffinforme. Drys det sidste chokolade over kagerne og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lav et lille snit i midten af hver muffin med en skarp spids kniv. Fyld karamellen i en sprøjtepose og sprøjt lidt saltkaramel ned i midten af hver muffin. Afslut med et dryp saltkaramel på toppen.
Drys de færdige muffins med et par saltflager inden servering.
Kan jeg bage dem direkte i papirsforme? – jeg syntes ofte muffins driller mig i papirsforme og ikke vil slippe når de skal spises.
Hej Christina
jeg synes de fungere godt både at bage i papirsform og metalform
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tror du man kan putte en guldkaramel i de fyldte muffinforme inde de bages?
ja, det vil være så lækkert!
Kh Ann-Christine
Kan de fryses helt færdiglavede med karamellen i?
Jeg læser de øvrige kommentarer som om at karamellen først skal puttes i lige inden servering – men jeg vil gerne kunne gøre det enten dagen før – eller fryse dem med karamellen i, så de er klar til at spise efter optøning?
Er det muligt?
Mvh Jannie
Du kan godt komme karamellen i dagen før, jeg har ikke prøvet at fryse den med
Kh Ann-Christine
Skal der ikke smør i salt karamellen? Den bliver ikke brun, selv om den er op på 107° vh HJ
Jeg kommer ikke smør i denne, og oplever den er heller ikke så brun, men meget lys karamelfarvet, som på billederne.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge noget andet i stedet for creme fraiche? 😊
Græsk yoghurt vil også være godt :)
Kh Ann-Christine
Kan de laves en dag før og lægge karamelen i på dagen? eller kan færdig produktet puttes i køleskabet?
Hej Poul,
Du kan fint lave kagerne dagen før og først fylde karamel i dagen efter
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan de bruges til babyshower med frosting og pynt ovenpå, eller skal de være lune når de serveres?
Jeg servere dem ikke nødvendigvis lune, så de kan fint laves til en babyshower med frostning og pynt
God weekend og rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vi er igang med at prøve dem… men er blevet i tvivl .. i teksten står der man skal blande mælk i.. men der står ingen steder hvor meget …
Skal man bare springe mælk over så?
Mvh
Signe
Det var en tastefejl og er rettet nu.
God fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
De ser vildt gode ud!
Jeg er ikke helt sikker på hvordan snittet skal laves. Skal jeg “prikke” et hul ovenfra med kniven?
På forhånd tak for hjælpen fra den forvirrede ;-)
Ja, præcis!
Rigtig god fornøjelse
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Lyder som lækre muffins. Kan man putte chessefrosting med karamelsmag på eller bliver det for meget.
Mvh Conny
Uhm, prøv det endelig af :) Lyder lækkert
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
vildt lækre! vi var to 12 årige piger der prøvede at lave den, og de var vildt nemme at lave! :)
Dejligt at høre! Tak for jeres søde hilsen
Kh AC
Mums, skal helt sikkert laves i weekenden
God fornøjelse ♡
Kh AC
Skønt at høre! Måske kan det være forskellen på ovne, der har drillet, det er så dejligt at høre de blev skønne :)
Tak for din fine tilbagemelding på opskriften ♡
Kh AC
Hej :)
Jeg vil gerne servere disse lækre muffins til en middag på lørdag, og satser på at kunne lave dem inden gæsterne kommer :) Er det mon muligt at bage dem om formiddagen og så blot lune dem lidt lige inden de skal spises? Og skal 2. omgang karamel i så fald først sprøjtes i når de er blevet lunet? Tænker de vil være så lækre lune med en klat vanilleis til :)
Ja, det kan du fint gøre. Du kan komme karamel i både når de er klar eller inden de lunes, så karamellen er lidt lun
Kh AC
Har lige bagt dem i dag. Havde en dåse kondenseret mælk der allerede var kogt til karamel – det brugte jeg til at dryppe/sprøjte i dejen inden de blev bagt. NØJ de smager godt.
Uhm, hvor dejligt ♡
Kan karamellen laves flere dage forinden? Jeg skal bage dem fredag men tænker om jeg fx kan lave karamellen tirsdag og bare have den stående på køl?
Ja, det kan den sagtens :)
Mums de ser gode ud – helt sikkert morgendagens barselsprojekt! Mon de kan fryses, så man kan lave dobbelt portion?
Hej Susanne,
Ja, det kan de helt sikkert sagtens :)
Kh AC
Jeg har ellers i en del år ikke været så meget til muffins, for jeg synes ofte de blev lidt tørre og kedelige. Men det fik du lige lavet om på med de smukke billeder og denne opskrift.
Meget fristende, så jeg har allerede bagt dem og HOLD NU OP de er gode :-D
Hvor er det dejligt at høre, Henriette :)
Rigtig dejlig dag til dig
De muffins ser ualmindelig indbydende ud.
Jeg har en masse kondenseret mælk stående.
Tror du det vil fungere at lave saltkaramel af det?
Mange hilsner Lisbeth
Dét er de også ;)
Og ja kondenseret mælk vil du sagtens kunne bruge. Smagen er lidt anderledes end denne karamel, men begge slags er jo ganske vidunderlige og perfekte til formålet :)
God fornøjelse
Kh AC