Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/saltkaramel/ Kager og søde sager Smørbart og Syltetøj

Saltkaramel sauce og karamelcreme

Saltkaramelsauce er nemt at lave selv og meget anvendeligt i kager, til is og ikke mindst som smørepålæg til de søde stunder, ferie og weekend morgenbordet i stedet for chokoladepålæg.

En nybagt bolle, smurt med saltkaramel og derefter toppet med bananskiver, kakaonibs og måske med et lille drys rålakridspulver – det er en vinder! Perfekt morgenmadsdessert.

Prøv også: min skønne opskrift på Snickers Kage >>

Saltkaramel sauce
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT20M1
Ingredienser
  • 150 g sukker
  • 1,50 dl piskefløde
  • 1 nip flagesalt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde under middellav varme – rør gerne i det med jævne mellemrum og hav lidt tålmodighed, det kan godt tage lidt tid.

Så snart alt sukkeret er smeltet, røres fløden i langsomt i, mens karamellen koges op.

Når karamellen er kogt lidt ind, så tag en lille prøve med en teske og kom den i køleskabet i et par minutter. Er den for tynd så kog den lidt mere – skulle karamellem derimod blive for tyk, så rør lidt mere fløde i.

Til sidst røres en smule god havsalt eller saltflager i.