Saltede lakridsmandler
Disse saltede lakridsmandler er ganske uimodståelige og passer ret perfekt til et glas godt rødvin fredag aften. Så fredag aften med en portion af dem, et glas rødvin, computeren på skødet og så ellers hyggearbejde i nogle timer, mens børnene sov sødt og Martin var ude og spise en god middag sammen med sin mor og brødre.
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Saltede lakridsmandler
- 200 g mandler
- 1 spsk rålakridspulver
- 2 tsk salt
- 1 dl kogende vand
- til drys
- 0,50 tsk lakridsrodspulver
- 0,50 tsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skyl mandlerne grundigt under rindende vand.
Vend dem med kogende vand, salt og lakridspulver. Lad det stå i en halv times tid og sigt derefter vandet fra.
Kom mandlerne på en bageplade med bagepapir og rist dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter.
Synes det er svært at få dem til at smage af lakrids, hvilken type Lakridspulver bruger du ;)
Jeg bruger rålakridspulver fra Johan Bülow, den er rigtig god og smager af meget :)
Kh AC
Hejsa ?
Valgte dine salt-lakridsmandler, da jeg har erfaring for, at dine opskrifter er gode ?
Jeg er mere glad for salt end godt er, men her var det godt for meget, selv for mig ?
Har set en anden opskrift næsten identisk med din, men med 2 tskf salt i stedet for de 2 spskf i din opskrift.
Er det en fejl eller er du bare mere saltfreak end mig ?
Mange hilsner og god weekend ?
Tak for din søde hilsen :)
Jo, det er da en tastefejl, da vi skrev opskrifterne ind i nyt system til appen!
Jeg beklager og har rettet og strammet opskriften op nu. Prøv blot at skylle den under koldt vand og bag dem igen, så får du det overskydende salt af.
Rigtig god weekend til dig også.
Kh AC
Jeg skal lave denne opskrift inden jul, og kan se i opskriften, at der står rålakridspulver og lakridsrodspulver. Jeg har købt Lakridspulver fra Hedebogård (fra TIGER) er det, der samme?
Jeg kender ikke det produkt fra Hedebogård.
Men forskellen på rålakridspulver og lakridsrodspulver, er at lakridsrodspulver er fintrevet lakridsrod og rålakridspulver er udvundet af saften fra lakridsrødderne.
Kh AC
Tak for hurtigt svar ? jeg prøver mig frem!
Hm… Mine blev kulsorte og smager brændt til trods for 25 min ved 175 gr almindelig ovn.
Man skal endelig holde øje med dem – det kommer meget an på hvilken ovn man har
Det giver bare ikke mening, at jeg giver dem 175 gr som i opskriften plus mindre tid. De var allerede sorte efter 10 minutter.
Men jeg tænkte, at det var lakridsen.
Og nej, jeg havde ikke sat den for højt på temperatur eller lign.
Fuldstændigt som i opskriften bortset fra de 20-30 minutter.
(Og hvorfor skal man, når man svarer på en kommentar til ens eget indlæg, skrive alle oplysninger om navn/ email osv. igen??)
Tusind tak for en dejlig nem opskrift. Jeg søgte efter krydrede mandler, da jeg har to kollegaer, som ikke spiser sukker. Jeg skulle bage kage til de andre kollegaer. Jeg lod mig inspirere af din opskrift, men ville gerne prøve noget med lidt kick i. Jeg lagde dem i salt og det kogende vand i 30 min. Herefter hældte jeg vandet fra, vendte dem i en blanding af 1/4 salt, 1/4 stødt chili, 1/4 stødt paprika og 1/4 stødt spidskommen, herefter bredte jeg dem ud på bagepapir på en plade. De fik 20 min i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft. Mums de blev supergode og var et hit på jobbet.
Uhmm, hvor lyder de altså gode. Dem vil jeg da prøve at lave til Martin og jeg en dag snart.
Tusind tak for tippet!
Kh AC
Hej.
Jeg påtænker at afprøve din opskrift i dag – men helt uden lakrids, da aftenens gæster ikke bryder sig om lakrids. Kan jeg godt det, altså bruge din opskrift, men bare lave det til saltmandler? Eller tror du, at de bliver for kedelige? :-)
Mvh. Julie.
Hej Julie,
Jeg er lige lidt langsom i kommentarfeltet, grundet rejse pt ;)
Men det kan du sagtens, de smager skønt også uden lakrids.
Kh AC
Helt i orden Ann-Christine!
Jeg lavede dem som planlagt, uden lakrids, og de blev ret lækre :-)
Dog lige en lille “undring”, som opstod undervejs: Bruger du groft eller fint salt, dér i det kogende vand? Jeg brugte nemlig groft salt, men efter den halve time lå der rigtig meget salt i bunden af glasset. Men det gør måske ikke så meget?
Jeg plejer at bruge den salt der hedder Maldon. Det er saltkrystaller, som jeg køber i SuperBrugsen. Pakken fåes vist i de fleste supermarkeder – det er min favorit, og den jeg bruger til alt madlavning :)
Jeg synes den ‘smelter’ fint sammen med vandet, men ellers kan du prøve at koge vandet op og så røre salten deri til den opløses. Lad vandet køle lidt af og så blande med mandlerne.
Vil straks kaste mig over opskriften. Det lyder virkelig lækkert. Lakrids er blevet et stort hit hjemme hos os :)
Rigtig god fornøjelse med den :)
Jeg er ny i feltet med lakrids. Hvilken forskel er der på pulver- og rålakrids.
I smag og brug. ??
Hilsen fra Inger
Lakridsrodspulver er nærmest fintrevet lakridsrod. Lidt som hvis man putter lakridsroden i en kaffe- eller krydderikværn. Det er grynet i konsistensen og smager mildt og lækkert af lakrids.
Rålakrids eller lakridsgranulat er lavet af lakridsudtræk, som efterfølgende er dampet ind til hårde lakridsklumper. Det er mere vandopløseligt og smager kraftigt af ren lakrids.
I mange opskifter kan man bruge begge dele, i andre giver det bedst mening at vælge mellem dem. Det er sjovt at lege med, og det er bare at prøve sig frem med hvornår du bedst kan lide den ene eller anden variant.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej! Jeg er også ny i feltet med lakrids, og vil lige høre om man kan nøjes med rålakridspulver?
Ja, det kan du godt :)
Hej igen igen :-)
Stor fan af din blog – og dine skønne opskrifter…. når man er flittig bruger – ja så melder der sig af og til et spørgsmål….
Har gang i gullashsuppen – trods det gode vejr – måske jeg ka´ fryse lidt ?!
Næste projekt – saltede lakridsmandler…. er det korrekt forstået / læst at jeg ska´ bruge rålakridspulver til “vandbadet” (har den fra urtekram) – og lakridsrodspulver til drys / bagning – der er altså forskel på de 2 ting… hvilken lakridsrodspulver ka´ du anbefale?
Laver du også mandler – lige fra posen – rystet med lakridsrodspulver – og wupti – så er de færdige på no time?? – synes det var det jeg læste – korrekt? – ja så ka´ jeg måske bruge den du anbefaler til de – ovenstående – saltede lakridsmandler??
(for det skal være lakridsrodspulver – og ikke rålakridspulver til de hurtige ubehandlede mandler… – ingen særlig erfaring med brug af lakrids…)
På forhånd mange tak – go´ weekend :-)
Mange hilsner
Helene
Hej Helene,
Tusind tak for din søde hilsen :) Og det lyder skønt med gullashsuppe – nu er jeg jo også i Skotland lige pt, og jeg tror at her stort set altid er perfekt vejr til en gang gullashsuppe ;)
1) jeps. – og jeg bruger selv oftest den fra urtekram som jeg køber i Brugsen eller jeg køber den over nettet. Lakridsrodspulver er også fantastisk i smoothies ;)
2) Mandler og lakridsrodspulver – jeps.
Jeg bruger meget både rålakridspulver og lakridsrodspulver, men ja, de bruges lidt forskelligt.
Kh AC
Hejsa
Jeg har lige lavet din opskrift på lakrids mandler og de bliv rigtig gode:)
Ved du noget om opbevaring om de holde hårdheden
Mvh Liza
Hej Liza,
Jeg ved det desværre ikke, for vi laver kun lige så det passer med portionen vi spiser samme dag
Kh AC
Søde Ann-Christine!
Tak for dine altid lækre, inspirerende og hyggelige indlæg og opskrifter ;)
Jeg er simpelthen nødt til at spørge, hvor det fine, stribede tæppe i baggrunden er fra?
God søndag – jeg kan ikke forestille mig andet end at du er blevet storforkælet af dine kære her på Mors dag :)
Hvor er du sød! Selv tak og ja, jeg er blevet dejlig forkælet her i weekenden :)
Tæppet er rent faktisk et tørklæde, et impulskøb i Vero Moda, og da jeg kom hjem med det, viste det sig at være et KÆMPE tørklæde som jeg ville drukne fuldstændig i, så det fungere nu fint som tæppe i sofaen ;) Jeg er i øvrigt også ret glad for de sorte hvide striber.
Kh Ann-Christine
Hej AC,
Dem vil jeg da prøve at lave med det samme, men lige et opklarende spørgsmål.
Er der byttet rundt på lakridsrodspulver og rålakridspulver i ingredienslisten? Er det det ene eller det andet der skal i vandet?
Hilsen Ane
Hej Ane,
Du har helt ret!
Jeg har lige byttet rundt igen :)
Tak og god fornøjelse med dem
Kh AC
Sidder nu og venter spændt på at smage mens jeg kigger ind i ovnen :D
Håber de blev gode :)
Ikke så underligt, du har sommerfugle i maven. Jeg er også helt oppe og køre, hver gang mine artikler i Hebe udkommer, og det er kun artikler – en hel bog? Kunne nu godt tænke mig at skrive en, men det skulle ikke være en kogebog – en krimi med opskrifter måske?
Held og lykke med projektet!
Jeps! Jeg vil gerne læse en krimi med opskrifter :)
Og hvor kan jeg godt forstå hvad du også mener med dine artikler. Det er så fedt at se sine tekster og billeder på nye måder :)
Kh AC