Saltede citroner og andre citrusfrugter
Igår eftermiddags saltede jeg citroner og citrusfrugter, det har jeg haft i tankerne længe – men det er første gang jeg prøver det. I får min fremgangsmåde her. Jeg har kun har set saltede citroner før, men valgte også at komme blodappelsin og grape i, da jeg tænkte at alle citrusfrugter jo måtte kunne bruges. Ja, og så fordi vi ikke havde nok citroner …
Arbejdstid 60 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Saltede citroner
- 4 øko citron
- 2 øko blodappelsin
- 1 øko grape
- 160 g flagesalt
- 1 chili
- 2 fed hvidløg
- 1 dl olivenolie
- 1 liter kogende vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær et dybt kryds i citrusfrugterne og fyld dem med salt.
Kom dem i et tomt og helt rengjort glas, som først lige har været overhældt med kogende vand.
Tilsæt hvidløg, chili, og det resterende salt.
Hæld kogende vand over til det dækker og afslut med olivenolie.
Sæt tætsluttende låg på og lad stå mørkt og køligt i 1-2 måneder.
hej
jeg kan ikke finde opskriften i. app’en?
mvh
Se det var mystisk … den var smuttet og er nu med i appen igen
Tak for at gøre mig opmærksom på det
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Snart glædelig jul Ann-Christine til dig og familen ❤️
Måske et dumt spørgsmål, men hvad er fordelen ved at bruge kogende vand og olie? På ingen måde nogen kritik – jeg har bare aldrig prøvet det. Har brugt citronsaft, som der skal en del af til for at dække citronerne, så hvis din løsning er både bedre og billigere, så er jeg med på den 😊
Kh Eva
Det kogende vand fungerer fint, og ca 2-3 cm olivenolie, der jo gør det hele lufttæt. Jeg anvender de plastfiltre, der er øverst i sildeglas, til at holde frugterne nede. Filtrene bliver helt lugtfri, når de er vasket op ved 75 gr.
Jeg mangler bare ideer til anvendelse. Kan kun finde ud af at stoppe en citron i en kylling, der så roterer på grill, og som skiver til en laks også på grillen. Håber Ann-Christine kommer med gode ideer. Vh Else Fredeiksen
Hej Else,
Du kan skære dem i mindre stykker og bruge dem i små mængder som smagsgiver til alt fra kylling til fiskeretter, gryderetter, supper og salater.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg glemte mine citroner som i 4 år. Wauw. De er gode. Lige nu har jeg kumquats, hvidløg og remoulade i gang med fermentering.
Uhmm, sikke en fin skat at finde i gemmerne :)
Hej Ann-Christine.
Tror du man kan skære kødet fra, og blot bruge skallerne? Min mand vil forsøge sig med saltede citroner, men vi synes at der flere steder står at det er skallerne der virkelig giver smag, og at man bagefter bare kan smide kødet ud, og så tænkte vi om man ikke kunne gøre det fra starten, og f.eks. udnytte at presse saften ud af dem og bruge den til noget andet. Hvad tænker du?
Bh og rigtig godt nytår fra Bianca
Det er faktisk et godt spørgsmål, og jeg tror det kunne være ret lækkert at lave saltede citronskaller. I så fald ville jeg skrælle blot den yderste orange skal og undlade al den hvide bitre hinde der sidder mellem skallen og frugtkødet.
Jeg har ikke eksperimenteret med det – men synes det lyder virkelig lækkert!
Rigtig godt nytår til jer
Kh Ann-Christine
Hvordan gik det med de saltede citroner? Hvad har I brugt dem til?
Jeg er meget glad for limefrugter, så tror jeg vil forsøge mig med dem (hvis jeg da kan finde nogle økologiske).
Hej Ann-Christine,
Hvordan går det/gik det med de syltede citroner?
Hvad har du fået brugt dem til?
Kh Christel.
Hej Christel,
De står i skabet stadigvæk og jeg er ikke kommet så langt med at få dem brugt. Jeg planlægger at bruge en halv som smagsgiver i denne salat snart: http://www.valdemarsro.dk/speltsalat-med-peberfrugt-opskrift/
Og i en pastaret i aften (nu skal det være!) ;)
Kh Ann-Christine
Det ser spændende ud, jeg havde ikke tænkt på at man kunne gøre sådan, men det skal prøves.
Jeg har nogle tagine retter pä listen hvor der skal hele saltede citroner skal i, men er endnu ikke kommet sä lang, at jeg har eksperimenteret med at lave dem, sä glaeder mig til at höre hvordan dine bliver :-)
Mmmm, det lyder spændende :) Skal nok lige sige til om en måneds tid
Syltede herligheder du har dig i vente, Ann-Christine. Dem kan du godt glæde dig til.
Ligesom Malou, så bruger jeg også saft fra frugterne til at konservere i (ikke dem i glasset, men samme SLAGS saft som dem i glasset). Så det bliver spændende, hvordan dine bliver. Det er nok en lidt nemmere metode.
Forleden nappede jeg den fuldstændig-nemt-over-gærdet udgave
Det virker faktisk forbløffende godt i en snæver vending.
Rigtig god weekend.
kh, Mette
PS Hvor var du GOD i søndags!!!!!
Smart med en nemmere løsning også, tak for tippet! Jeg glæder mig meget til dem og mindst lige så meget til hvad vi finder på at spise dem til.
Rigtig god weekend til dig også :) – og TAK <3
Kh Ann-Christine
Ja, de står også på min to-do liste! Og nemmere kan det da vist ikke være…
Ja, det er mega nemt! Og har også stået på min ‘to cook’ længe ;)
Har også læst om dem på forskellige blogs, men har endnu ikke givet mig i kast med dem. Så jeg glæder mig til at læse hvad du anvender dem til. Måske kan det få lokket mig til at lave dem. For det lyder jo ret nemt
Jeg glæder mig også lidt til at se hvad jeg finder på med dem – skal nok dele tips og ideer :)
Spændende med kogende vand over, dem jeg lavede var kun med citronernes egen saft + lidt ekstra. Du kan godt glæde dig – de er skønne i gryderetter og til fisk :-)
Hvor lyder det lækkert med saltede citroner i egen citronsaft. Tror det må blive mere koncentreret end min version. Smart! Tak for tippet :)