Saltkaramel is
Saltkaramel is er en lækker og skøn isdessert at lave, og den skønne karamel med en anelse saltsmag giver så dejlig smag til isen.
Nyd den lækre is som den er, eller server den til bananasplit, en god chokoladekage eller med sommersøde bær.
Man kan sagtens bruge en færdiglavet karamel, eller man kan lave den selv. Hvis du har lyst, så prøv også at komme chokoladestykker i. Det smager også drøngodt.
Prøv også: opskrift på Rocky Road is >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Saltkaramel is
- 8 æggeblommer
- 175 g sukker
- 3 dl sødmælk
- 7 dl piskefløde
- 1 vaniljestang
- Karamel
- 100 g sukker
- 150 g piskefløde
- 0,50 tsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Saltkaramel
Kom sukker og piskefløde i en stor gryde og kog det op. Lad det koge under jævnlig omrøring, til karamellen er 110 grader. Lad det køle af i gryden og rør et nip salt i.
Saltkaramel is
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Fordel vaniljekornene i sukkeret og kom vanilje, sukker og æggeblommer i en skål. Pisk en luftigt og hvid æggesnaps med en håndmikser på højeste hastighed.
Kom den tomme vaniljestang i en gryde sammen med mælk og piskefløde og kog op til 90 grader.
Fjern vaniljestangen fra mælken og fløden og hæld langsomt vaniljefløden i æggesnapsen i en tynd stråle, mens der konstant piskes.
Kom blandingen tilbage i gryden sammen med 2 spsk. saltkaramel og varm langsomt op under omrøring til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer.
Kom iscremen i en beholder med låg og stil i køleskabet i minimum 1 time eller til næste dag.
Hæld cremen på ismaskine og lad den køre til isen har konsistens som en fast softice.
Kom i en isbeholder og fordel striber af saltkaramel og vend karamellen i isen. Der må gerne være hel stykker af karamel, så det skal ikke røres ud.
Sæt isen i fryseren i minimum 2 timer, inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, Jeg skal lave is som jeg så gør en gang imellem, nu vil jeg prøve at lave den med karamelsauce, jeg har købt karamelsaucen fra Odense Marcipan, jag skal lave af 1/2 L. piskefløde, hvor meget karamelsauce skal jeg bruge, der er 175 g i flasken. Med venlig hilsen, Poul Nielsen.
Hej Poul,
Der bliver ca 1,75 dl færdig karamel af min opskrift på saltkaramel i opskriften her :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge laktosefri mælk og fløde til din is her? Jeg skal have besøg af en der er intollerant, men vil gerne lave saltkaramel-is, så derfor spørger jeg :)
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for en skøn is der smager fantastisk. Jeg oplever at min saltkaramel bliver helt hård og er nærmest som granulat, når jeg skal til at hælde den i isen… Sådan som jeg forstår din opskrift er karamellen stadig flydende… Hvad gør jeg lige forkert? For at få farve på karamellen må den jo lige varme et stykke tid…
Hej Søren
Tak for din fine hilsen :)
Bruger du et termomenter til at måle temperaturen på karamellen? For hvis den står på varmen efter den er nået de 110 grader, så kan den godt sætte sig for meget til at kunne være blød, også efter den er vendt i isen.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Ja jeg bruger termometer.
Når jeg når de 110 grader er karamellen stadig helt lys og slet ikke færdig. Gør jeg noget forkert? Skal sukkeret smelte før fløden kommes i, eller…? 😊