Salat med vandmelon, halloumi og sorte ris
Lækker salat med vandmelon og halloumi som mætter skønt og smager så dejligt!
Perfekt til sommervarme dage
Jeg er meget begejstret for den salte græske grillost, Halloumi. Den smager dejligt i salater, giver masser smag, salt, umami, mæthed og lækkerhed til mange retter og den er fast inventar i mit sommerkøkken. Her er den i selskab med vandmelon og sorte ris og det er virkelig en smuk og skøn sag at sætte på bordet.
Prøv også: Opskrift på en lækker halloumi burger >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Salat med vandmelon, halloumi og sorte ris
- 2 dl sorte ris
- 1 dl græskarkerner
- 250 g halloumi, skåret i skiver
- 1 håndfuld frisk mynte
- 125 g baby spinat
- 0,50 vandmelon, i tern
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- Hyldeblomst vinaigrette
- 2 spsk hyldeblomstsaft, koncentreret
- 1 tsk dijon sennep
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog risene efter anvisning på emballagen og lad dem derefter køle af.
Rist græskarkernerne på en varm pande i en smule olie, til de begynder at poppe. Tag dem af varmen, drys med salt og sæt til side på en tallerken. Steg halloumi på begge sider på den samme pande, til skiverne er gyldenbrune og sprøde i kanten.
Vend de afkølede ris med hyldeblomstvinaigrette og finthakket mynte. Anret salaten på et fad med spinat blade, ris, vandmelon og drys græskarkernerne over.
Hyldeblomst vinaigrette
Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen, til vinaigretten er ensartet i konsistensen.
Troede, jeg havde sorte ris, men næh, kun røde – tænker, de også Lan bruges 😉
Prøver lige og vender tilbage med resultatet
Sagtens :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man lave den på forhånd, eller måske bare noget af den?
Du kan godt koge risene på forhånd, samt riste græskarkernerne og røre dressingen sammen. Resten vil jeg anbefale at lave umiddelbart inden servering
Kh Ann-Christine
Åhh, salat med vandmelon, et bliver jeg aldrig træt af og den du har lavet her, må da mætte godt:-)
Den ser sørme skøn ud!
Dejlig dag til dig:-)
Den er så skøn og kan for mig godt udgøre et glimrende måltid i sig selv her i sommervarmen – den må du endelig prøve af :)
Kh AC