Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/salat-med-spicy-rejer-og-nektariner/ Aftensmad Fisk & Skaldyr, Salat

Salat med spicy rejer og nektariner

Denne lækre salat med spicy rejer og nektariner er et rigtig sommerhit! Perfekt til dejlige lyse sommerdage og lækker både til frokosten og til en let middag på en varm dag.

De saftige solmodne nektariner fyldt med sødme og aromatisk smag er simpelthen så godt med de krydrede rejer og salaten er skøn som en måltidssalat, blot serveret med godt brød til, som fx et lækker foccacia med oliven og krydderurter.

Prøv også: opskrift på foccacia >>

Salat med spicy rejer og nektarin-vinaigrette
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • spicy rejer
  • 600 g vannamei tigerrejer, pillede med hale
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 knivspids cayenne peber
  • flagesalt
  • 3 spsk olivenolie
  • Til salaten
  • 1 romainesalat
  • 100 g rucola
  • 2 nektarin, skåret i tynde skiver
  • 100 g feta, smuldret
  • 2 avocado, i skiver
  • 20 g sesamfrø
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • Nektarin vinaigrette
  • 1 nektarin, moden og skåret i tern
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 øko lime, fintrevet skal og saften herfra
  • 5 g jalapenos, finthakkede
  • 0,50 håndfuld frisk basilikum
  • salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Nektarin vinaigrette med jalapenos
Kom alle ingredienserne til vinaigretten i en blenderskål og blend til det er ensartet. Smag til og juster konsistensen med lidt olie og limesaft.

Salat med spicy rejer
Kom rejer, olie, røget paprika, spidskommen og cayennepeber i en skål og vend det godt sammen.

Varm en stor pande op med olie til mellemhøj varme og steg rejerne lidt efter lidt til de er gennemstegte og lyserøde.

Vend romainesalat og rucola sammen med halvdelen af dressingen og anret i en stor skål sammen med nektariner og og feta, top med avocado, spicy rejer og drys med sesamfrø og lidt basilikum. Server resten af dressingen til.