Salat med radiser og rygeostscreme
Denne salat med radiser og rygeostcreme kan så varmt anbefales, for den smager forrygende.
Rygeost er en fynsk delikatesse og den er virkelig særligt god at bruge til at røre en dressing. Den røgede ost bliver helt glat og cremet rørt med creme fraiche og piskefløde og er skøn til radisser og purløg.
Server den til fx. grillet kyllingebryst, en skøn frokost med røget laks på godt brød eller i selskab med en god røget makrel.
Prøv også: min opskrift på salat med vandmelon >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Salat med radisser og rygeostscreme
- 125 g blandet salat
- 200 g radiser, skåret i tynde skiver
- 2 dl purløg
- Rygeostcreme
- 100 g rygeost
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 tsk sukker
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
- 0,50 dl piskefløde
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom rygeost, cremefraiche, sukker, citronsaft og fintrevet citronskal, salt og peber i en foodprocessor og kør, til det er helt glat og cremet. Juster konsistensen med mere piskefløde, hvis nødvendigt.
Bland salaterne med radiser i skiver og fordel streger af rygeostcremen over og drys med masser af purløg.
Hej
Jeg har lige lavet salaten. Dressingen smager godt, men jeg kom i tvivl om fløden skulle piskes inden den kommer i ?? Dressingen er noget flydende så jeg tror måske fløden skulle piskes først, men jeg kan ikke se det i opskriften.
Mvh Tove
Hej Tove
jeg pisker ikke fløden først og får en cremet glat dressing, som ikke er flydende, men cremet som en rørt cremefraiche i konsistensen.
Jeg tænker om du kan have kørt den for længe på foodporcessoren, så den er blevet flydende?
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg kan anbefale Meyers rygeost, den er lækker og ikke grynet. Jeg holder meget af smagen radiser & rygeost, tomater er også dejlige sammen med rygeost.
Her fået anskaffet dine 2 kogebøger for ikke så lang tid siden, og det er en fornøjelse at bruge opskrifterne og ikke mindst bare at læse i bøgerne og nyde de fine billeder.
Jeg er 78 år og kender til “mormormad”, men jeg er meget frisk på at bruge nye opskrifter.
Hilsen Birgit
Hej Birgit
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre du har glæde af mine opskrifter og finder inspiration her også :)
Tak for tippet med Meyers rygeost, den må vi prøve :)
God sommer
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg er én af dem der ofte nyder godt af dine opskrifter – tak for det?
Jeg skal holde fødselsdag på lørdag og og servere en kold fiske/skalddyrsanretning. Jeg vil gerne lave to salater at servere sammen med. Kan du anbefale to der vil gøre sig godt til?
Mvh Mette
Hej Mette
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre!
Jeg ville lave dennee salat med radiser og så måske denne rejesalat – den kan evt laves uden rejer når den skal gå som tilbehør til fiskeretterne.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine