Salat med butterbeans og tuncreme
Denne lækre og fyldige salat med butterbeans og tuncreme er en lækker måltidssalat som kan nydes året rundt.
Det er en dejlig mættende og proteinrig salat, med tuncremen og de store butterbeans, som er dejligt møre og milde. De er et godt match til tun, kapers og de salte rugbrødscroutoner.
Salaten er nem at mikse sammen og man kan sagtens lave tuncremen og rugbrødscroutoner til et par dage og hurtigt mikse en salat igen dagen efter eller til frokosten.
Prøv også: opskrift på fyldig salat med avocado >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Salat med butterbeans og tuncreme
- 1 dåse butterbeans, drænede og skyllede
- 125 g feldsalat
- 125 g rucola
- 10 kapersbær
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Tuncreme
- 1 dåse tun i olie
- 1 dl cremefraiche 18 %
- kapers
- Rugbrødscroutoner
- 2 skiver rugbrød
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 tsk tørret timian
- 3 spsk smør, eller olie til stegning
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom tun, cremefraiche og kapers i en foodprocessor og kør det til en glat creme.
Vend tuncremen med butterbeans og anret på et fad med feldsalat og rucola. Drys med rugbrødscroutoner og kapersbær og afslut med en smule flagesalt og friskkværnet peber.
Rugbrødscroutoner
Skær brødet ud i små tern og vend brød ternene med friskpresset hvidløg, timian, salt og friskkværnet peber.
Rist brødternene sprøde på en varm pande med smeltet smør eller olie under hyppig omrøring, eller vend dem med olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter, til de er sprøde.