Salat med bulgur og abrikos
Denne skønne salat med bulgur og abrikos er en skøn favorit herhjemme som jeg altid gerne laver lidt ekstra af, så der er til frokosten dagen efter også.
Denne salat kan fint laves nogle timer eller dagen i forvejen, da den samler god smag af at stå. Drys evt blot lidt friske krydderurter over lige inden servering.
Jeg serverer dentil alt fra mellemøstlige retter, fx et rent vegetarmåltid bestående af flere salater, dips og brød eller til kyllingelår eller lammekølle. En skøn salat som fungere virkelig godt til mange retter.
Prøv også: Opskrift på blomkålssalat >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Salat med bulgur, abrikos, dadler og pinjekerner
- 300 g bulgur, kogt
- 3 dl vand
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 100 g tørret abrikos, skåret i tynde strimler
- 2 dadel, evt medjool, skåret i tynde skiver
- 30 g pinjekerner
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
- 2 spsk rødløg, syltede
- Dressing
- 1 spsk olivenolie
- 1 citron, økologisk, saft og skal herfra
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 1 tsk ahornsirup, eller honning
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bulgur
Kom bulgur, vand og grøntsagsboullion i en gryde, og lad det koge med låg på i 5-8 minutter, hvorefter varmen slukkes og det trækker i 10-15 min.
Dressing
Rør dressingen sammen og smag til
Salaten
Vend bulgur og dressing godt sammen. Anret på en tallerken eller stor skål med persille, mynte, rødløg, abrikos, dadler og rødløg.
Rist pinjerkernerne på en varm tør pande, under konstant omrøring og så snart de tager lidt farve drysses de over den lækre salat.
Jeg tænker at lave opskriften en af de nærmeste dag. Det ser godt ud. I din opskrift starter du med at skrive 300 g Bulgur, Kogt. Jeg tænker “Kogt” må være en fejl ellers skal man koge Bulguren to gange og sjusse sig frem til hvad vægten af 300 g er i tør tilstand. Jeg ved godt det er en lille ting. Tak for god inspiration i køkkenet.
Venlig hilsen Kåre