Salat med and og mango
Denne salat med and og mango er en skøn måde at få spist and i en ret som ikke er så julet.
Andekød er nemlig super lækkert i salat – og denne salat er både velsmagende og let. Den er delvist vietnamesisk inspireret og delvist med de råvarer, der nu lige var til at skaffe og få fat i, i et almindeligt dansk supermarked.
Hvis du ikke har et confiteret andelår på lager, så er opskriften også god som restemad til at få brugt en rest andekød fra Mortens aften eller julemiddagen.
Prøv også: Min opskrift på Andebryst á l’ orange >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Salat med and og mango
- 250 g blandet salat
- 2 confiteret andelår, eller 300 g tilberedt andekød
- 4 forårsløg, i tynde ringe
- 1 mango, skåret i skiver
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 1 håndfuld frisk mynte, blade
- 1 rød chili, finthakket
- 1 dl peanuts, grofthakket
- Dressing
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 2 spsk mayonnaise
- 3 spsk sød chilisauce
- 1 spsk fishsauce
- 1 tsk chiliflager
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm det confiterede andelår i en forvarmet ovn ved 225 grader i et ovnfast fad i cirka 20 minutter, til skindet er sprødt
Vend dressingen sammen, smag til og lad den trække, mens salaten tilberedes.
Vend salat og forårsløg med dressingen, og anret det på et fad hvorpå andekød fordeles, sammen med mango i strimler, krydderurter og peanuts.
Hej. Undrer mig over denne opskrift, som jeg har i en kogebog fra Anne Hjernø. Bh L
Jeg ved at Anne Hjernøe rigtig nok har en dejlig opskrift på salat med and og mango, men en helt, helt anderledes version end min opskrift – både hvad angår ingredienser og dressing.
Det eneste de to salater har tilfælles er så vidt jeg ved and, salat, mango :)
Min opskrift er i øvrigt inspireret frit fra hukommelsen af nogle lækre salater, som vi spiste i friske forårsruller i Hoi An i Vietnam, da vi rejste rundt der.
Kh Ann-Christine
Super lækker salat og meget hurtigere end at stege en and med div tilbehør på en Mortensaften, som i aften 😀
Så dejligt at høre, og lækkert med en lidt anderledes and på denne aften :)
Kh Ann-Christine
Det er en vildt lækker salat!!
Tusind tak :)
Jeg har lavet salaten flere gange, og er vild med den. Hvis man gerne vil tilføre den lidt substans, hvad vil du så anbefale?
På forhånd tak:-)
Hej Lone,
Hvor er det dejligt at høre :)
Du kan fint tilføje kålsorter, som fintsnittet grønkål, spidskål eller rå fintsnittet rødkål.Det synes jeg sagtens den kan klare og det mætter godt og længe :)
Kh AC
Ser rigtig lækkert ud! Kan man lave dressingen af græsk yoghurt?
ja, det kan du sagtens gøre. Rigtig god fornøjelse med det
Kh AC
Har lige serveret mango / andesalaten for mine store piger. Den var godt nok lækker. Det bliver bestemt ikke sidste gang, at vi laver den ??
Hvor er det skønt at høre ♡ Så dejligt at det var et hit hjemme hos jer
Kh AC