Salat med laks
Enkel og virkelig velsmagende salat med laks og stenbiderrogn, som vi har spist indtil flere gange den seneste måned og nu hvor vejret endelig viser sig fra sin milde solrige side, så er det altså et ekstra stort hit.
Forårsvejr i kombination med forårssprøde retter – det er en ren hjertevarmer. I stedet for bagt laks, kan man fx bruge en mild varmrøget laks – hvilket også er rigtig lækkert. Martin er begyndt at varmrøge vores laks selv og det er virkelig en smagsoplevelse, som giver en mildere røgsmag til et godt stykke laks.
Prøv også: rejesalat med dild og avocado >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Salat med bagt laks og stenbiderrogn
- 150 g blandet salat
- 300 g laksefilet
- 1 tsk tørret dild
- 1 øko citron
- 50 g stenbiderrogn, frisk
- 1 rødløg, i tynde skiver
- 1 håndfuld frisk dild
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Dressing
- 1 dl cremefraiche 38%
- 50 g stenbiderrogn
- sort peber, friskkværnet
- flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Drys laksen med salt, peber og dild, læg to citronskiver over og bag laksen i et ovnfast fad i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter eller til den er lige akkurat perfekt tilberedt.
Anret salaten på tallerkener. Fordel stykker af den bagte laks på salaten sammen med små skefulde stenbiderrogn, rødløg i skiver, frisk dild og små skefulde dressing.
Server med et par citronbåde til, så man selv kan dryppe over og smage til.
Kan ris serveres til?
Mvh
Susanne 😊
PS: meget inspirerende og lækre opskrifter!
Hej Susanne
Tusind tak for din søde hilsen!
Jeg ville selv foretrække den med kartofler – som et miks mellem denne opskrift på knuste kartofler og salaten her – eller blot med godt brød til. Men det er jo helt sikkert blot en smagssag :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvad skal der gøres med stenbiderrognen, skal den bare rå i cremefraichen, eller skylles den
Opskriften lyder så lækkert og jeg vil gerne servere den, næste gang vi skal have gæster.
Hvis det er renset stenbiderrogn, så skal den blot blandes i og ellers skal den renses først. Den stenbiderrogn du køber hos fiskehandlen er som regel renset.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Når du dyrker krydderurter, er det så fra frø eller planter potter med krydderurter fra supermarkedet??
Tak for fantastiske opskrifter og inspirerende beskrivelser og forslag!!
Jeg køber enten potter i havecenteret eller dyrker fra frø.
Men man kan også have held med at dyrke videre på dem fra supermarkedet, de er dog oftest plantet ret tæt, så de skal deles og plejes.
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for du synes :)
Kh AC
Hej Ann-christine. Skal man fjerne skindet på laksen?
Ja, inden servering :)
Hej Ann-Christine. Tak for en fin opskrift på en dejlig salat – ser indbydende og lækker ud, må prøves inden længe. Og så tak for opfordringen til at plante krydderurter i egen have. Jeg har et højbed uden planer – der skal da vist plantes nogen krydderurter ved siden af persillen :-)
God weekend. kh Jette
Så dejligt at du bliver inspireret til at dyrke flere krydderurter af min lille opfordring.
Det er jeg helt sikker på at du får stor fornøjelse ved
:) Rigtig dejlig weekend til dig
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Du er sinpelthen fantastisk. Elsker dine opskrifter. Du har fået mig til at prøve så mange nye ting. Og nu skal der snart afprøves stenbiderrogn. Tusind tak for inspirationen.
Hvor er du sød! – det er så dejligt at høre at du er glad for mine opskrifter! ♡
Rigtig god fornøjelse med at prøve stenbiderrogn, jeg synes det er sådan en fantastisk spise :)
Dejlig weekend til dig og tusind tak for din søde hilsen
Kh AC